Adósságrendezés


dödöllegezemice # 2011.02.10. 20:42

Köszönöm a választ!Mik a hitelezőm esélyei?

adós # 2011.02.09. 09:29

Kérem segítségüket!
Röviden.Nem vagyoni kártérítés címen 270ezer Ft megtérítésére ítélt a bíróság + a kamatok.
ennek nagy részét kifizettem,és kértem a vh-t kérőt.hogy a kamat egy részét engedje el.Válasz nélkül hagyta kérésemet.Ugyanakkor a végrehajtóval is rendeztem a fennálló költségeit és a levelem egy példányát is megkapta.Reakció nélkül maradt az ügy.De!- Ha a hallgatás-beleegyezés,ekkor az erre vonatkozó szabály lép életbe, gondoltam én.Az eset 2006-ban történt .Meglepetés 2010 ben ért mikor a végrehajtó újra jött ,hogy befejezze a végrehajtást.Eltelt,majdnem 5 év,mire megtudom,hogy ez a válasz levelemre,melyet 2006-ban írtam.
Megtettem amit lehet a bírósághoz fordultam,de úgy első,mint másodfokon is vesztettem.Talán nem volt jó a fogalmazás,mert jogi képviselőm nincs.Fellebbezésnek helye nincs,ezt a döntés 2010.dec.06-án kaptam kézhez.
A problémám: A vh-t kérő ugyanazt a tőkét követeli és a kamatokkal terhelve(270e-290e-+79e végrehajtónak).

Nem lett elszámoltatva a részfizetéssel,mely a tőkerészt is érintette,mely 2006 -al 160ezerre csökkent!Hozzáteszem a kamatok és minden egyéb kifizetése után lett ez a maradványösszeg.
Ezzel nem számoltatta el a végrehajtó hanem vették a
teljes tőkét!

Szeretném tudni,hogy mit tehetek ebben az esetben,mert a törvény vonatkozik a részfizetés bevallásával a vh-t kérőre!
A végrehajtót kérjem meg,hogy tisztázza a kérővel és számoltassa el,vagy nekem kell ezt a lépést megtennem?
Gondoltam,hogy perrel élek ,de nem tudom milyen formában tehetem!Újrafelvételi eljárás a végrehajtás ellen?

A bírósági panaszomnál ezt csak említettem,de érdemben nem kaptam rá választ,mivel a végrehajtó elleni kézbesítés mikéntje miatt és jogosultsága miatt fordultam jogorvoslatér!Eljárási szabálysértés stb.

Itt sok gazemberséget követett el a végrehajtó sz.tem összejátszva a kérővel,mert szüneteltették a végrehajtást.

Kérdésem még az is,hogy a végrehajtó egy ügyben hányszor számíthat fel minden költséget?-idevonatkozó törvény melyet az egyik §-ból merítettem,hogy csak tényleges költségeket számíthatja fel ugyanabban az eljárásban!-.Nem tudom mit tehetek?
Kérem segítségüket!egy átvert nyugdíjas.

végrehajtó1 # 2011.02.09. 08:53

Csak adósságot nem

dödöllegezemice # 2011.02.08. 22:11

Adós vagyok egy magánszemély felé.Tulajdonom,vagyonom nincs.Most örökölnék,de azt viszi az APEH...Mik a hitelezőm esélyei?Ha meghalok,a gyerekeim öröklik az adósságomat?