Eos Faktor?


Szepy11 # 2015.05.14. 14:54

Bűncselekmény ha a bank átadja az adatainkat a végrehajtónak!

A 2012. január 1-én hatályba lépett, új adatvédelmi törvény számos változást hozott. Ezek között olyanok is vannak, amelyek kiváltották az Európai Unió tüzetesebb vizsgálatát.

Mégis, az összehasonlításból kiderül, hogy nem sok minden változott. Továbbra is akkor kezelhető személyes adat, ha azt egy törvény közérdekből elrendeli, vagy az érintett beleegyezik az adatkezelésbe.

Több szakértő véleménye szerint, amennyiben tartozás van valamilyen Szolgáltató illetve Bank felé, és már egy idő eltelt nem fizetéssel a szolgáltató illetve bank kiadja harmadik félnek a személyes adatokat, behajtás jogcímén. Ezzel azonban, súlyos bűncselekményt követnek el!

A személyes adatkezelésről szóló törvény szerint nem adható ki személyes adat harmadik félnek csak abban az esetben, ha az adóst erről levélben tájékoztatják, és beleegyezését megkapják. A törvény 6. §.-nak 8. pontja szerint, azonban:… „(8) Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.”

Abban az estben, ha adósság kezelő faktoring cégek megkeresik az adóst, hogy a nevesített szolgáltató, vagy bank kezelésébe, illetve tulajdonába adta az adósságot, felmerülhet a kérdés, hogy vajon jogában állt-e?

Szepy11 # 2015.05.14. 14:58

Nekem 7 éve küldözgetik a felszólításokat.
Nem ajánlott levélben...Ki sem bontom,megy a kukába.
Teljesen jogtalanul,mert nincs tartozásom.Mondtam már nekik,hogy menjenek már végre a bíróságra,ott majd kiderül...

gerbera317 # 2015.05.14. 18:58

"ha a bank átadja az adatainkat a végrehajtónak"

Kinek?

ius latratus # 2015.05.14. 19:08

Aha, s ez még csak az első sora a hozzászólásnak. Szepy, a drága szerint a szolgáltató, vagy bank felé(!) van tartozás, tehát, szepy, azon kívül, hogy ezerszer megrágott hülyeséget írt, még gerberát is magára haragít(hat)ja.
:)

eos_üldözött # 2015.05.14. 19:55

Szepy11
Azt szokták itt írni, hogy amikor aláírtad eredetileg a szerződést a bankkal, akkor a sok sok mondat között ott volt, hogy nem fizetés esetén a bank átadhatja a behajtás maceráját erre szakosodott cégnek. Ezt olyan a lendülettel írtad alá hogy el sem olvastad.
Ha most előveszed a szerződést megtalálod.
Beleegyeztél.

gerbera317 # 2015.05.16. 07:50

@eos_üldözött

Téged meg mi lelt? Netán átálltál?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.16. 09:00

:D
"Mit ítété te tetű?! Átátá?!"

eos_üldözött # 2015.05.21. 09:23

gerbera
nem,
nem szakadnék el a realitásoktól, és nem áltatnám fölöslegesen.
Az én gondom velük, meg tényleg az amit írtam.
Tegnap visszahallgattam egy régebbi beszélgetést ahol a kedves droidjuk azt mondta, hogy nem gond ha az ügyfél nincs jelen, nincs meghatalmazás bediktálták az adatait és más ír helyette alá, érvényes a nevére szóló szerződés.
Nem csodálom hogy nem akarják kiadni a felvételeket, de valahogy úgyis elérem, hogy kiadják.

ártatlan1 # 2015.09.14. 11:29

Van egy hölgy aki rendszeresen zaklatja az adósokat telefonon a háttérben gyerek sírás van..itt a telefonszáma:06 305715832.

eos_üldözött # 2015.09.29. 22:01

Az mnb szerint nem teljesen tisztességesek

http://www.penzcentrum.hu/…1046556.html

Most megint válthatnak a taktikán.

BillyIdol # 2015.10.06. 20:09

Üdvözlök mindenkit!

