Tanács kérése...


Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.22. 11:11

(Illetve ahogy Veres Pali bácsi mondta: "igen, de nem az ágytól".)

kovacsz # 2010.09.22. 10:57

Nem.

Qashqai # 2010.09.22. 10:50

érdeklődni szeretnék hogyha állandóra vagyok nagymamámhoz bejelentve és van tartozásom akkor ráterhelhetik a nagymamám lakására?

Krampusz # 2010.09.14. 11:11

Tisztelt Fórum Társak!
Kérem szives állásfoglalásotokat, tanácsotokat a következőkben.
2007 nyarán önhibámból kifolyólag volt egy kisebb személyi sérülést okozó közúti balesetem. Biztositóm a MÁV Biztositó a másik féllel(károsult) ill. annak biztósitójával az Allianz Hungáriával megegyezett a személyi sérülésért téritendő összegre vonatkozóan, amit ki is fizettek részére. A járműn okozott anyagi kárt a másik fél a saját CASCo-ja terhére csináltatta meg, amit a 300.000 Ft-os önrészt leszámitva biztositója az Allianz Hungária részére megtéritett.
Károsult az önrész megfizetése iránti igényét jelezte MÁV biztositónak, hivatkozva, hogy a jármű javitására vonatkozó számlákat, stb. az Allianz biztositó megküldi részükre.
Allianz nem intézkedett, közben MÁV biztositó csődbe ment.
Károsult ügyvédje kérésére a Pesti Biróság fizetési meghagyást bocsátott ki 330.000,- FT értékben az önrész megtéritésére MÁV Biztositó 1.rendü és én mint másodrendű köteles megjelölésével, amit én késve kaptam meg, igy az mint kézbesitett értesités már jogerőre emelkedett.
MÁV Biztositó már felszámolás alatt lévén nem tud befogadni további számlát ,igy behajtásra csak én jöhetek szóba az okozott kár megtéritésére.
Kérdésem az, hogy jelenleg 22 éves második éves egyetemista vagyok,saját tulajdonnal,vagyontárggyal, jövedelemmel nem rendelkezem.
Milyen következményekkel járhat részemre e fizetési meghagyás, melynek 330.000 Ft összegét nem áll módomban megfizetni és amely kárt gondos eljárás esetén károsult a biztositómtól megkaphatta volna.
Mikor minősülhet egy fizetési meghagyás behajthatatlannak ill ez mikor avul el és a későbbiekben még negativan érinthet-e engem ? Hogy reagáljak e fizetési meghagyásra ill. mit tegyek/tehetek?
Szives válaszotokat előre is köszönöm.

végrehajtó1 # 2010.09.14. 10:26

33% vagy 50%

igen foglalhatják az autót is

a bankok sorban állnak ha több letíltásod lenne mint 50%.Sok értelme nincs az ingó foglallásnak esetedben.De lefoglalhatja.

lajso68 # 2010.09.14. 09:51

Szervusztok!

Hozzáértőtől szeretnék kérdezni, segítséget, tanácsot kérni.
Sajnálatos okok(betegség+vál­ság) engem nyugdíjaztak, feleségem munkanélküli lett, megrendült az anyagi helyzetünk. Több hitelkártyánk és szem.kölcsönünk bedőlt, felmondták őket. Szolgálati lakásban lakunk, azt nem vihetik. Van egy kis autónk, amire pár forint a részlet, Erste Leasingnél részletre vásároltuk. Nyugdíjas lettem, de mellette dolgozom most pár forintért. A nyugdíjam és a fizetésem egy számlára érkezik. Ha a fizetésemet a feleségem számlájára utaltatom, akkor abból is vonnak?
Kérdésem lenne:

* Mennyit vonhatnak a fizetésemből?
* Vihetik, foglalhatják az autót is, úgy, hogy azt egy másik banknál hitelre vettem?
* Kaptam egy fizetési meghagyást, átvettem, ilyenkor hogyan tovább? Egyben nem tudom kifizetni, de még sajnos 6 részletben sem, gondolom jön a végrehajtó.Sorban állnak majd a bankok éveken keresztül, ahogy az egyiket törlesztettem, úgy jön a másik? Mi van, ha a többi is végrehajtás alá kerül?
* Nincs nagy értékű ingóságom, régi műszaki cikkeim, ütvefúró, könyvek, ezeket is elviszi?

Kérlek segítsetek pár jó tanáccsal.
Szervusztok, előre is köszönöm:lajso

papesz61 # 2010.09.14. 09:42

Köszönöm tanácsod de sajnos a lényaim nincsenek abban a helyzetben hogy igy segítsenek! Most kezdtek dolgozni!

C a s a b l a n c a # 2010.09.14. 08:36

Hát Papesz61!

Esetleg az ingatlantulajdonos lányaidat megkérhetnéd, hogy segítsenek ki, mivel őket is érinteni fogja, ha a félház oda...

Netán közösen értékesíteni a házat és rendezni a tartozást a Téged illető rész összegéből. Utána viszont mehetel, amerre látol...

papesz61 # 2010.09.13. 13:25

Valami tanács a ház megmentésének érdekében?

végrehajtó1 # 2010.09.13. 13:15

Pedig egyértelmű.A ház fele a tied tehát végrehajtható adott esettben.Ha nem fizeted a többi hiteledet.És akkor a rendesen fizetett hiteledet is fel mondja a bank ...

papesz61 # 2010.09.13. 12:51

Köszönöm válaszát de ez nem egyértelmű számomra!Mit ért a válasza alatt? Ha papirral igazolom hogy az ingóság a gyerekeké mit tehetnek illetve a házat árverezhetik-e?
Válaszát megköszönöm!

nandy # 2010.09.13. 11:27

A ház feléhez hozzányúlhatnak.

papesz61 # 2010.09.13. 09:52

Tiszteletem! Van egy családiház, amire jelzáloghitelt vettünk fel az élettársammal. Mivel özvegy vagyok a ház fele az én nevemen a másik fele a két lányom nevén van és ők laknak benne. A jelzáloghitel rendesen van fizetve, de mivel munkanélküli lettem, más bankoknál lévő hiteleimet nem tudtam fizetni. A kérdésem az lenne, ha végrehajtásig eljutna a dolog, hozzányúlhatnak-e a házhoz más bankok, ha a jelzáloghitel fizetve van és a fele ház a lányaimé.

Köszönöm előre is válaszukat.

Németh József