Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


otp faktoring

Grave7 #   2017.07.18. 20:39

@Zsóka83: Nem kamatos kamat van, hanem a tőketartozás mindaddig kamatozik, amíg nincs kifizetve a teljes tartozást (tőke+kamat+költség). A befizetések elszámolási sorrendje pedig: költség, kamat, tőke.

Azt OTP Faktoring Zrt. szokta azt engedélyezni, hogy ha a tartozás egy része egyösszegben befizetésre kerül, akkor a hátralévő tartozást elengedik. Hogy mekkora összeget kellene befizetni (pl. az aktuális harmadát/felét/háromnegyedét/stb.), arról az OTP Faktoring Zrt-t kell megkérdezned.

drbjozsef # e-mail 2017.07.18. 07:55

bocs ewanzr, én értettelek félre.

Ez egy jogi fórum, azt hittem ilyen irányban érdeklődsz, igaz, ilyen az elszámolás kérésén kívül nem nagyon van. Ha csak együttérzés kell, akkor nem egészen jó helyen vagy, de azért én együttérzek veled, ha ez jólesik neked. Ettől még a problémád persze rohadtul nem fog megoldódni - sőt.

Esetleg próbálj meg egyezkedni a faktroinggal. Ülj le velük, számoljátok ki odavissza mi miért meddig hogyan ennyi amennyi. Hogyan lehetne kevesebb. Ha abból indulsz ki mindig, hogy mennyit tudsz fizetni, úgy soha nem fogsz ettől megszabadulni.

A faktoring cegeknek Te vagy az idealis balek: fizetne, fizet is, mikozben nő a tartozása.

nonolet # e-mail 2017.07.17. 21:33

ewanzr

"Vegyük a hitelkártyát, "

Mivel a hitelkártya kamata KUUUUUURVA MAGAS!!!!

Azt mindenáron és mielőbb !!!!!!
egy kisebb kamatú hitelből
fizesd ki TELJESEN.

Azaz,
Ne hagyd élni a magas kamatú+költségű faktoringos ügyet.

-

2 milliót 10 évere jelenleg már havi 20 eFt-ért kapsz.
(ha van lakásod, jelzálog hitelként)

A havi 20 Eft-al elbírsz.
ÉS hipp-hopp ... 10 év múlva már szabadulsz is.

A faktoringtól viszont havi 60-70 eFt
törlesztés alatt SOHA NEM SZABADULSZ meg.
Mert ez alatt csak nő a tartozásod náluk...

  • *-

A gyorsabb szabadulás egyetlen módja
sajnosű
csak a magasabb jövedelem elérése!!!

Gondolom munkaképes vagy ...hát keress többet.
Mert muszáj LESZ, mivel elkúrtad a dolgot korábban...

A nem tudok című kifogásod többet tehát felejtős.
Újratervezés!

Ennyi.

nonolet # e-mail 2017.07.17. 21:23

ewanzr

Szerezz egy másik "olcsóbb" kölcsönt pl. lakásra jelzálog.
Abból fizesd ki a EGYÖSSZEGBEN a Faktoringot !!!

Aztán lassacskán kifizeted a másik olcsó kölcsönt.

De még ehhez is kevés lesz a havi 30 eFt !!!!
Hisz 2 millió 5 évre úgy 35 eFt/hótól érhető el.

Szóval,
Inkább havi 40-50 eFt kell, ahhoz hogy szabadulhass...

Azaz MUSZÁJ lesz több pénzt keresned, valami módon.
Találd meg a módját!
Más kiút nincs.

nonolet # e-mail 2017.07.17. 21:15

"a kamatos kamatot pedig nem vagyunk hajlandok kifizetni!!"

Akkor is muszáj lesz... ennyi.

Az időhúzás pedig tovább növeli az adósságot!

drbjozsef # e-mail 2017.07.17. 20:23

ewanzr,

a késedelmi kamat (tudod, amit akkor kell fizetni, ha valaki az aláírásával vállalt és megkötött szerződést mégsem tartja be egyoldalúan) általában elég borsos szokott lenni, és benne van többnyire a mértéke az eredti szerződésedben is. A faktoring cég meg nyilván nem dolgozik ingyen.

Ugyhogy igen, meglehetősen általános, hogy aki 10-20ezer forintokkal akar törleszteni egy többszázezres tőketartozást (tőke!), annak az idő telésével is nő a hátraléka, a befizetések ellenére sem csökken.

Kérhetsz elszámolást a faktoring cégtől, ha sérelmesnek tartod a számítást, kiküldik napra pontosan mikor mennyivel tartoztál és mit számoltak fel. Nem hiszem, hogy jogilag bele tudnál kötni (az etikai része meg nem ide tartozik).

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.07.17. 17:15

Próbálkozz magáncsőddel.

