Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


otp faktoring

Bocha # e-mail 2015.09.12. 11:44

Kedves Ügyvéd! Kaptam egy 13 éves otp folyószámla tartozasol egy behajtási levelet. Azt gondolnám, hogy mivel kb. 10 éve nem kaptam erről levelet és közben 2 rakos betegség után 15% os rokkant vagyok nem tudom ezt a 330eft kifizetni. Mit tegyek? Ki a segítséget!

Pite80 # e-mail 2015.09.12. 02:52

Tisztelt Fórumozók!Segítséget szeretnék kérni!Az OTP Faktoring felé van vagy csak volt tartozásom!El voltam maradva kettő részlettel de tudtam hogy a harmadikkal nem maradhatok el mert felmondhatják a szerződésemet!Mindíg hónap elején adom föl a csekket!Nem voltam 3 hétig Magyarországon és mikor ma haza értem láttam hogy jött levél és az állt benne hogy felmondták a szerződésemet és 8 nap van rá hogy befizessem a teljes összeget!Azt szeretném kérdezni hogy milyen módon tudnám tovább fizetni a tartozásomat mert egy összegben nem tudom befizetni és fizetés letíltást se szeretnék!köszönöm a tanácsukat.

gerbera317 # e-mail 2015.08.31. 17:13

Az OTP Faktoringtól kitelik, hogy rövid időn belüli kifizetés esetén jelentős kamatengedményt tesz, egyösszegű tőkekiegyenlítésnél pedig akár teljes kamatelengedést kaphatsz. Az egész azon múlik, mennyire tudsz sírni és rimánkodni, és az sem érdektelen, hogy üres kézzel rimánkodsz, vagy előbb leteszed az asztalra a pénzt, és csak utána kezdesz sírni.

Enicot # e-mail 2015.08.31. 11:24

Tisztelt Fórumozók!

Segítségüket és esetleges tanácsukat szeretném kérni az ügyemmel kapcsolatban.
Klasszikus svájci frank hitellel rendelkező lakás vásárló vagyok (7 éve), aki mikor bejött a válság nem tudta fizetni megemelkedett havi törlesztő részletét, mivel annak összege nagyobb volt mint az akkori fizetése.
Ekkor kerültem hitel spirálba, hogy meg tudjak élni felvettem egy A-hitelt (400 000 Ft), később pedig egy hitelkártya adósságot (300 000 Ft)is felhalmoztam.
Később az Otp Banktól átkerült az ügyem az Otp Faktoring Zrt. -hez. Ők kiküldték havi törlesztési ajánlatukat, ami még mindig teljesíthetetlen volt számomra az akkor még frank alapú lakáshitelem mellett, de megpróbáltam fizetni, ahogy tudtam.
Majd munkanélküli lettem, így képtelen voltam tovább fizetni. Később pedig még egy svájci frank alapú kocsi hitelt is megörököltem.
Ezekről a változásokról, helyzetemről megpróbáltam őket folyamatosan tájékoztatni telefonon és írásban is, de elutasítottak.
Jelenleg lezárták az egyik hitelemet és végrehajtással fenyegetnek, ami ha jól értem a lakásomat fenyegeti, és esetleges inkasszóval jár a fizetésemre.
A lakásom ugye egy másik bank kezében van, ingatlanfedezet miatt, így ha jól tudom ahhoz nem tudnak nyúlni. Fizetéssel pedig nem rendelkezem jelenleg itthon. Megpróbáltam külföldön boldogulni, de szeretnék haza jönni, így nem szeretném, ha a jövőben a fizetésem erre menne.
Ráadásul az összesen 700 000 Ft hitelemre mostanra közel 2 000 000 Ft -ot követelnek és az általam kért havi 20 - 20 000, azaz 40 000 részletfizetést is elutasították. Ezt képtelen vagyok befizetni egyedül, családi háttér nélkül.
Abban szeretnék segítséget, információt kérni, hogy milyen módja létezik még annak, hogy elengedjék, legalább a rettentő magas felhalmozódott kamatokat? Hova tudnék fordulni, vagy érdemes lenne még egy méltányosságit írni nekik? És hogy mire számíthatok, ha nem tudok velük megegyezni? Tudnak esetleg Ügyvédet, vagy Tanácsadót aki tudna nekem segíteni?
Válaszukat előre is köszönöm!
Maradok Tisztelettel,
Tóth Enikő

Grave7 #   2015.06.25. 21:06

@gabaross:

