Gépjárművásárlás - végrehajtás


monalisa1 # 2010.02.08. 08:31

nikol09

Az új autónak ne csak a tulajdonosa hanem az üzembentartója is te legyél, a párodnak meg add tartós használatra a kocsit - készüljön a kölcsönadásról papír amit mindig magánál tart. (Ha külföldre is szokott menni akkor az is legyen beleírva, hogy oda is viheti az autót.) Az hogy mennyiér adtad "kölcsön" az nem tartozik senkire.

Persze ha valami gyorshajtás vagy parkolási díj stb. afférja adódik akkor a te nevedre érkező csekket betyárkötelessége rendezi.

Ami tulajdonjogilag a tiéd ahhoz a végrehajtó nem nyúlhat, de hogy nyugodtan aludj, az üzembentartói jogot vond vissza tőle az okmányirodán.

"Mona"
laikus hozzászóló

végrehajtó1 # 2010.02.08. 08:24

Ha lehet üzembentartó, akkor ezt lefoglalhatja a végrehajtó??,
nem

arra is ugyanaz a sors vár? Lefoglalják?

igen
az én fizetésemhez, tulajdonomhoz hozzányúlhat-e a végrehajtó.

nem

Kné82 # 2010.02.08. 07:51

.

nikol09 # 2010.02.07. 19:19

A problémám a következő lenne:

A páromnak volt egy hitele, amit anyagi okok miatt nem tudott rendezni. A végrehajtó már egy gépjárművet aminek ő volt hivatalosan a tulajdonosa már lefoglalt. A kérdésem a következő lenne: szeretnénk új gépjárművet vásárolni aminek én lennék a tulajdonosa. Mi jelenleg élettársi kapcsolatban élünk, de hivatalosan nem egy a lakcímünk. Ha én vagyok a tulajdonos, Ő lehet üzembentartója a gépjárműnek, mivel rendeltetésszerűen ő fogja használni. Ha lehet üzembentartó, akkor ezt lefoglalhatja a végrehajtó??, ha nem ő a tulajdonosa?

A másik kérdésem: van még egy autó az ő nevén, de nem ő az üzembentartó, arra is ugyanaz a sors vár? Lefoglalják? Eddig még nem küldtek semmit róla.

A harmadik kérdésem pedig az lenne, hogy ha a végrehajtó számára kiderül, hogy a tulajdonos én vagyok, tehát valamilyen formában közöm van az adóshoz, az én fizetésemhez, tulajdonomhoz hozzányúlhat-e a végrehajtó. (nem szerepelek semmilyen más hivatalos iratban a hitelével kapcsolatosan)

A válaszokat előre is köszönöm.