vegrehajtasi eljaras folyamata


ildocska # 2010.01.22. 12:16

Üdvözlök Mindenkit!

Pár hozzászólásssal ezelőtt írtam és kaptam is válaszokat, amit most is köszönök.
Azóta voltam a végrehajtónál a kezesség ügyemben ami miatt végrehajtást raktak a lakásunkra. Azt mondta a végrehajtó, hogy kb márciusra várható a lakáshitelem miatt a másik bank bekapcsolódása. Elvittem minden papíromat a lakáshitellel kapcsolatban is, van egy csomó levelem is amit én írtam, tértivevények amivel alá támasztom, hogy kértem annakidején futamidőhosszabbítást, vagy bármi megoldás közös keresését amikor a gyerek beteg lett, mivel tudtam, hogy nem fogom tudni fizetni egy ideig és mivel a haszonélvezőnk ki készfizető kezes nem hajlandó fizetni. Akkor választ sem kaptam, meg sem próbálták letiltani a haszonélvezőnktől az egyébként magas nyugdíjából a törlesztéseket, hanem felmondták a hitelt. Ha most ezt a kezességünk miatti (1.7 mill össz.) összeget ki tudnám fizetni, mivel az adóstól nem tudták vonni, akkor lekerülne a végrehajtás és a végrehajtó szerint a lakáshitel miatt lehetne talán egyezkedni a bankkal, hogy visszaállítsák a hitelünket, mert szerinte is nem "szabályszerűen" jártak el. Mivel úgy áll a dolog, hogy februártól lesz munkám amivel jól tudok keresni, igaz azt még nem tudom mennyivel jelentenek be,(és egyáltalán bejelentenek-e, hogyan, mert hallom a Munkavállalói kiskönyv megszünt, de igazából ez most olyan ördögi kör, hogy Nekem az a fontos, hogy munkám és fizetésem legyen) de MINDENT tudnék fizetni. Ha nem találok megoldást arra, hogy egy összegben kifizessem ezt a 1.7 millt, (a kezesség miattit) van-e lehetőség arra, hogy már ilyenkor részletben fizethessem és majd én valahogy megpróbálom az adóstól behajtani? Ha meg nem sikerül, akkor "így jártam" jó drága lecke volt, de a lakásunk talán megmaradhatna.Hova kell mennem, kihez, hogy mielőtt a lakáshitel miatt bekapcsolódik a bank, valamit próbáljak, ahonnan nem hajtanak el mint eddig. Gondolom megszabadulnának tőlem szivesen.
Ha tudtok valamit, hogy merre induljak, vagy tapasztalat, vagy ötlet, bármi, kérlek írjatok.
Előre is köszönöm!

ObudaFan # 2010.01.19. 19:42

Szeretném megkérdezni, hogy egy jogerőre emelkedett ítélet (vagyonmegosztással megítélt készpénz kifizetés)elévülhet-e, és ha igen mennyi idő múlva?

Főszabály szerint 5 év alatt. Csak végrehajtási cselekmények szakítják meg az elévülést.

Nem teljesítés esetén, (mivel a felek nem tudnak szóban megegyezni)ha nem fizet az adós, milyen módon lehet behajtani az összeget?

Bírósági végrehajtás útján.

Terheli-e késedelmi kamat?

Igen.

BIldikó64 # 2010.01.19. 14:14

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy egy jogerőre emelkedett ítélet (vagyonmegosztással megítélt készpénz kifizetés)elévülhet-e, és ha igen mennyi idő múlva?
Nem teljesítés esetén, (mivel a felek nem tudnak szóban megegyezni)ha nem fizet az adós, milyen módon lehet behajtani az összeget? Nagy összegről van sz, közel 7 millió Ft-ról.
Terheli-e késedelmi kamat?
Köszönettel:
Ildikó

ingatlanok # 2010.01.07. 17:46

Tisztelt Fórumozók!
A következőben kérnék segítséget: egy bt folyószámlahitelt vett fel, amelyet felmondott a bank. A hitel 80%-ért a Hitelgarancia Zrt vállalt kezességet.Én mint kültag kezességet vállaltam a beltaggal együtt. A beltag nevén semmi nincs. Mi a következő lépés? Felszámolás indít a bank a bt ellen? Bírósági pert a kezese ellen? Mennyi idő mindez? Mikor indul a végrehajtás? Köszönöm előre a segítséget.

