végrehajtás kérdések


eljenmajusegy # 2018.05.06. 11:47

Nonolet , jelenleg a kozvetlen veszely elharult , mert valamifele megegyezesre jutottak , sajnos nem tudjak erthetoen elmondani , hogy valami allami szerv megveszi toluk a hazat , es ezutan berelni fogjak toluk, de nem ertem hogy akkor meg mit kell nekik fizetni? Es hova lett amit eddig fizettek? Kb evi 6-700000 Ft-ot vontak le toluk , negy even keresztul?
Komolyan mondom mar belebolondulok.....

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.06. 14:49

mert valamifele megegyezesre jutottak
Neked ezt mondták... Azok, akik korábban azt mondták, hogy csak dologi kötelezett leszel...

eljenmajusegy # 2018.05.06. 15:08

Hat igen KBS , kertem toluk valami irasbeli igazolast....sajnos pentek delutan ertesultem az egeszrol , ami otthon mar pentek este , erdemben nem sok mindent tudok hetfoig tenni....

nonolet # 2018.05.06. 19:25

Jaaaaajjj ....

http://www.netzrt.hu/

Megint csőbe húznak, szerintem.

Most éppen az ingatlan részed lesz az államé, gratis.

Vajon ezt akarod?!

- -

Ideje volna azt meghatalmazást vissza vonni, alighanem.

eljenmajusegy # 2018.05.06. 20:32

Felolem ezt az ingatlant viheti aki akarja, mar javasoltam hogy menjenek
kulfoldre vagy alberletbe valahova, ezt meg kosse az OTP a hatara, szerintem mar regesreg visszafizettek a kolcsont amit felvettek!
Engem csak az erdekel hogy az egyeb ingatlanjaimat nehogy elarverezzek negymillio Ft miatt.

eljenmajusegy # 2018.05.06. 20:35

"a Magyar Állam megvásárolja a felajánlott ingatlant és
a hitelező elengedi a hiteladós fennmaradó tartozását."

Viszont akkor ha ez megtortent, a vegrehajto mit kovetel rajtam? Gondolta
Hogy hatha beijedek es gyorsan kifizetem..?

eljenmajusegy # 2018.05.06. 20:38

Kosz a linket Nonolet, most mar ertem mirol van szo. Szoval ezt a megbizast vissza is lehet vonni? Visszavonatom es tobbet hallani sem akarok az egesz dologrol.

eljenmajusegy # 2018.05.06. 21:12

Mindenkinek koszonom a segitseget.

nonolet # 2018.05.07. 07:13

"Gondolta Hogy hatha beijedek es gyorsan kifizetem..?"

Gondolom PÁRHUZAMOSAN futó ügyekről van szó...
Amit a tesók még jól össze is zavarnak.

Ráadásul a nevedben eljárva, mert naivan felelőtlen voltál.

eljenmajusegy # 2018.05.07. 12:33

Naivan johiszemu es segitokesz.
Az mar csak a hab a tortan hogy a ferjem testverenek a lakasat penteken arvereztek el , miutan oket is milliokkal segitettuk az elmult evek soran....
Atvaltoztatom a nickemet " Cimeres okor"- re

drbjozsef # 2018.05.07. 12:57

https://kiszamolo.hu/…ladon-belul/

Fogd fel ajándéknak a segítségeket.
Ami, ahogy a cikk is írja, inkább átok, mint áldás. És tényleg.
Ahogy meg adós lettél, arra nem is igen vannak (kulturált) szavak.

eljenmajusegy # 2018.05.07. 14:56

Es ez meg csak a jeghegy csucsa...
Egyik testver+masik testver kb $80000-be fajt nekunk kb husz ev alatt.
Ezert a mennyorszagban elso osztalyu kabint kell hogy kapjunk.
De meg nincs lefutva a meccs, meg kell gyozodnom hogy valoban minden rendben van- e.
A cikket majd elolvasom, koszonom!
A soha viszont nem latasra!

banderas65 # 2018.05.13. 06:46

Tisztelt Szakértők . Egy átlagostól eltérő, szerintem meglehetősen egyedi ügyben várnám mielőbbi válaszukat. Nyolc éve húzódó ingatlan végrehajtási ügyem a végstádiumába ért. Jelenleg árverésen van az ingatlanom amely napokon belül lezárul. Azonban az utolsó utáni pillanatban befogadást nyertem a Családi csődvédelmi rendszerbe. Ettől a pillanattól kezdve a jogszabály szerint védelem alatt áll az adós , befagyasztják a jövedelem letiltást felfüggesztik az ingó és ingatlan árverést. Majd ezután a csődgondnok irányításával kezdődnek meg a követelések teljesítésére , a megoldások kidolgozása. A konkrét ügy a következő. A csődvédelmi rendszerbe történő belépésemkor még nem volt licit az árverés alatt lévő ingatlanomon. (Ez fontos momentum az ügyben) Örömmel hívott fel a csődgondnokom hogy a végrehajtónak megküldte a elektronikus levelet és az "érkeztette" is és ekkor még mindig nem volt licit az ingatlanon. A csődgondnokom várta a végrehajtó visszajelzését majd amikor ez nem jött meg , másnap délben felhívta. A végrehajtó hebegett habogott hogy technikai okok miatt nem tudta elolvasni a levelet majd a telefonbeszélgetés után pár perccel licit érkezett az ingatlanomra. A csődgondnokom azonnal behívatott és másnap már be is adtuk beadványunkat a Járás bíróságra " X Y végrehajtó intézkedésével szemben " címmel. Ezzel egy időben kértük a végrehajtót hogy függessze fel az árverést és törölje a licitet. Ezt nem tette meg. Kérem a Tisztelt Szakértőket írják meg véleményüket ügyemmel kapcsolatban. Előre is köszönöm ! Tisztelettel: Horváth András

