vegrehajtasi eljaras folyamata


végrehajtó1 # 2009.12.30. 16:05

Ez a Cég azt mondja, hogy visszaadja a banknak az ügyet és akkor bírósági végrehajtás indul, ahol már nem számít a haszonélvezet, tehát mindenképp jobb lenne meggyőzni a Mamát, de nem hajlandó, a fia miatt

Hogy ne számítana a haszonélvezet.Ha árverésen kerül értékesítésre akkor a a mamának lesz hol laknia hiszen a haszonélvezete nem törlődik.Az más kérdés hogy ez miatt nehéz eladni.

Más: a 80 éves nagymamaát nem lehet gondnokság alá helyezni hogy te legyél a gondnoka?

ildocska # 2009.12.30. 15:53

Köszönöm a választ!
Akkor e szerin van kis időm arra, hogy magam értékesítsem az ingatlant, ugye? Eladhatom én, nincs ebben korlátozás?Én sem szeretném húzni a dolgot, mert az idő alatt a tartozás összege is nő, tehát akkor még több esély van rá, hogy a lakás értéke nem is fedezi a tartozást, de hogy maradni nem maradna semmi az nagyon valószínű, meg amúgy is talán végre nyugtom lesz ettől a családi viszálytól, csak a Nagymamát kell meggyőzni, hogy akkor is velem marad és én gondozom, mint eddig, nem kell otthonba vagy lyesmibe mennie, mert a fia nem venné akkor sem magához, pedig egy nagy háza van, de.....neki csak a miénkből is kellene, a mama meg tart tőle...és engem mond gonosznak,és hogy bizts el fogom őt dobni...stb pedig látja mi van körülötte, csak rám számíthat, Ő is beteg, daganata van neki is, ezért nem is rá haragszom amiért ilyeneket mond. Tudom a nagybátyám műve, mint az is, hogy amint kiderült nemrég,elveszi a mama nyugdíja egy részét azzal, ha majd kell akkor ő eltemetteti és addig gyűjti neki. Mivel már nem tud a mama menni messzebre, ezért eljött hozzá egy vasárnap reggel korán amikor én még aludtam, csak az vettem észre, hogy már megy el.
Egyszerűen nem tudom mit tegyek, a saját családommal pereskedjek, vagy a beteg 80 éves nagymamámmal...Még az ügy elején elmentem egy ügyvédhez, hogy beperelhetem-e nagybátyámat ezért, hogy akadályoz végül is a mamán keresztül, de azt mondták, mivel neki jogilag az egészhez semmi köze, ezért nem tudok ilyen vonalon semmit tenni...még akkor sem, ha az én és a gyerekeim életét még jobban tönkre teszi ezzel mint ahogy már amúgy is van elég baj. Ha valaki tud erre is valami megoldást, hogy le lehessen állítani nagybátyámat, szivesen venném.
Köszönöm

végrehajtó1 # 2009.12.30. 15:21

Ha a végrehajtó a tv -ben leírt időpontokat betartja akkor nem sok.De nem tartja be ezért sokszor évek telnek el mire kitűzi az árverést...sajnos:(

ildocska # 2009.12.30. 12:46

Kedves Mindenki!

3 hozzászólással ezelőtt leírtam helyzetem.
Tulajdonképpen az lenne a kérdésem, hogy ha már egy ingatlanra be van jegyezve végrehajtás, akkor még van-e valamennyi időm sajátmagam értékesíteni az ingatlant? Ha igen, mennyi?
Kérem ha valaki tud valamit válaszoljon.
Köszönöm!

végrehajtó1 # 2009.12.29. 19:19

Azért kérdeztem mert egyszer azt írtad hogy elvitte utána meg azt hogy szemtanuja voltál a foglalásnak.

Most akkor el is vitte?

Patrika # 2009.12.29. 18:43

Mi a küönbség azon,hogy a végrehajtó lefoglal valamit vagy elvisz?


