másolat definíciója


Kellogem # 2023.12.20. 21:35

Üdv!
Nem szerettem volna új témát létrehozni csak ehhez, de nem tudom hol tegyem fel a kérdést..

Az lenne a kérdésem, hogy videó, illetve fénykép készítése papír formájú iratról másolásnak, illetve a kép / videó másolatnak minősül-e? Vki meg tudná-e nekem mondani, találok-e hivatalos definíciót a másolatról?

A szituáció, hogy vizsgán meg szeretném nézni az elégtelen minősítésű vizsgadolgozatom de specifikálva van a vizsgaszabályzatban, ahol ennek körülményei meg van adva, hogy tilos "lemásolni, fénymásolni" a vizsgadolgozatot, amit persze nem hajlandóak kiadni sem. De biztosítanak rá 20 percet, hogy azt megtekinthessék a vizsgázók, és írott jegyzetet készíthetnek az általuk biztosított tollal és papíron. Az elég egyértelmű, hogy a szabályzatot v min 20 évvel ezelőtt írták.

Szeretném tudni, hogy így elő kaphatom-e a mobilomat, és lefotózhatom / videózhatom-e azt. Vagyis teknikailag a kép, illetve videófájl másolat-e? Gondolom úgyis rám fognak szólni, hogy nem szabad, de jó lenne ha lenne vmi forrás amire hivatkozhatok amennyiben jogilag ez rendben lenne. Illetve legjobb lenne, ha elég alapom van rá, ha rájuk írhatnék előzőleg, hogy le tervezem fényképezni a papírt, a kínos szituáció elkerülése végett, de persze ehhez tudnom kéne h nekem van-e igazam.