"Vállalkozói" állást ajánlottak az USA - ból


x000 # 2014.09.18. 19:34

Kifelejtettem: a szerződésben számomra semmi különös sincs benne, de túl rövidnek tűnik. Nyomtassam ki, írjam a alá, a kezdési dátumot hagyjam üresen, scanneljem be, küldjem el nekik e-mailben. A cég weboldalának linkjét megkaptam hogy megnézzem mivel foglalkoznak. Jó lenne 1 héten belül kezdeni. A szerződésben minden oldal alján az van hogy titkos, ez gondolom a kitöltött változatára vonatkozik amiben személyes adatok vannak. Ezért egyenlőre az egészet ide nem teszem fel, ha itt a fórumon az derül ki hogy érdemes belevégni, akkor megkérdezem a cégtől hogy kitöltetlenül, a cég nevét, székhelyét, alkalmazottai nevét *-gal helyettesítve ide feltehetem-e. Részek belőle:

INDEPENDENT CONTRACTOR AGREEMENT
This Independent Contractor Agreement (the "Agreement")
is made and entered as of __ / __ / 2014 (the "Effective Date") by and between
* LLC (the "Company") having its principal place of business at .
and represented by
, the President,
and the "Contractor" (collectively referred to as the "Parties").
The Parties agree as follows:

1. SERVICES
Beginning on the Effective Date, and remaining in effect for the duration of this Agreement, the
Contractor shall provide the Company with the following services in the role of a Regional
Manager on the FULL-TIME / PART-TIME basis (please mark the selected option):

  • Representing the Company before existing clients in EU;
  • Researching business opportunities and potential clients in EU;
  • Submitting and monitoring the status of client requests and orders;
  • Obtaining additional information and/or materials from clients;
  • Managing documentation and billing for assigned clients and other contractors.

2. TERM AND DURATION
This Agreement shall take effect immediately, and shall remain in full force and effect for a term
of 1 (one) year (the "Agreement Term") beginning from the day of signing this Agreement or
until terminated pursuant to Section 11 of this Agreement.
Contractor's name:
Current address
(Street, City, Country):
Phone numbers:
Home/Landline:
Mobile:
E-mail:

15. GOVERNING LAW
This Agreement shall be governed by and construed in accordance with the laws of United
States of America without reference to any principles of conflicts of laws, which might cause the application of the laws of the Contractor's state.

IN WITNESS WHEREOF, the Parties, intending to be legally bound, have each executed this
Agreement as of the Effective Date.
(Contractor's signature) Company Representative's signature
*
(Contractor's full name) (Company Representative's full name)

x000 # 2014.09.18. 19:16

USA-beli cég akar az EU-ban terjeszkedni, Régiómenedzser állást ajánlottak, önfoglalkoztató módon. Bele merjek vágni? Mit kell tudni róla? 2950 eurót fizetnének havonta. Azt tudom hogy nincs táppénz, stb. Tehát:

Vállalkozói igazolványt kell kiváltanom. Ez mennyibe kerül, mennyi idő alatt készül el? Okleveles fizikus vagyok. Adnak, vagy azt mondják nincs hozzá szakképesítésem?

Havonta utalnak a bankba. Ha a járulékokat költségként akarom elszámolni, ebből fizessem, vagy lehet más számláról, készpénzben is? Utána ami megmaradt: nyereségként jelentsem be, vagy az egészet fizessem ki magamnak munkabérként? Kell fogadnom mérlegképes könyvelőt is magam mellé? Ha igen, mennyibe kerül?

Euróban fizetnek. Adózni forintban kell? Ha igen, mikori árfolyamon? Ami nekem marad az adó után, azt megtarthatom euróban? Kell valami adóelőleget vagy egyebet fizetni? Egyáltalán mit kell ezekről tudni? Gondolom a vállalkozás nevére kell számlát nyitni. Ha felhasználom a pénzt, onnan is kivehetem, darabokban, vagy egyben kell átutalnom a saját számlámra?

Mivel úgyis USA cég, nem lenne jobb az USA-ban bejegyeztetni a vállalkozást, és akkor külföldön megszerzett jövedelem lenne. Magyarországon nem csak személyijövedelemadó-bevallást kell készíteni hanem vállalkozásnak is készíteni kell adóbevallást. Erről mit kell tudni? Ha az egész vállalkozási nyereség, és más jövedelmem nincs, személyijövedelemadóbevallást kell készíteni?

Nem gyanús a nagy fizetés és a 2 hetes gondolkodási idő? Állásom még sose volt, így gyakorlatom sincs semmiben. A feladatok: ügyfelek tájékoztatása, mint egy ügyfélszolgálatos. Weblapkészítő cégről van szó, programozni nagyon jól tudok, de nem webet. Elméletben tehát nagyon értek hozzá. A számlázás is feladat, gondolom a cég számítógépes rendszerét kell utasítanom rá hogy állítson ki számlát, vagy adnak egy számlatömböt, amin az USA-beli cég nevében állítok ki számlát. Az is furcsa hogy tudják hogy nem magabiztos az angol tudásom, igaz otthoni távmunka, és biztos meg voltak elégedve az angol nyelvű önéletrajzommal, középfokú szólebeli és írásbeli nyelvvizsgám van.

Köszönöm.