Ma kaptam a dr. Makovics és Társai Végrehajtó Irodától egy levelet,hogy tartozom a Westelnek ezt egy 2003 as bírósági végrehajtási lappal "igazolják".2003 ban nem emlékszem kaptam volna bármit is de amióta itt élünk 15 éve illetve 2006 óta vagyok jelenlegi lakcímemen bejelentve nem kaptam seemit levelet se ajánlottat se simát.

Mit tudok kezdeni ezzel?Kell érdemben foglalkoznom vele vagy elég ha leírom nekik,hogy

"

Tisztelt Illetékes!

A mai napon kaptam önöktől egy levelet a fenti ügyszámon.

A mellékletként megküldött 2003 február 17. napján keltezett végrehajtási lap óta semmi féle levelet nem kaptam a mai napig.

Továbbá a jelenleg hatályos 2003. évi C hírközlési törvény143. § 2.bekezdésében 1 év elévülési időt írnak

Jelenlegi lakcímemen hivatalossan 2006 óta élek ez idő alatt ide se ajánlot se egyéb értesítést nem kaptam.

Ezen okokra hivatkozva Az önök igényével és összegszerűségével sem értek egyet elévülésre hivatkozva. Kérem ezen követelésüket szüntesség meg.

Atys # 2015.10.14. 20:00

Kedves EOS üldözött társaim.

Egy érdekes tapasztalatot szeretnék megosztani veletek, ami a mai napon történt velem. E történet lényegében, immár ötödik éve üldöz az EOS egy UPC követeléssel kapcsolatban, Az első levelük után azonnal érdemi ellentmondást küldtem tértivevényesen, mivel nem ismerem el a tartozást.

Az UPC-vel telefonon kötött szerzédést nem a megbeszéltek szerint kezdte szolgáltatni. Egy általam megrendelt szolgáltatásnál egy jóval drágább, magasabb sávszélességü csomagot kötöttek be, melyet nem fogadtam el, erre leszámlázták a kötbért. A szolgáltató írásban elismerte a tévedését, de a követeléstől nem állt el.

Első ízben az Intrum-nak adta ki.Az ellentmondás után még egy darabig zaklattak, majd több mint egy évig nem jelentkeztek. Utána ismeretlen módon átkerült az EOS faktorhoz. Ugyanezt végig jászottuk, ellentmondás, majd jöttek a zaklatások, Mint ha nem ís írtam volna nekik tértis levelet.
Piros nyílt levelezőlapok, SMS-ek (Saját érdekében jelentkezzen). Felszólítottam őket tértivevényes levélben, hogy fejezzék be a zaklatást, és kértem, ha nem értenek egyet adják be a közjegyzői fizetési meghagyást, bíróságon eldől, vagy töröljék az adataimat, mert nem járulok hozzá adataim további kezeléséhez.

Süket fülek, több tucatnyi nem tértivevényes fenyegetés. Majd 1 év több hónap szünet. És most ismét előkerültek egy fenyegető hangvételü levéllel.

Most jön a Mai tapasztalat:

Mivel minden általam írt tény süket fülekre talál, gondolta felhívom őket, rögzítem a telefon beszélgetést, hogy bizonyítható legyen a tisztességtelen, agresszív magatartásuk. Annak rendje módja szerint felveszi a telefont valaki, majd közli, hogy a felvétel rögzítésre kerül. Én is közlöm, hogy a rögzítés kétirányú, kérdezem, hogy folytathatjuk e a beszélgetést. Közli velem, hogy nem hajlandó a beszélgetést lefolytatni, mert a Felügyeleti szerveik miatt nincs rá joga.???

Nos, mi ez, ha nem egyoldalú és gusztustalan eljárás. Ő felveszi a beszélgetést, én nem tehetem, Talán fél valamitol? Nem vállalja a mondataiért a felelősséget? Ez arra utal, hogy ez a cégnek nem nevezhető undorány rosszhiszeműen jár el az ügyekben. Lent olvasom, hogy sokaknak gondja van a felvételek kikérésével. Ezek után számomra nyilvánvaló, hogy egyoldalúan, csak saját érdekeiknek megfelelően használják a felvételeket.