ObudaFan # 2010.01.07. 12:26

Nincs mit.

nemeli # 2010.01.06. 20:59

Köszönöm szépen, már ez is megnyugtató!

ObudaFan # 2010.01.06. 16:40

Jó lenne az iratokat is látni, mert itt sok az ellentmondás. Ha nem voltál se kezes, se adóstárs, csak zálogkötelezett, akkor csak a zálogtárggyal felelsz, és ha az nem fedezi az alapkövetelést, vagy a költségeket, azért nem, és BAR-listás sem leszel.

nemeli # 2010.01.06. 08:43

Tisztelt Fórumozók!
Olvasgattam a problémákat, de nem találtam választ az enyémre így kérdeznék:
Zálogkötelezett vagyok egy ingatlan hitelezési ügyben. (közös portán álló ház egyik felére vették fel a hitelt, de nekem is hozzá kellett járulni, (mivel egybe van építve a ház, de két néven van, két lakás van benne) de Az adós nem fizette a hitelt, így már árverezés alatt áll a ház. Most kaptunk egy közjegyzői okiratot is külön, hogy a bank felmondta a szerződést és bírósági végrehajtásra adta az ügyet. Kérdésem az lenne, hogy ez mit is jelent? Árverezik továbbra is a házat (mert már eddig is árverezték??)?
Én már nem csak zálogkötelezett, hanem, mint adós is szerepelek ezen a papíron, rám nézve mit jelent ez az ügy??
Ha elárverezik a házat, de nem fedezi a felvett hitelt, akkor mi történik? A költségeket, pl.közjegyzői díj, árverezésköltsége, ki fizeti? Engem, mint zálogkötelezettet hogyan érint ez az egész? Pl.BAR-listára kerülhetek? Elvihetik a másik házamat is, vagy ingóságaimhoz hozzányúlhatnak, vagy csak az adósnak kell ettől tartania?
Ami nagyon bosszantó, hogy sajnos két hónapja próbálok ez ügyben információt szerezni, de a behajtó cég nem veszi fel a telefont, ezt a bankban adták meg, mert ők nem tudnak infot adni a továbbiakról!
Nagyon köszönöm előre is az információt és felvilágosítást!

demmyboy # 2010.01.05. 22:07

Köszönöm válaszod ObudaFan!

Még annyi lenne a kérdésem,hogy mi az amit elvihetnek,és mi amit nem? Mivel semmi nincs a nevemen,és nem bizonyítható egyértelműen hogy az én tulajdonom,akkor is vihetnek el dolgokat? Mondjuk ha a szüleim azt mondják,hogy ebben a házban,ami az ő nevükön van,mindent ők vásároltak,pl a szobámban lévő dolgokat is,akkor is elvihetik? Nem értem ez hogyan történik,mert akkor bárki ráüthet a hasára,és vihet mindent...Vannak olyan műszaki cikkek,amik nem névre lettek vásárolva,azokat hogyan lehet bizonyítani hogy nem az enyém? Persze mindenképp szeretném ezt elkerülni,és vhogy megegyezni a behajtó céggel,hogy havi szinten vmennyi összeggel törleszteni a tartozást,de egyáltalán nem említettek ilyen lehetőséget,egyből azzal jöttek,hogy ha nem fizetek 1 hónapon belül,akkor bírósági végrehajtás lesz belőle,és lefoglalják a dolgaim. Ez azért kicsit durva...Dehát ilyen világot élünk. Éljenek a bankok!