  • Nem fizettél és ez nem az ő hibájuk. Valószínűsítem, hogy a szerződésben benne volt a számlaszám amire fizetned kellett volna.
  • Indíthatsz pert, hogy pontos elszámolást közöljenek. Fordulj ügyvédhez.
  • A kamat valószínűleg annyi, amennyit a szerződésben aláírásoddal vállaltál megfizetni. De persze perben ezt is tisztázhatod.
  • A kamat mértékét nem írtad, de tippre 40% körüli lehet. A befizetéseid először a költségekre, aztán a kamatokra és végül csak a tőkére lettek elszámolva, a Polgári Törvénykönyv szerint. A befizetéseid elszámolása a jövőben is így fog történni. Ha csak keveset fizetsz, akkor lassan fogg csökkeni a tőke, tehát sokáig fog kamatozni a tartozás.
gabaross # e-mail 2015.06.22. 21:06

Tisztelt Fórumozók .

Nekem 2008-ban 500.000 huf szem. kölcs.-t vettem fel és az ő hibájukból ,mert nem küldték a csekket felmondták
a szerződést ezzel átadva a faktoring cégnek . havi 16500 -as törlesztővel azt mondták folytathatom ,
de BAR listára tettek . Majd a Budapesti Faktoring átadta 2014-es évben (érthetetlen okokból) a
Székesfehérvári Otp faktoringnak ,akik szerint 2009-2014 ig csupán 502.000 körüli összeget fizettem be
és 660.000 ezer körüli összeg még hátra van ( ezen évek között 5*12 az 60 * 16500 ez nálam eddig cirka 1 milla)
amit ők 2014-2021 ig havi szintén 16500 huf-al engednek törleszteni, ami még plussz 1 millió 400.000 forintot jelentene,azaz összesen 2.376.000 lenne a vége .
Bocsánat a hosszú írásért , de így le kellett vezetni , hogy látható legyen a dolog .
A kérdésem : Megtámadathatom a Otp-t illetve a két faktoring céget az adatok kiadásáért illetve a nem reális kamat felszámításért ,aminek nem én vagyok az okozója ?
Illetve a 4 évre felvett hitelnek már az első 5 év alatt szinte le kellett volna mennie, akkor hogy emelkedhetett megint az adott eredeti összegre amire már 6 év alatt kéne kifizetnem a szintén horribilis majd másfél milliós összeget ?
Köszönöm mindenkinek ,ha tud segítséget adni illetve tanáccsal ellátni .
Mindenkinek jogokban szép estét kívánok .
Üdv: gábor

Gabor1985 # e-mail 2015.06.17. 11:09

Tisztelt Fórumozók!

Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy hitelem OTP Bank felmondta és az OTP Faktoringnak eladta. Elkezdtem a Faktoring által kiszabott havi 32.000Ft-ot fizetni melyet 2013.05.24től 2023.01.10ig kell fizetnem. 1.396.913ft volt a tartozásom, ha ezt kiszámoljuk elég szép összeg jön ki a végére 3.690.399Ft. Nem kis kamattal dolgozik a Faktoring, de ezt szerintem mindenki tapasztalta.

Problémám a következő lenne:

1hónappal ezelőtt kértem tőlük egy szerződés másolatot melyet aláírtam mikor 2013-ban elfogadtam a törlesztést.
Kértem mellé egy forgalmi kimutatást, mivel a havi 32.000ft helyett 33.000ft-ot utaltam.
És kíváncsi voltam hogy az OTP Bank által tisztességtelenül levont 65.098ft-ot melyet átutaltak a Faktoring felé az elszámoláskor, amit még áprilisban megküldött az OTP az értesítéskor az jóváírták-e a tőkéből vagy törlesztésből az látszik-e valahol.

Erre a következők történtek:

Páromat felhívták, hogy mikor tudnak velem beszélni!
Először is nem tudom honnan tudták meg, hogy van-e valakim, hogy hívják, mi a telefonszáma. (Még csak eljegyezve vagy bármi nyoma sincs hogy közünk lenne kegymáshoz. (kivéva facebook)).
Nem is írom, hogy nem tudta hogy bármi közöm lenne a Faktoringhoz...
Általam aláírt és elfogadott szerződést nem tudtak küldeni..helyette küldtek egy üres szerződést.
Az OTP Bank által a Faktoring felé utalt 65.098Ft nak nyoma sincs a forgalmi kimutatáson amit kértem tőlük....