Ok, Újabb próbálkozás, szerenécsre más veszi fel. Az elején közli, hogy felvétel készül. Elfogadom, mindkettőnknek tudomása van a rögzítésről. Kifaggatom a hölgyet, mi a jogalapja a követelésnek, Miért nem vették figyelembe az elévülési időt, Milyen jogalapja van adataim kezelésének, Kifejezett kérésemre miért nem indítja el a jogi eljárást.(4 éve). Talán mert tudja, hogy veszes fél, és nincs igaza, és inkább zaklatással próbál célt érni? Persze jön a sok humbuk, hogy neki joga van.. A tartozásomat nem áll mődjában elengedni... (Mintha ő lenne a gyevi bíró, vagy az ügyész), és a hazugságok sokasága. A beszélgetés végén közlöm, hogy felvétel készült a beszélgetésről (A részemről is), és a beszélgetés elején erről minkettőnknek tudomása volt. Erre felháborodva kiabálva közli velem, hogy azonnal töröljem a beszélgetést, mert nem járult hozzá (Mindketten tudtuk, hogy készül) És ezzel zártuk a komminikációt. Eredménytelenül. Nálam anyira betelt a pohár, hogy miden követ meg fogok mozgatni, hogy ez a tisztességtelen magatartás ne maradjon megtorlás nélkül! Indulnak a panaszok, feljelentések, bizonyítékok gyűjtése a tisztességtelen magatartásukra. Az ilyen gazdasági szerepöket nem türhetjük tovább garázdálkodni

eos_üldözött # 2015.10.14. 21:30

Atys
Már írtam, hogy én is készítek felvételt, mindig. Utóbb mondogatom is nekik, amire ugyanúgy reagálnak.
Átkapcsoltak a panaszkezelőhöz, akinek szintén megmondtam a végén hogy nálam is van felvétel. Az is kiakadt.
VISZONT a levelükben már nem kifogásolták, csak annyit jegyzett meg aki írta, hogy közzé nem tehetem.
Egyébként kikértem az összes felvételt, természetesen nem küldték el, jött a halandzsa, hogy nem bizonyosodtak meg kellően, hogy én vagyok én, és ezért nem vagyok jogosult megtudni az infókat, de elküldték tartozásról szóló minden iratot.
Hát ezek igazán állatok.

Egyébként abban igazuk van hogy a tartozás tartozás maradt, ha elévült is, ami annyit jelent, hogy zaklatáson kívül más eszközük már nem maradt.

Mai eset és itt a kérdésem:
kifogásolható-e az a gyakorlatuk, hogy a postára bízzák sima levélként a felszólítást?
Ez azért merült fel bennem, mert ma amikor hazamentem a társasház összes levele a postaláda mellett a földön ázott, vagyis bárki elvehette volna (talán korábban meg is történt?) és megtudhatta volna hogy milyen tartozás miatt hajt egy behajtó cég, ami sérti a jó hírem.

Shinedy # 2015.11.12. 16:32

Kedves fórumozók!

Szeretném megosztani a családom tapasztalatát ezzel a céggel kapcsolatban.

Néhány hete költöztem haza külföldről és a bátyám azzal fogadott, hogy 3 éve zaklatja őt telefonon az Eos, mivel szerintük a 7 éve elhunyt édesapámnak rendezetlen ügye van.

Eddig "csak" telefonhívásokat kapott, az elmúlt héten viszont egy férfi személyesen kézbesített egy levelet..

A lényeg:
A nővérem ügyvédhez fordult, mivel a cég nem hajlandó megmondani miért is kell nekünk 198 ezer ft-ot befizetni (ami egyébként közel 400 ezer ft-ot pár hónapja,de ez érdekes módon csökkent és nem nôtt)
Az ügyvéd az alábbi információval szolgált:
Ilyen levelet egy 5 éves gyerek is tud írni!