ObudaFan # 2010.01.05. 19:50

Egy behajtó cég semmit nem vihet el, a végrehajtható okirat alapján az önálló bírósági végrehajtó foglalhat. Ő mindent foglalhat, ami vélhetően a tied, akárhol is van az. Ha mégsem a tied, akkor a tulajdonos igénypert indíthat a bank ellen.

demmyboy # 2010.01.05. 16:27

Sziasztok!

Van egy hiteltartozásom,amit jövedelemhiány miatt nem tudok rendszeresen törleszteni,és a bank fel fogja mondani a hitelt. Ma felhívott egy behajtó cég,és azt mondta,ha nem tudom 1 hónapon belül rendezni a hiteltartozást (kb 250.000 Ft),akkor kijönnek,és elvisznek minden nagyobb értéket a házból. A lehetetlent nem ígértem meg,tehát megmondtam,hogy nem tudom miből kifizetni,főleg nem 1 hónap alatt. Igazából az lenne a kérdésem,hogy ha a szüleim házában élek,az ő nevükön van a lakás,akkor is bármit kivihetnek a házból? Papírral nem tudom bizonyítani,hogy nem az enyém,de azért mégis csak a szüleim háza,és nagyrészt az ő dolgaik vannak benne (Plazma TV,laptop,PC,Házimozi).Javasolt írni a szüleimnek adás-vételi szerződést azzal a személlyel,akitől vásárolták a berendezéseket? Hiszen,akkor igazolni tudnák,hogy az az ő tulajdonuk,és nem az enyém. Válaszotokat,előre is köszönöm! Demmy

ObudaFan # 2010.01.03. 20:05

Egy év teljes haladékot nem. Részletfizetést esetleg.

Morcika83 # 2010.01.03. 17:04

ObudaFan

De mit tud tenni a bíróság ha az adós börtönben van?
Sem ingatlanja sem ingósága, nincs. Nem kénytelen elhalasztani?Behajtani nem tudja, mert hát fizetése sem sok, és úgy tudom azt sem terhelhető le teljesen, és már fizet belőle gyerektartást.Nem akarnánk elhúzni pont a nagy perköltség miatt. Ha elismerjük és halasztást kérünk a börtön miatt, akkor sem ad a bíróság?


Morcika83

ObudaFan # 2010.01.03. 15:19

Egy év haladékot nem, de magát a pert el lehet húzni addig. Viszont egy jó 40-50.000-es perköltségre lehet számítani.

Morcika83 # 2010.01.03. 14:07

végrehajtó1

Szia,

….lehet rosszul fogalmaztam elnézést.

A lényeg, hogy a behajtó cég polgári peres úton akarja behajtani rajunk a tartozást.
Számomra az a kérdés, hogy a perköltség mekkora lehet?Mekkora része a szóban forgó összegnek? És, hogy vajon a bíróság adna-e egy év haladékot?