2013óta rendszeresen fizetem a havi törlesztőt, sőt többet is fizettem már be. De ha nincs aláírt szerződés akkor többek között mire fizetem?

Ebben szeretném a segítséget kérni, hogy mit tudok ilyenkor tenni?

Köszönettel: Gábor

pulsarxp # e-mail 2015.05.05. 20:03

@ius latratus:
Koszonom, igen, ertettem a célzást, de nem hiszem hogy lesz annyi penze a csaladnak hogy megvegye, de mindenképpen elgondolkodtatott a dolog.
Köszönöm a segitségét mindenkinek.

gerbera317 # e-mail 2015.05.05. 17:08

Sajnos, muszáj volt. Vannak, akik csak az ordításból értenek. De legalább megértetted...
Csak emlékeztetlek, hogy ezt írtad:
Csak az érdekelt, hogy mennyire van joguk a privát szférába beleásni
Igen, ezt te állítod. Azt állítod, hogy méltányosságot kérve hivatkozhatsz olyasmire is, amihez a méltányosság gyakorlójának semmi köze. Mentségedre legyen, utólag óvatosan megkérdezed, ez így rendben van-e. Hát nincs. És ezt kaptad meg kicsit bővebben és hangosabban. Sajnálom, hogy így jártál. A köszönetet egyébként elfogadom.

Dmiranda # e-mail 2015.05.04. 23:17

Normális hangnemben, udvariasan kértem tanácsot, amit ugyanúgy meg is köszöntem.
Nem hiszem,hogy bármilyen módon is rászolgáltam volna az ilyen hangnemre. Az rendben van, hogy ez egy ingyenes szolgáltatás, de attól szerintem még nem kell a másikat a földbe döngölni, és ismeretlenül ítélkezni. Egyetlen szóval sem mondtam olyat, hogy nem fogom bemutatni az orvosi papírokat, ha kérik.
Fogom.
Elképesztő, hogy téged (?) idézzelek, hogy csak azért mert te vagy a tanácsadó pozícióban, úgy beszélsz a másikkal, mint a kutyával.

gerbera317 # e-mail 2015.05.04. 22:03

Csak az érdekelt, hogy mennyire van joguk a privát szférába beleásni.

Ha méltányosságot kérsz, miért ne ellenőrizhetnék, valljon igazat állítasz-e? Ha ennyire kényes vagy, akkor ne hivatkozz a terhességedre! Vagy ha nem vagy hajlandó igazolni, hát akkor tűrd, hogy a kérelem elbírálásánál messziről lesz*rják, hogy terhes vagy! Elképesztő...

ius latratus # e-mail 2015.05.04. 13:53

Elég kicsi a valószínűsége, hogy 1/6 tulajdoni részt valaki befektetési céllal kívánjon megszerezni. Sikertelen árverés lesz abból, de szerintem grave inkább azt próbálta sugallni, hogy ti is megvehetitek azt az egyhatodnyi részt.

pulsarxp # e-mail 2015.05.04. 03:52

@Grave7:

köszönöm válaszát, így már értem, és világos.
Bár nem szorosan ide tartozik, de érdekelne ezek után, hogy az árverésen megvásárolt 1/6-od tulajdon tulajdonosának vajon milyen jogai vannak, ha pl idegen veszi meg?
Vagy vannak emberek, akik ezt befektetés szerűen vásárolják meg?

Dmiranda # e-mail 2015.05.03. 00:56

Nem akadékoskodás. Csak az érdekelt, hogy mennyire van joguk a privát szférába beleásni.
A dolog nyilván nem titok, csak nem tudom, hogy milyen adatokat van joga egy faktoring cégnek kikérnie és mi az, amihez mondjuk már bírósági végzés szükséges.
A villamoson sem adom oda a személyimet az ellenőrnek, de a rendőrnek igen.

Ennyi lett volnaa kérdésem. Köszönöm a választ

gerbera317 # e-mail 2015.05.02. 19:23

kerheti-e az Otp Faktoring

Mármint, megkövetelheti-e? Persze. Nem értelek. Méltányosságot kérnél a faktoring negyedé, és még te akadékoskodnál? Ejnyemá...

Dmiranda # e-mail 2015.05.01. 20:45

Tisztelt Uram!

Adósságom kifizetésére fizetési könnyítésért folyamodom az Otp Faktoring felé.
Időközben kiderült, hogy kisbabát várok, és szeretném, ha alacsonyabb összegben tudnánk megegyezni.
Kérdésem az lenne, hogy kerheti-e az Otp Faktoring, hogy a terhesség tényèt bizonyítsam, amennyiben a kérelemben ez lenne az egyik körülmény, amire hivatkoznék.
Válaszát előre is köszönöm!