  • Nem ajánlva érkezett, aláírást nem kértek az átvételekor
  • A paragrafus nincs kifejtve ( 2009. évi L törvény ???)
  • Az aláírás nem valódi,fénymásolt
  • Semmiféle pecsételő nincs rajta

Mindenkinek üzenem, hogy ne dőljenek be ezeknek az embereknek, akik azt sem hajlandóak közölni, hogy miért kell százezreket fizetnünk!!!

konyhabutor # 2015.11.15. 06:26

A már 2 év 2 hónapja bank által az eos-nek átadott behajtás tényleges behajtása mikor várható? Van valakinek tapasztalata? Eddig levelek, telefonok jöttek. Mi várható még? Több tartozásról van szó, egyik elérte a 1,5 milliót.

rozsika101 # 2015.11.30. 12:47

T Fórum.Az alábbi ügyben szeretnék segitséget kérni.2007-ben elköltöztem az élettársamhoz, akkor édesanyámmnal éltem,a házban a vilanyora az Én nevemen volt.2008-ban édesanyám átiratta az órát az Ő nevére, akkor Én már ott sem laktam.Telt mult az idő az idén tavasszal, kaptam az eos -tól egy levelet, hogy 80 e. ft tartozásom van , ami állitólag 20o8-as villanyszámla, azt fizessem ki mert beperel.Szóltam édesanyámnak, Ő semmit sem tudott a tartozásról.Hogyan lehetett az órát átiratni ha volt tartozás?Édesanyám elkezdte fizetni részletekben,kb 49 e ft maradt a tartozás, és sajnos a nyáron meghalt.Megint nekem kezdték küldeni a felszólitást és ismét a 80 e ft-ról.Bementem az irodájukba és kértem adjanak ki egy igazolást, hogy mennyi a tartozás miután már lett fizetve,de nem adtak.Azt mondták ezt egy autómata küldi.Ezek után ,nem fizettem semmit.Lehet-e ilyenkor követelésük 2008-as villanyszámla esetén,ugytudon 5 év alatt elévül,és mit tehetnék , hogy megszabaduljak tőlük.Válaszukat várom Szegedi

negyszog # 2015.12.02. 15:46

"Nullás igazolás"
Annyiból "sajnos" nem sokat jelent, hogy "a rendszer" több szolgáltatónál úgy működik, hogy kiadja a tartozást faktornak és ezzel a fogyasztási hely tatozás-mentessé (=átírathatóvá) válik. (Legalábbis ezzel magyarázták, hogy miért is nem szóltak nekünk abban az időben, amikor többszöri átíratás történt, de szerintük még tartoztunk.)

EOS_Faktor_Zrt. # 2015.12.02. 16:06

Tisztelt Rozsika101!

Az EOS Faktor Zrt. (1132 Budapest, Váci út 30., céget nyilvántartó Bíróság a Fővárosi Törvényszék, mint Cégbíróság, cégjegyzékszám: 01-10-045904) képviseletében, a jogiforum.hu oldalra történt bejegyzésével kapcsolatban kérem, hogy az ügy mielőbbi tisztázását elősegítendő, beazonosításra alkalmas módon (név, lakcím, ügyiratszám) lépjen kapcsolatba kollégáinkkal a jogiforum.blog@eos-faktor.hu címen vagy vegye fel a kapcsolatot Társaságunkkal a 06/1 887-9000 telefonszámon.

Üdvözlettel:
EOS Faktor Zrt.

rozsika101 # 2015.12.03. 10:46

T. Eos Faktor.Minek keresem fel az irodájukat,miután már felkerestem,és nem kaptam a törlesztett összegről igazolást,és egyenleget.Ezek után nem fizetem ki az állitólagos tartozást,miután nem tudom elképzelni, hogy tartozással átirták volna a villanyórát.Édesanyám miattam kedte el fizetni, hogy ne zaklassanak.Pereljenek be és a biroságon fogom kérni az elévülést, mert ugytudom ott törlik, és a befizetett összeget visszakövetelem a biróságon Szegedi

Iucundus # 2015.12.03. 11:15

Elévülés:

Főszabály szerint a követelések 5 év alatt évülnek el. Az elévülés az esedékesség napján kezdődik.