Morcika83

ildocska # 2010.01.02. 18:20

Furcsa ez az egész. Tudom, hogy van tartozásunk, nem is akartam én, hogy a mama fizesse, (illetve azért mégiscsak kellett volna hogy ne legyen ez, de csak egy kis ideig), de a bank nem is próbált semmi ilyet, amikor kértem megoldás keresésében segítséget, amikor beteg lett a gyerek, nem értem miért nem lehetett volna akár futamidőt hosszabbítani és kis ideig felfüggeszteni, vagy bármi ilyesmi...na mindegy.Egyébként meg ez olyan ördögi kör, hogy ha valakinek hitele van, megszűnik a bejelentett munkahelye, de van más nem bejelentett és fizeti a hitelét, sose hallottam még, hogy a banknak gondja lett volna azzal kapcsolatban, hogy nem bejelentett jövedelemből fizetik a hitelt. Persze itt már sok minden más is képbe jön...Bízom benne, összejön most ez a munka, de ha nem, keresek, mindegy mit ésfizetném, ha hagynák, vagy ha kell eladással kiszállnánk, csak ugye ott meg a család....és minden elölről. Csak azt nem értem, hogy ezt törvényesen megtehetik a mama(nagybátyámék hatására persze) hogy a kötelességünk teljesítésében akadályoz, beteg gyerekekkel akiket a törvény is véd állítólag, olyan helyzetbe kerülök, ahonnan vagy nem, vagy csak nehezen van kiút, holott ha hagyná hogy megoldjunk mindent ugyanúgy lenne helye mellettem és gondoznám....mint így, csak talán azt hiszi, hogy most kénytelen vagyok, gondolom ahogy telebeszélik a fejét, és aztúgy látom tudatosan nem akarja észre venni, hogy a fia mit kavar, fáj neki, hogy ilyen a fia, ő meg már öreg és talán azt hiszi, ha nem vesz tudomást a dolgokról, akkor nincsenek is...Bármi megoldás jó lenne, csak ne az utca a gyerekekkel azt sem bánom már ha elvesztenénk a lakást, csak béke és nyugalom lenne...persze a legjobb lenne ha megmaradna...majd elválik mit lehet tenni. Próbáltam a hitelkárosultaknál is, de azt mondták, sokan várnak, próbáljak meg egyezkedni előbb a bankkal és ha nem megy menjek vissza, de nagyon sokat (akár hónapokat) kell várni mire oda jutok. Igazából tényleg egy szakember kellene, aki meg tudná mondani egyáltalán mi lehetséges. Voltam ügyvédeknél is, de aki tenne is valamit annak az óradíja annyi, hogy ha 2 napig foglalkozna velem, ki se tudnám fizetni. Elmondta mi lenne a kezdés, próbáltam én aztán elakadtam és azóta áll a dolog. Áprilisban a bíróságra is írtam, még onnan sem jött semmi. :(

Megara # 2010.01.02. 16:34

Ildócska!

Ezt azért nem értem. Számtalan esetet ismerek - és ilyen például a te eseted is a másik, általad nyújtott kezesség kapcsán - hogy a készfizető jövedelméből tíltanak, ha az adóstól nem lehetséges. Pont ezért kéri a bank a kezes bevonását. Annak mondjuk nem ártana utánajárni, hogy ha a kezesnek van jövedelme, miért nem azzal kezdi a bank az árverezés helyett.
Persze az is lehet, hogy a másik ügyed kavar bele és a bank így szeretne gyorsan megszabadulni a problémás adóstól.

Bár elég tisztességtelennek tűnik, hogy magad hívd fel a bank figyelmét a nagymama tehermentes nyugdíjára, de szakember bevonása innentől azért már jó lenne.


Megara
(nem jogot végzett hozzászóló)

ildocska # 2010.01.02. 13:53

Köszönöm Megara a válaszod!

Szeptembertől már járhat iskolába a kisebbik lányom 2 év kihagyás után, mert egy ideje tünetmentes a betegsége, így azóta munkát keresek, mert ez az ápolási díj nagyon kevés és ebből megélni és a rezsit fizetni is alig tudtuk és azért bármennyire ingyenes is az eü. ellátás, azért sokba került ez a betegség.
Amikor kezdődött ez az egész és tudtam, hogy nem fogom tudni fizetni egy ideig, kértem többször is szóban, levelekben a bankot, hogy valami megoldást találjunk közösen, de mindig elhajtottak. Most az az iszonyúan nehéz, hogy bejelentett munkát találjak, ahol a fizetésem annyi lenne, amit a bank elfogad, hogy akkor talán valami esély lenne. Ismerős által talán most lenne egy jó munkám, de nem bejelentett, így nem tudom van-e esély arra, hogy bár tudnám fizetni, elfogadják-e.Arra meg soha nem is volt még csak kísérlet sem, hogy a mama nyugdíjából vonjanak. Nem kellett volna ezt megpróbálni a banknak mielőtt szerződést bont? Ha így lett volna, talán a nagybátyámék jobban piszkáltak volna, mert akkor nem tudták volna annyira "lehúzogatni" a Mamát, mert nem lett volna annyi pénze, de nem lenne most ez a helyzet. Szerintem a Mama ha méltatlankodott is volna, csak a fia miatt, hogy lássa, ő is haragszik rám. Mama sosem főz, stb,mindig én láttam el, úgyhogy még a megélhetése se lett volna veszélyben, sőt bőven nem, csak nagyb.-ék felé a látszatot kellett volna tartania.Kedden megyek a végrehajtóhoz, aztán majd többet tudok talán és azt is, hogy egyáltalán hol kell hogy szóbaálljanak velem és akkor nem hagyom magam lerázni. Igen, ha megtudnánk tartani az lenne a legjobb.