Hol kérdezhetek?

ildocska # 2009.12.29. 15:00

Üdv Mindenki!
A helyzetem a következő: 17 évvel ezelőtt megvásároltuk Nagyszüleim Önkormányzati lakását úgy, hogy lemondtak az elővásárlási jogukról az én és lányom javára, (én mindig velük laktam)Nagyszüleimnek pedig haszonélvezeti jogot jegyeztettünk be.
6 évvel ezelőtt eladtuk azt a lakást, és vettünk egy nagyobbat jelzáloggal. Időközben Nagypapám meghalt és ekkor jelentkezett Nagymamám fia és kifogásolta, hogy a mi javunkra mondtak le a Nagyszüleim és örökségről beszélt és nem értette vagy nem akarta megérteni, hogy nem is volt mit örökölnie, de innentől kezdve Nagymamámat teljesen ellenünk fordította( aki azóta nagyon beteg lett és én ápolom, mert a fia csak telefonon keresi), a gyerek apja nem bírta ezeket a dolgokat és Ő is elment, tehát egyedül próbálom megoldani, de sokszor azt sem tudom hol áll a fejem. Az történt, hogy 2007-ben kisebbik gyermekemnél megállapítottak egy daganatos betegséget(13 éves) így ápolása miatt elvesztettem munkahelyem és nem tudtam fizetni a jelzálogot, amit Nagymamám nem volt hajlandó fia hatására fizetni, pedig Ő mint haszonélvező, kezes szerepel a banki szerződésben. Felmondta a bank a szerződésünket és megbízott egy Céget az értékesítéssel, ami eddig nem járt sikerrel, mivel Nagymamám nem hajlandó lemondani a haszonélvezeti jogáról.Ez a Cég azt mondja, hogy visszaadja a banknak az ügyet és akkor bírósági végrehajtás indul, ahol már nem számít a haszonélvezet, tehát mindenképp jobb lenne meggyőzni a Mamát, de nem hajlandó, a fia miatt.
Most még hozzá jött az, hogy kb. 4 éve kezesként aláírtam egy személyi hitelt, ami miatt most jegyeztek be végrehajtást, ill folyamatban van a bejegyzés az ingatlanunkra. Gondolom így már gyorsabban fog intéződni a dolog. Áprilisban írtam levelet a bíróságra, hogy mit lehet tenni, hogy a Mama vagy aláírja a lakás eladást, vagy mondjon le a haszonélvezetről, de még választ nem kaptam, ill nem tűztek ki semmire időpontot. Ha eladnánk a lakást, a Mama jönne velünk albérletbe, mivel más választás nincs , mert én gondozom, a fia nem törődik vele, de aláírni nem ír a fia miatt semmit. Ulajdonképp az lenne a kérdésem, hogy van-e időm és mennyi arra, hogy meggyőzzem a Mamát, hogy írjon alá és mi tudjuk eladni a lakást, mert ha végrehajtás lesz, semmink nem marad.Nagyobbik lányom születési rendellenesség miatt rokkantnyugdíjas, a kisebbik is beteg és a Nagymama is. Minél előbb szeretnék túl lenni ezen, mert attól félek idegileg nem bírom. Ha elvesztjük a lakást, akkor legalább békén hagy a Nagybátyám és legalább nyugalmam lesz valamennyire.A személyi kölcsön miatt, ahol kezes voltam, kerestem a végrehajtót, de csak januárban fogad, addig nem bírok aludni. Ha valaki tud választ, kérem írjon.
Köszönöm!

végrehajtó1 # 2009.12.29. 14:21

Ha így van és benne van a jogvesztő határidőn belül akkor vh kifogást kell írnia.

Bár nekem nem egyértelmű amit írtál:lefoglalta vagy el is vitte?

Patrika # 2009.12.29. 13:38

Ott voltam pont vendégségben nála és szemtanúja voltam a foglalásnak.
Máskülönben nem mondanám.