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.07.15. 11:41

Jószerivel semmi nincs rendben ezzel a tényállással.

www.kbs-ugyved.hu

Zsóka83 # e-mail 2017.07.15. 11:11

Üdv!
Édesanyám ügyében kellene nekem segítség. 2009es OTP-s hitel az egyik deviza(volt amit már forintositottak) a másik egy hitel keret. Felmondtak a szerződést ami az OTP faktoring hoz került. Közjegyzőilevelnek nem mondtak ellent elindult a lavina.Talaltam 2 ügyvédet akik atvagtak pénzt adják és semmit nem csináltak az ügyben. Végrehajtás alatt van az ügy. Házat elvesztette édesapam halál után az eszköz kezelőhoz került.Reszletekben megegyeztek az OTP faktoringal, az évek során már kifizettunk a tartozast de a kamatok meg növekednek és nem is engedik el.Kolcson:1200000 befizetve 1000000 ebből még maradt fent részlet,követelés (meg a be fizetett összegek után is amit ők mondanak lévontak belole)2600000.A másik 600000 a tartozás amiből 800000et befizettunk de még mi dig van tartozás ő szerintük 1300000.A követelés összege csak nő a végrehajtas tavaly októbertől felvan függesztve de már pár hónapja nem fizetjük mert nincs miből és újra rá vannak szalva Édesanyám rá, fenyegető levél SMS telefon stb. Tud valaki segíteni mert már félek ügyvédhez fordulni mert egyik se segített csak pénzt csíkart ki amit persze nem is hagyok annyiba.Hogy lehetne ezt az egészet megszüntetni végleg. A tartozás kíván fizetve a kamatos kamatot pedig nem vagyunk hajlandok kifizetni!!A végrehajtó meg ha eltiltás édesanyám nyugdijat(75eves) a megélhetésenek annyi. Én se tudok segíteni anyagilag már annyit hogy atvalaljam tőle a részleteket.
Koszonom előre is a válaszokat.

Vadsuhanc #   2017.06.28. 07:44

Tisztelt Grave7!

Sokat kérdezek és még mindig nem tiszta az, hogy hogyan árverezhetik a két maminak az ingatlanját?

Az sem tisztázott, hogy a volt férj fizetett-e már valamit vissza az adósságból.

Az sem tisztázott, hogy a két mami ellen ugyanaz a végrehajtó jár-e el?

A kérdező helyében megkeresném a végrehajtó(ka)t és tisztáznám ezeket a kérdéseket jelezve mindkettőnek, hogy másik végrehajtó is eljár már az ügyben. Kérném az iratok másolatát az általad javasoltak mellett.

Az OTP Faktoringról nagyon rossz tapasztalataim vannak. HA Ti itt nem írtatok volna olyan sokat lehet engem ( pontosan páromat is ) behúzták volna egy párhuzamos végrehajtásba.

csenli # e-mail 2017.06.27. 21:14

Kedves Grave7,

Köszönöm!
Igyekszem mindent megtenni!

Grave7 #   2017.06.27. 20:33

@Vadsuhanc: Gondolom segíteni akarsz, de itt vallatod szerencsétlen kérdezőt, nagyrészével pedig nem halad a megoldás felé. Az jó kérdés volt, hogy keresse elő/nézze meg a kölcsönszerződést és azt a felszólítást is amit a végrehajtótól kapott.

.
@csenli: Ha több adós van, akkor több végrehajtó is eljárhat - akkor jár el ugyanaz, ha a végrehajtást kérő (jelen esetben OTP Faktoring Zrt.) így kérte még a közjegyzőtől/bíróságtól.
Meg kell nézned a (gondolom) közjegyzői okiratba foglalt kölcsönszerződést, valamint a végrehajtási záradékot (ezt a végrehajtó postázta, de lehet még korábbi címet adtak meg neki és oda küldte) is. Azt mondod megvan a kölcsönszerződés, de végrehajtótól nem kaptak semmit. Fel kell keresniük nekik vagy meghatalmazottuknak a végrehajtót és kikérni a dokumentumokat + bejelenteni a postázási címet, hogy a további leveleket hova kérik.
A végrehajtási záradékon/lapon szerepel az adós vagyontárgyainál, hogy mire kéri a végrehajtást a végrehajtást kérő (bárhol fellelhető vagy csak konkrét vagyontárgyak). Ha itt csak az ingatlan van megjelölve, de a bárhol fellelhető vagy a munkabér mező nem, akkor a végrehajtó hibázott a letiltással.
Írod, hogy a kölcsönszerződésben csak mint zálogkötelezettek szerepelnek - ellenőrizni kell, hogy mellette nincs-e ott mégis, hogy (zálogkötelzett és) adós/adóstárs/kezes, továbbá az egész szerződést átolvasni, hogy ők mit vállaltak (megfizetni a tartozást vagy csak tűrni az zálogtárgy értékesítését). Ha a kölcsönszerződésben egyértelműen csak zálogkötelezettek, de a végrehajtási záradékban mégis bárhol fellelhető vagyont jelöltek meg, akkor a végrehajtást kérő hibázott a kitöltésnél.
Ezeket azért érdemes hozzáértő ügyvéddel is ellenőriztetni.