Megara # 2010.01.01. 21:26

Kedves Ildocska!

Előre bocsátom, hogy nincs jogi végzettségem, csupán saját tapasztalatomat illetve véleményemet tudom megosztani Veled. Tehát szakember megerősítése is szükséges.

Haszonélvezőnek a használat során felmerült költségeket (rezsi) kell fizetni, míg a tulajdonosnak a tulajdonnal kapcsolatos költségeket (pl. karbantartás) akkor is, ha nem lakik benne.
Mivel ti együtt laktok, a rezsi megosztása megbeszélés tárgya.
Ha a mama készfizető kezes és Te nem tudsz fizetni, akkor a kezes nyugdíját vonják letiltás alá. Ennek hiányában árverezik az ingatlant.
A haszonélvezeti jog nem örökölhető, tehát ha Te rendezni tudnád az adósságot úgy, hogy az árverezés elmarad, a mama halála esetén a nagybácsinak semmi köze nem lenne az ingatlanhoz.

A legutolsó kérdésben csak találgatok, ehhez tényleg szakember kell.
De ha a készfizető kezes meghal, akkor mindenképpen az adóstól próbálják behajtani a tartozást, ingatlan árverezéssel is. Az örökösök egyébként is csak az örökölt vagyon mértékéig tartoznak kötelezettséggel az örökhagyó adósságai után.
Legjobb lenne gyorsan munkát keresni, megegyezni a bankkal egy más konstrukcióban, vagyis mindenképpen megőrizni az ingatlant.


Megara
(nem jogot végzett hozzászóló)

ildocska # 2009.12.31. 17:51

Kedves Megara!