Hol kérdezhetek?

végrehajtó1 # 2009.12.29. 13:35

Azért látni kellene azt a foglalásijegyzőkönyvet...abból kiderül mit és miért foglalt...

Patrika # 2009.12.29. 13:30

baba53
Azt a választ kapta láttam,hogy hűtőt,mosógépet nem visz a végrehajtó.
A kolleganőmtől a végrehajtó elvitt mindent.(hűtő,mosógép)
Most akkor kinek lehet hinni?


Hol kérdezhetek?

dmarcsii # 2009.12.29. 11:14

Köszönöm a választ

Mallinalli # 2009.12.29. 10:56
  1. A felmondást követően vagy végrehajtási záradék vagy fizetési meghagyás kibocsátását kezdeményezi a bank.
  2. Ha megvan a végrehajtási záradék, fizetési meghagyás, vagy fizetési meghagyás ellentmondás esetében a jogerős ítélet, akkor azt kiosztják a bíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtónak.
  3. A végrehajtó felhívja a végrehajtási költségek előlegezésére a végrehajtást kérőt, vagy enélkül lát neki a végrehajtásnak.
  4. Kiküldi a megkereséseket (földhivatalnak, NYUFI, stb.), inkasszál.
  5. Kimegy ingót foglalni.
  6. Bejegyezteti az ingatlanokra a végrehajtási jogot.
  7. Megkéri az önkormányzattól az ingatlan adó-és értékbizonyítványát, az alapján közli az ingatlan becsértékét. Ingóra is közli a becsértékeket.
  8. Ingóárverést tart.
  9. Kitűzi az ingatlanárverést.

Úgy nagy vonalakban így néz ki.

ObudaFan # 2009.12.29. 10:53

Mivel ezek a szerződések többségében közjegyzői okiratba vannak foglalva, általában közvetlenül el lehet indítani a végrehajtási eljárást.

dmarcsii # 2009.12.29. 10:41

Érdeklődnék, hogy ha felmondanak egy hitelt, akkor annak mi a folyamata utána?

nandy # 2009.12.17. 07:39

...

nandy # 2009.12.17. 07:39

Illetve ha a lakás lízinges, akkor.... a lízinge adó veszi vissza előbb-utóbb.

nandy # 2009.12.17. 07:38

Hűtőt, mosógépet nem fog vinni, de a lakást igen.:(

baba53 # 2009.12.17. 06:07

R.nyugdíjas vagyok,sajnos több Banknak tartozom,amit nem tudok fizetni. Amíg dolgoztam és nem volt válság addig rendesen fizettem. Azt tudom a nugdíjam 50%-át elvehetik, a lakásom lizing ezt az egyet bírom jelenleg fizetni bár ha elveszik a nyugdíjam 50%-t már az se biztos.
Az a kérdésem, mivel a minimális életvitelem is vezélyeztetik mit tehetnek még / van egy eltartott -ugyan nagykorú, de még iskolába járó gyermekem.
A lakáshoz hozzá nyulhatnak?
Az ingoságaim közül mit vihetnek el.
Van egy 15 éves szekréy sorom, egy 14 éves kocsim amit most probálok megmenteni /htel van rajta és sajnos elmaradás/ Van egy 5 éves hütöm,és egy mosógépem, a gyereknek egy 4-5 éves számítógépe ami kell a tanulmányaihoz is. Ezek mind csak számomra értákesek. Szóval mit vihet a végrehajtó?
Mire kell felkészülnöm?
Hogy lehet egyezkedni, lehet részletfizetést kérni a biróságon kersztül a Banktól ?
Köszönöm a válaszokat.