Grave7 #   2015.04.29. 22:55

@pulsarxp: Az ingatlanra a végrehajtási jog biztosítékként lett bejegyeztetve, hogy ha -példáddal élve- 20 évig más módon nem térülne meg a tartozás.
Közben természetesen az adós más vagyonát is végrehajtás alá vonja a végrehajtó (de előzetesen nem tudja, hogy miből lesz térülés).

Árverésre sor kerülhet (ha más vagyon nincs, vagy a tartozáshoz képest kevés, valamint a végrehajtást kérő kéri az árverést), ez esetben nem a teljes "ház", hanem az ingatlan 1/6-oda lesz árverezve. A végrehajtói értékmegállapításról, árverésről minden társtulajdonos értesítést fog kapni (a földhivatalnál bejegyzett címére); és részt is vehetnek az árverésen, megvásárolhatják az adós 1/6-od részét.

pulsarxp # e-mail 2015.04.29. 01:12

Köszönöm válaszát.
az mit jelent pontosan? Hogy a tulajdoni lapra bekerül egy bejegyzés, hogy amennyiben az ingatlan eladásra kerül, az 1/6 részéből rendezheti az adósságot?
És ha az ingatlan csak 20 év mulva lesz eladva?
Ilyen esetben miért nem tiltják az adós fizetését? Nem egyszerűbb?
Illetve akkor az édesanya a "az elárverezzük a házat" típusú fenyegető leveleket figyelmen kívül hagyhatja?
Köszönöm

gerbera317 # e-mail 2015.04.21. 14:42

Csak az adós 1/6 tul. hányad vonható végrehajtás alá.

pulsarxp # e-mail 2015.04.17. 21:51

Kedves Fórumozók,

Egy olyan problémával szembesültünk, amihez segítségre volna szükségem.
Adok egy férj és feleség. Nekik 3 gyermekünk született. Édesapa sajnálatos módon időközben maghalt, így a gyerekek örököltek 1/6-od tulajdon hányadot, még az édesanya, aki az ingatlanban lakik haszonélvezeti joggal, és ugye 50% tulajdon joggal rendelkezik.
Egyik gyermek egy banki hitelt (OTP, és azóta OTP faktoring) vett fel, amit nem fizetett, és mivel semmi más nincs a nevén csak a tulajdon hányad (mellesleg nem is lakik az ingatlanba) így a bank azzal fenyegetőzik, hogy elárverezi a házat.
Ezt megteheti? Megteheti azt, hogy egy tulajdon hányad végett elárverez egy olyan ingatlant, amire másnak még haszon élvezeti joga is van?
Mit tud tenni az anya? kihez fordulhat?

Előre is köszönöm a segítséget.

Dr.Attika # e-mail 2015.03.30. 16:29

Tisztelt Hölgyem!
Azt jelenti, hogy a követeléskezelő visszaadja az ügyet az eredeti jogosultnak, hogy fontolja meg saját maga peresíti vagy elengedi a tartozást. Vélhetőleg leírják a tartozást.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Dmiranda # e-mail 2015.03.30. 16:16

Tisztelt Uram! Az OTP Faktoring ZRT-től az alábbi tartalmú levelet kaptam: "mivel késedelmes tartozását üzleti döntés alapján lezártuk, ezért szerződése és mulasztása a KHR-ben is lezárásra kerül.... Felhívjuk figyelmét, hogy az ügylezárás nem azonos a tartozás megszűnésével és nem jelenti az igényérvényesítésről történő végleges lemondást"

A kérdésem az lenne, hogy ez egészen pontosan mit jelent rám nézve? Jelenleg külföldön élek, de hamarosan hazaköltöznék, és szeretnék tiszta lappal, adósságoktól mentesen új életet kezdeni. A tartozásom összegét a későbbiekben letilthatják még a fizetésemből vagy ezt már nem? Sajnos, nekem ez nem egyértelmű. Segítségét előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.02.25. 14:30

Jogos a követelése?
Honnan tudhatnánk?