Köszönöm a választ. Igen, akkor jól gondoltam, hogy így lehetne. Amíg a Mama él, addig jó, itt maradhatunk, attól nem félek, hogy a lakhatást megvonná, eddig is én gondoztam, és tudja, hogy a fia nem tenné, és attól fél, hogy egyedül maradna, na meg hiába köteleznék a fiát, a menyével sosem volt jóban és azt a gondozást amit kapna, nem köszönné meg, ezt Ő is tudja.Idős már, meg beteg és néha gonoszkodik, leginkább akkor amikor a fiával telefonon beszél,később lenyugszik, én meg akkor is gombóccal a gyomromban ápolom, még akkor is amikor a fia felpiszkálja és a kisebbik gyerekembe köt bele ha nem vagyok itthon és leköpködi és a gyerek sírva hív telefonon, hogy siessek haza, de mire hazaérek minden nyugodt.Amikor még gyerek voltam imádtam a nagybátyámat, most meg azt érzem, az ellenségeimmel elbánnék magam, csak a családomtól mentene meg a jóisten.(nem a mama, ő a fia miatt ilyen és bármi van én gondozom és nem élek vissza a helyzettel, hogy gondozni kell. Az én lelkiismeretem tiszta, csak ha senki nem látja akkor fojtogat néha a dolog, mert a gyereket se akarom, hogy lássa rajtam)
Mivel a Mama készfizető kezesként szerepelt a banknál de sosem fizetett semmit, amikor tudta, hogy nem tudom fizetni egy ideig, akkor sem, mindig a fiával beszéltek erről...Fizettem én és nem is vártam a mamától, végülis mi voltunk többen a gyerekeimmel és a mama amit használt az vajmi kevés volt, de a haszonélvezőnek fizetni nem kell azért, ha használ valamit, ráadásul készfizető kezes, ha úgy alakul az élet? Fizetni tudta volna, (egy ideig kellett volna csak, amíg rendeződik a gyerekem dolga és újra munkába tudok állni)nem lett volna neki gond, a nyugdíja több, mint nekünk a gyerekeimmel együtt a jövedelmünk, pedig a nagylányom a rokkantnyugdíja mellett dolgozik, én is amit tudtam, tudok ebben a helyzetben.Mostmár a gyereket nem kell folyamatosan ápolni és most újra munkába tudok állni rendesen.Amíg dolgoztam, és kifizettem a rezsit meg a kölcsönt, alig maradt valami, de a mama akkor sem segített semmiben. Ha a Mamával történne valami, akkor neki ilyen formán maradna tartozása? Örökölhetné-e a fia , mint ahogy mást is lehet örökölni? Ha nem lennének gyerekeim, azt sem bánnám, ha velem történne már valami, mert nem tudom ép ésszel meddig bírom. Soha nem hittem , hogy ilyen az életben is van, azt hittem csak filmeken vannak rossz dolgok de akkor is győz a jó. Hát az életben nem úgy néz ki. Biztos van nekem is hibám, de ez már sok nekem. Az egész onnan indult ki, hogy engem a szüleim itt hagytak mamának, ő nevelt és amíg élt apukám addig szép pénzeket fizettek mamának gyerektartást utánam, csak miután apu is meghalt, igaz akkor már elmúltam 18 éves, akkor kezdődött ez a nagybátyámék részéről, csak amíg nagypapám élt, addig nem mertek ilyen durván, mert tőle tartottak a miatt, hogy megmondta nekik mindig, hogy ha ők lettek volna velük, mellettük, akkor más lett volna, de ők sosem törődtek az öregekkel.
Bocsánat, hogy itt "sírtam" ki magam, nem ide való, de kijött.
Mindenkinek Boldog Újévet!

Megara # 2009.12.31. 15:57

Kedves Ildocska!

A mamának a lakhatása a haszonélvezet jogán biztosítva lenne, az már más kérdés, hogy ha egyedül nem tudja fenntartani az ingatlant,vagy ellátni önmagát, akkor a fiát kötelezik a szülőtartásra.
Azzal is számolni lehet, hogy a nagybátyád rosszindulata hatására megvonja tőled a lakhatást, ugyanis mint haszonélvező erre joga van. Akkor pedig végrehajtás nélkül is menned kellene a 2 gyerekkel.

Szerintem mindenképpen igyekezz megőrizni kettőtök jó viszonyát, tisztességgel gondozni, mert ha a lakást sikerülne is elárverezni, Ő bennmaradhatna holtáig és az engedélyével ti is.


Megara
(nem jogot végzett hozzászóló)