gerbera317 # 2018.05.13. 07:21

Nem kell ehhez bíróság. Ha előbb töltötték le az értesítést, mint ahogy a licit érkezett, bíróság nélkül is vissza fogják vonni a hirdetményt. A csődbiztos mutassa be az elektronikus tértivevényt, mert olyan szar ez a rendszer, hogy a címzett utólag nem tudja megmondani, mikor töltötte le a küldeményt, csak a külső.

gerbera317 # 2018.05.13. 07:22

Küldő.

banderas65 # 2018.05.13. 08:03

Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.13. 11:43

Itt valami nem kerek. A végrehajtást már a magáncsődeljárás lefolytatása iránti kérelem beérkezésekor fel kell függeszteni. Így nem nagyon lehetséges, hogy már van csődgondnok, de még mindig folyik a végrehajtás.

gerbera317 # 2018.05.13. 11:49

Kerek az, Sándor, csak most nem vagyok olyan helyen, hogy szó szerint idézzem neked az Aretv-t.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.13. 12:11

Nem baj, megvárom, hogy elmondd, hogyan lehetséges, hogy a csődgondnokot már kirendelték, de a végrehajtást még nem függesztették fel.

banderas65 # 2018.05.14. 13:33

Tisztelt Szakértők. Köszönöm a választ de sajnos rosszul írtam le a tényt. Az elektronikus levelet a csődbiztos elküldte de a végrehajtó másnap délig sem nézte (nyitotta ) meg. Ezután jött egy licit . Ilyen esetben mit ír elő a jog? Tisztelettel köszönöm a válaszukat. Horváth András

gerbera317 # 2018.05.14. 14:36

Kell az irat tértivevénye. Az számít, ami abban áll. Ha a végrehajtó előbb vette át (töltötte le), mint ahogy a vételi ajánlat érkezett, akkor a végrehajtó bíróság nélkül is vissza fogja vonni az árverési hirdetményt. Ha viszont a vételi ajánlatot követően vette át az iratot, akkor a bíróság is kevés lesz a hirdetmény visszavonásához.
A végrehajtó nem kap a tértivevényből, hogy azon megnézhesse, mikor is vette át az iratot. Az csak a küldőnek áll rendelkezésére. Ez azt jelenti, hogy a tértivevényt bemutatva az adósnak kell kérnie a visszavonás feltételeinek a megvizsgálását, de semmiképpen nem kifogás formájában.
A szabály a következő (szerkesztve):
Aretv. 28. § 1) A Családi Csődvédelmi Szolgálat haladéktalanul bejelenti az adóssal, szemben végrehajtási eljárást folytató önálló bírósági végrehajtónak az adósságrendezési eljárás kezdeményezésének benyújtását. A benyújtásról szóló értesítés végrehajtó általi kézhezvételétől kezdve a végrehajtási eljárásokban eljárási cselekmény, intézkedés nem foganatosítható, a végrehajtási ügy szünetel, a felek és az egyéb kötelezettek által a szünetelés időtartama alatt tett nyilatkozatok is hatálytalanok; ettől az időponttól minden határidő nyugszik. Ezt követően a végrehajtási eljárásban már nem lehet újabb árverési hirdetményt közzétenni, a szünetelés előtt már közzétett árverési hirdetmény alapján az árverést a végrehajtó akkor lefolytatja le, ha a licitálás már megkezdődött, és érvényes licitajánlat érkezett.

Mikor ér véget az árverés? Ha mostanában, akkor nem csoda, hogy elkezdődött a licit. Az árverés 60 napig tart, és az elején csak úgy "van". Egy-két héttel a vége előtt érkezik az első ajánlat. Ha több érdeklődő is van, eldurvulni az utolsó nap utolsó órájában szokott. Tartok tőle, hogy te elvakaróztad az időt, és a közel egyidejű történésekből te kerülsz ki vesztesen. Az legkevésbé valószínű, hogy a végrehajtót felelőssé teheted bármiért is.

banderas65 # 2018.05.14. 14:45

Köszönöm a tájékoztatást.

banderas65 # 2018.05.14. 15:03

Közben még csak az jutott eszembe (nem csak nekem) hogy esetleg más dolog is van a háttérben. Való igaz hogy sokat vártam és itt rontottam el. De nagyon furcsa hogy miután a végrehajtó nem vette át az iratot és a csődbiztos másnapi hívása után (az volt a válasz hogy most nem ér rá mert sok a dolga)a hívást bontása után pár perccel érkezett egy licit . Persze eszemben sincs gyanúsítani őt bármivel is mert abból rosszul jönnék ki

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.14. 15:59

Szerintem nincs itt szó csődgondnokról, legfeljebb a Családi Csődvédelmi Szolgálat ügyintézője intézkedett.

banderas65 # 2018.05.14. 16:15

Igen ,bocsánat én írtam rosszul. Családi vagyonfelügyelő intézi az ügyemet