Elévült követelést bírósági úton érvényesíteni nem lehet, az elévülés tényét azonban kérelemre állapítja meg a bíróság.

Az elévült követelésre teljesített fizetéseket utólag visszakövetelni nem lehet.

Bizonyítás:

A per eldöntéséhez szükséges tényeket annak a félnek kell bizonyítania, akinek érdekében áll, hogy azt a bíróság igaznak fogadja el.

A fenti szabályok majdnem minden minden itt feltett kérdésre választ adnak.


Ddr

bokros # 2015.12.03. 11:46

Kissé megfordul az ilyen esetekben a bizonyítás, ugyanis nemleges bizonyítást nem ismer a Pp.
A hitelezőnek kell bizonyítani, hogy bármilyen jogcselekménnyel ( ami arra alkalmas) megszakította az elévülést.
Az adós kizárólag azt bizonyítja, hogy a tartozás mikor vált esedékessé. A több már a naptár dolga.


Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

rozsika101 # 2015.12.03. 13:38

T.Ügyvéd Ur.Én nem értek a jogi csürés csavaráshoz.Leirtam mi történt.Lehetséges hogy volt tartozás, mert édesanyám akkortájt a testvéremmel élt és az teljesen lelakta Őt,bár Ő azt mondta nem volt.2008 óta engem senki nem keresett meg emiatt a tartozás miatt.Akkor ez a tartozás ha volt, elévült vagy sem.Az esedékesség napja ebben az esetben mikor volt,2008-ban?Mert akkori villanyszámlákat irt a részletezésben.Válaszát várom Szegedi

Iucundus # 2015.12.03. 13:56

Kedves Rozsika,

Eos Faktornak felé ajánlott levélben utasítsa vissza a követelést, elévülére hivatkozással.

Ha kézbesítenek fizetési meghagyást, ajánlott levélben küldjön ellentmondást, mert nem tartozik.

Amennyiben ellentmondása folytán perré alakul az ügy, kérje a bíróságtól az elévülés megállapítását.

Az esedékesség napját az ELMŰ számlák tartalmazzák (ezt nem Önnek, hanem a másik félnek kell bizonyítania).


Ddr

ártatlan1 # 2015.12.03. 14:14

Tisztelt Eos.Faktor! Tegnap este videó készült a szőkére festett középkorú hölgyről aki épp egy idős hölgyet zaklatott és zsarolt Zalaegerszegen!A hölgy annyira buta volt,hogy még azt sem vette figyelembe hogy a lépcsőházi bejáraton nagy betűkkel ki van írva,hogy minden szint kamerával védett.A hölgy távozásakor rendőrt hívott a zaklatott hölgy,gyorsan meg is jöttek és a hölgyet mely az ön alkalmazottuk a helyszínen elfogták és elő állították a vád zsarolás és zaklatás a videót a Zala Megyei ügyészségi nyomozó hivatala le foglalta és mint a hölgy és önök ellen nyomozás kezdődött,mint az idős hölgy ügyvédje aki a helyszínre sietett elmondta kérvényezi a bíróságon az önök cége ellen a tevékenységük felfüggesztését és a többi jogi lépéseket melyet nem közölt,remélem ennek a kedves ügyvédúrnak aki a szomszéd lépcsőházban lakik végérvényesen sikerül olyan jogerős ítéletet önök és a vezetők ellen kicsikarni ami végérvényesen önök megszűnéséhez fog vezetni! Kellemes ünnepeket Kívánok zsaroló Eos Facktor!

bokros # 2015.12.03. 15:41

rózsika101. Amennyiben 2008 óta öntől nem próbálták meg behajtani a tartozást vagyis 2008 óta sem felszólítást sem fizetési meghagyást nem kapott akkor a történetnek vége.
Az ugyanis, hogy az ELMŰ mit levelezett az EOS-al (engedményezés stb.) az elévülést nem szakítja meg.


Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000