A leggyorsabb út persze az, ha a végrehajtást kérő szól a végrehajtónak, hogy ne legyen letiltás.
Szóval az iratok beszerzésével egyidejűleg írjanak is egy-egy levelet a végrehajtást kérőnek: 'telefonon tájékoztattak, hogy csak dologi adósok vagyunk, mégis letiltás érkezett a nyugdíjra, kérem SOS értesítsék a végrehajtót, hogy vonja vissza ezt; kérem válaszukkal együtt a végrehajtónak küldött levelet is postázzák nekem' (végrehajtást kérő és végrehajtó hivatkozási számát leveletekben tüntessétek fel). Erre választ kell kapnotok 30 nap múlva a végrehajtást kérőtől, abból kiderül az ő valódi álláspontjuk (mert egy telefonos közlés nem jó semmire).

csenli # e-mail 2017.06.27. 19:36

Külföldre ment dolgozni 2013-ba, szerelmes lett és most ott élnek Hollandiába az új asszony-jelölttel, aki most varja közös gyereküket...
Szóval... nem egyszerű az én helyzetem, de a mamiknak csak én maradtam támogatás....
Amikor kezdet a sok trutyi kiderülni elvonult a kedves rokonul...

Vadsuhanc #   2017.06.27. 19:08

Kedves csenli!

Egy intim kérdést megengedsz még. Utána leírom én mit tennék.

A mamik leszármazottja a Te férjed most hol van ?

ken buchanan # e-mail 2017.06.27. 18:53

Vadshuhanc, ius latratus, köszönöm szépen!!

csenli # e-mail 2017.06.27. 18:43

Vadsuhanc!

A mi cimünkre (Miskolc) semmi nem jött.
Hidd el, nem az utolsó percekbe kapkodnék ha hamarabb tudom.
Hozzám anyósom állandóra, a nagyi ideiglenesen van bejelentve.
Egy mondatokkal se állítottam, hogy mindent tudok a vh-kal kapcsolatba, ezért kérek tanácsot vagy segítséget.

Vadsuhanc #   2017.06.27. 18:31

Kedves csenli!

Nagyon-nagyon ajánlott egy végrehajtási ügyben jártas ügyvéd megkeresése.

Nekem az a meglátásom, hogy sajnos fogalmad nincs a végrehajtási eljárásról. A két maminak kellett kapnia a levonás előtt egy végrehajtótól származó fizetési felszólítást... Azzal mi van?

Értsd. A két mami nemrégen kapott elszólítást a végrehajtótól, hogy fizessen. Azok hol vannak ? Válaszoltatok rá?

Szerintem helyre lehet hozni a dolgot, de nem lesz könnyű ebben az állapotban amikor a mamiktól már vonnak majd.

csenli # e-mail 2017.06.27. 18:12

Igen, sajnos tőlük akarja levonni.
A nyufig levél szó szerint ezt tartalmazza: munkadíj, költségátalány és készkiadás jogcímen a 219.V.... hivatkozási számra.

Azt tudom írni amit a mamiék mondanak: ők nem is hallottak erről a végrehajtóról csak a másikról aki itt Miskolcon intézi a vh-t.
Az ingatlan Kiskörénél van, a letiltást elrendelő vhajtó pedig hevesi.

A letiltásról is egy nyufig levélből értesültünk.

Vadsuhanc #   2017.06.27. 17:51

csenli

És most a végrehajtó küldött olyan iratot, hogy a két mamitól fog levonni ?

A végrehajtó mikor kereste meg a két mamit ?

csenli # e-mail 2017.06.27. 17:36

Igen

Vadsuhanc #   2017.06.27. 17:31

A szereződésben zálogkötelezettek? Nem kezesek ?

csenli # e-mail 2017.06.27. 17:23

Férjem tulajdonába volt már akkor is.
Zálogkötelezettként szerepelnek.

Vadsuhanc #   2017.06.27. 17:19

csenli

Akkor onnan kezdjük, hogy 2005-ben amikor a hitelt felvette a kedves férjed kié volt az ingatlan ?

A szerződésben a két mami, hogyan szerepel ? Kezes vagy zálogkötelezett ..

csenli # e-mail 2017.06.27. 16:38

Igen, a férjem 1/1 a tulaj.
A Faktoringos hölgy mondta minden egyes telefonbeszélgetés alkalmával, hogy anyósom és a nagyi dologi adós.
Elhiheted, hogy nem magamtól találtam ki ezt.

Segíteni szeretnék nekik, mert jó emberek.... nem érdemlik ezt meg.

Vadsuhanc #   2017.06.27. 16:13

csenli

Nagyon át kellene nézni a szerződést. A két öreg (elnézést, de Te írtad így ) nem mindegy, hogy kezes volt vagy sem.

Szerintem kezesek voltak, így látatlanban, és akkor jogos a levonás.

Ugye a férjedé az egész ingatlan?