www.kbs-ugyved.hu

GyNorbert # e-mail 2015.02.25. 13:39

Elnézést ha kicsit hosszú lesz, de nem tudom mennyi informácio kell a segítség vagy tanács kéréshez.
2005 novemberében jelzálogkölcsönt vettünk fől a lakásunkra az OTP-től. Mindvégig rendben fizettük a részleteket. Soha 1 nap késés nem volt.
A szülők külön éltek és válófélben voltak. A válóper már hosszú évek óta folyt. A lakás a mi (2 nagykoru gyerek) nevünkön volt. Sajnos a legrosszabb ügyvédet találtuk meg és vesztettünk a bíróságon és a nevelőapám bosszúból elárvereztette a lakásunkat a vagyonmegosztási miatt, de ez nem ide tartozik. Megindult az árverési hercehurca és ezzel az OTP azonnal kérte, hogy rendezzük a hitelt egy összegben. Sajnos egy összegben fizetni nem tudtunk így az OTP is beszállt a végrehajtásba és mint első számú követelésű fél megindította az eljárást és zárolt minden számlámat még a hitelhez tartozó lakástakarék-pénztári számlát is.
Mindenben együttműködtünk az OTP-vel, minden követelését elismertük. Úgy gondoltuk, hogy korrekt lesz az OTP, hiszen nem nemfizetés miatt szűnik meg a szerződés hanem magánjellegű okokból.
Megtörtént az árverés és a végrehajtó kiadta a felosztási tervet amit minden fél elfogadott, a kifizetések e szerint meg is történtek.
Mikor bementem az bankfiókba, hogy megszüntessem a folyószámlámat akkor látom, hogy van rajta 752 ezer pár száz forint. Jó, gondoltam, valaki túlszámolt és visszautalta a pénz. A végrehajtott felhívtam és kérdeztem, hogy jelezte e valaki hogy baj lenne az elszámolással vagy az utalással, de azt mondta, hogy nem jelentkezett senki ilyen problémával. Jó akkor ennyi.
Gondoltuk, hogy a bank részéről tiszta minden és ennyi a dolog, megkapta a kért pénzt.
2009 márciusában jött egy levél az OTP-től hogy jaj elnézést tévedtünk és nekik kell még 246 500 Ft.
Ők utalták vissza a 752 000 Ft-ot, de kicsit tévedtek és még tartozom a 246 ezer Ft-tal csak az ügyintéző akkor tévedett.
Mivel ők tévedtek ezért kamatmentesen havi 20 000 Ft-tal fizessem ki a kért összeget.
Sajnos nem tudtam fizetni. Irásban kértem, hogy tekintsenek el a kért összegtől hiszen nem tudok fizetni mert a lakásunkat is elárverezték és nagyon nehéz helyzetben vagyunk.
A válasz röviden a NEM volt a szokásos sajnáljuk szöveggel. Azután sokáig csönd volt aztán néha küldtek egy-egy levelet meg ügyvédi felszólítást. Ezeket átvettem, mert nincs szándékomban elbújni, de úgy tudom ha nem veszem át az sem számít már mert akkor is átvettnek számít a levél.
Most átadták a faktoringnak, aki végrehajtással fenyeget.
Én úgy gondolom, hogy nem mi hibáztunk és ezt az OTP is elismerte ezért is kínált kamatmentes törlesztést. Azonban nekem sem akkor sem most nincs ennyi pénzem és felháborítónak tartom hogy 8 hónap után csak úgy bemondanak egy összeget, hogy elszámolták a dolgot és még ennyi kell nekik. Semmi kimutatás csak úgy bemondják és kész. A végrehajtó kiadta a felosztási tervet és az OTP volt az első helyen. A lakás árveréséből bőven lett annyi hogy az OTP teljes követelése kifizethető volt a végrehajtó által a fennmaradó pénzt meg a nevelőapám vitte el.
Az OTP amit kért a végrehajtótól azt az összeget meg is kapta.

Mit tudok tenni? Jogos a követelése?
Nem tudok fizetni. Mi nem hibáztunk, hanem az OTP, ráadásul 2x is.
A felosztási tervet mindenki elfogadta és meg is kapta a kért pénzt. Most pedig csak úgy bemondanak egy összeget és végrehajtóval fenyeget a faktoring.

Ha van valami jó tanács akkor azt szívesen veszem.
Köszönöm.

Vh-ügyes # e-mail 2015.02.23. 12:51

mondjuk szépen kérsz (nem visszaélve az itt jelenlévők segítő szándékával...)

VÉGREHAJTÁSI VÁLSÁGKEZELÉS ALAPÍTVÁNY
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
TEL.: 06-30-3330115
MAIL:vegrehajtasugyintezo@gmail.hu