Csirke Gábor # 2009.12.17. 05:24

Szeretném hogyha nálam okosabb segítene abban, hogy mi a cégek közötti tartozás beszedésének jogi útja jelenleg. Természetesen szeretnénk olcsó módszert találni. Jelenleg ott állunk, hogy számlát kapott az ügyfél ami lejárt, majd írásos felszólítást, figyelmeztetve az esetleges felszámolási eljárásra. A nyomtatvány neve most nem ugrik be de formanyomtatvány.

vasibild # 2009.12.12. 14:33

Köszönöm a gyors választ!
Én szeretném rendezni a tartozást!csak félek, mert mert ugy érzem csak a saját érdekeiket tartják szem előtt.
Emberség már a világba nincs!
Ha az Isten segít a nyugdíjamat visszakapom és találok valami munkát itt Szabolcs megyébe akkor talán ki tudom koplalni.
Mert nem szeretnék hajléktalan lenni.
Sem a tartozásomat a gyermekeimre hagyni!
DE simán földönfutóvá teszik az embert!


30 évesen 1991-ben leszázalékoltak IIIfok,67%.Többször voltam felülvizsgálaton.Megkaptam a 67%-ot mindig.2009 márciusba levették 40%-ra.
Fellebbeztem,

vasibild # 2009.12.12. 14:32

Köszönöm a gyors választ!
Én szeretném rendezni a tartozást!csak félek, mert mert ugy érzem csak a saját érdekeiket tartják szem előtt.
Emberség már a világba nincs!
Ha az Isten segít a nyugdíjamat visszakapom és találok valami munkát itt Szabolcs megyébe akkor talán ki tudom koplalni.
Mert nem szeretnék hajléktalan lenni.
Sem a tartozásomat a gyermekeimre hagyni!
DE simán földönfutóvá teszik az embert!


30 évesen 1991-ben leszázalékoltak IIIfok,67%.Többször voltam felülvizsgálaton.Megkaptam a 67%-ot mindig.2009 márciusba levették 40%-ra.
Fellebbeztem,

ObudaFan # 2009.12.12. 14:23

Nem csuknak le, csak végrehajtják. Azért át kell gondolni, hogy vállald-e a pert, ami további költségekkel járhat, de kiderülhet, hogy áron alul adták el a kocsit. Persze az is, hogy nem.

vasibild # 2009.12.12. 14:16

2005 májusában lízingeltem egy autót,egy suzuki altot.
1 825 000 forint áron svájci frank alapú hitellel
Fizettem 4 éven át tisztességgel.
Időközben vállalkozásom megszűnt nyugdíjamat elvették
Fizetés képtelenné váltam 06 01-től.
Tartozásom a 90 napot túl haladta,október 26-án a 4 éves autómat elszállította a SANTANDER bank adosság követelője.
A 1 825 000 kocsit 4 évig fizettem és a tartozás 1 251 000 forint volt.
durván 3 évig csak kamatot fizettem,mert a tőketartozásból kb csak 600 000 fogyott.
a kocsit értékesítették 460 000forint-98 500forint a tréler szállítás költsége!
Megkaptam az elszámolást!
820 000 a tartozás!
Ezt a elenlegi ismereteim szerint maximum 18 hónapra kérhettem.a bank ügyintéző telefonba kb 48 000 gondol 17 hónapon át és a 18.hónapnál elszámolást fog tenni,ami majd akkor derül ki.
Muszály vagyok ezt elfogadni,mert nem tudtam 8 napon belül a 820 000 forintot megfizetni.
Most már se autó, semmi és fizessek,hogy nagyobb baj ne érjen?
De ha nincs jövedelmem, nincs vagyonom lecsuknak börtönbe? várom a választ Köszönöm.
znek fel


30 évesen 1991-ben leszázalékoltak IIIfok,67%.Többször voltam felülvizsgálaton.Megkaptam a 67%-ot mindig.2009 márciusba levették 40%-ra.
Fellebbeztem,

pitör82 # 2009.12.12. 08:13

Köszi a gyors választ.

átgondolom a lehetöségeimet.

Fizetem amíg tudom.