ildocska # 2009.12.31. 12:24

Rengeteget gondolkodtam és így, hogy a mama haszonélvezete bírósági végrehajtáskor sem szűnne meg, visszagondolva nagybátyámék által mondott dolgokra és a mama által mondott dolgokra amit a nagybátyámékkal beszéltek, lehet, sőt biztos, hogy olyasmi is benne van a dologban, hogy ha végr. lenne, akkor majd ők kifizetik, ami még mindig a piaci ár alatt van jóval, a mama maradhatna itt, nem lebegne a feje felett, hogy esetleg magához kell venni a mamát és mégis olcsón szerezné meg a lakást.Nem mindent gondoltam talán át, mert amikor kezdődött az egész és azt mondta egy ügyvéd, hogy semmi közük az egészhez, nem nagyon érdekelt, illetve próbáltam nem figyelni rájuk, az volt a szemem előtt, hogy a gyerekemre figyeljek jobban, pont akkor voltak a műtétei és a kemoja.Én a gyerekeimmel mehetnék egy fillér nélkül, ahova akarok, holott eddig mindent én fizettem.Jogos a végrehajtás, így jött össze minden sajnos, de ha már vesztünk szeretném mennyire lehet nem teljesen nullával kijönni belőle, nagybátyámék pedig szerintem aljas módon próbálnak keresztbe tenni. Nincs mégis valami módja annak, hogy őket pereljem amiért őáltaluk nem tudok lépni, holott én szeretném az adósságom rendezni?És ha így lenne, ahogy most lefutott előttem, akkor végülis az ő manipulációjuknak köszönhetően kerülnék 2 beteg gyerekkel akár utcára.Egyszer valahol felmerült olyasmi, hogy a mama visszaél a haszonélv. jogával(persze a fia miatt) ezzel nem lehet valamit kezdeni? és akkor bevonódnának valahogy a fiáék, vagy nem, de valahogy így nem lehet valami megoldás?

végrehajtó1 # 2009.12.31. 08:34

Már a végrahajtó fenyegetőzik a (itt jegyzem meg jogosan) polgári peres úton való behajtással.

micsoda?

Morcika83 # 2009.12.30. 17:48

Sziasztok!

Előre elnézést kérek a szakavatatlaságomért.

A következő problémában kérném a segítségeteket:

A párom épp börtönbüntetését tölti.
Egy bizonyos banknál van a nevén A hitel + szmélyi kölcsön. Már a végrahajtó fenyegetőzik a (itt jegyzem meg jogosan) polgári peres úton való behajtással.(még csak az A hitel) Próbáltam velük valami féle kopromisszumra jutni, de ez persze nem sikerült.

A kérdésem az lenne ha, elmegyünk a perig,amit ugye elvesztek majd, mennyi lehet a perkötség. 400 e ft a tartozás.

És én kérvényezhetem e a bíróságot, a párom helyzetére nézve hogy a végrehajtást, majd az ő szabadulása után foganasítsák?Van esélyem arra hogy kapjak haladékot?(1 évig van még bent)

Előre is köszönöm a segítséget.


Morcika83

ildocska # 2009.12.30. 17:36

Szóval akkor sem szünne meg a haszonélvezete, ha bírósági végrehajtás lenne?
Ha ezt a fia tudja és mondja is neki, akkor biztos, hogy akár mit csinálok, nem fog aláírni eladást, mert a fia telebeszéli, hogy én kiraknám és ő nem tudja magához venni...Mondta már nekem, hogy adjak 3-4 milliót neki és akkor vesz egy kis garzont a mamának, amit majd később ki tud adni, mert magához nem viszi...mamának pont nem arra van szüksége, hogy elrakja egy másik lakásba, hanem vele kell lenni...
Felmerült már, hogy gondnokság alá helyezni a mamát, de tul. képp tiszta a mama, csak a fia hatására ilyen és néha vádaskodik ugyan, de csak mert össze van zavarva. Gondoltam már, beszélek a háziorvossal, Ő nem is ismeri a mama fiát, de nem tud teljesen a lakás gondról, mert én nem mondtam, nem akartam úgy nézzen ki, a mamára akarok rosszat mondani, a mama meg szintén nem mond ilyeneket, pedig jóban vagyunk az orvossal, jár ki hozzánk és tudja mindig mindent én csinálok.
Mi a menete a gondnokság alá helyezésnek? Lehet, meg sem érné szegény mire vége lenne és van-e arra biztosíték, hogy én lehetnék a gondnoka, nem pedig a fia? Lehet, beleszakad a szivem, ha más nincs és ezt kellene tennem vele, engem ő nevelt fel, de ha más nincs, a gyerekeimért is meg kellene tennem.