Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


otp faktoring

pulsarxp # e-mail 2015.05.05. 20:03

@ius latratus:
Koszonom, igen, ertettem a célzást, de nem hiszem hogy lesz annyi penze a csaladnak hogy megvegye, de mindenképpen elgondolkodtatott a dolog.
Köszönöm a segitségét mindenkinek.

gerbera317 # e-mail 2015.05.05. 17:08

Sajnos, muszáj volt. Vannak, akik csak az ordításból értenek. De legalább megértetted...
Csak emlékeztetlek, hogy ezt írtad:
Csak az érdekelt, hogy mennyire van joguk a privát szférába beleásni
Igen, ezt te állítod. Azt állítod, hogy méltányosságot kérve hivatkozhatsz olyasmire is, amihez a méltányosság gyakorlójának semmi köze. Mentségedre legyen, utólag óvatosan megkérdezed, ez így rendben van-e. Hát nincs. És ezt kaptad meg kicsit bővebben és hangosabban. Sajnálom, hogy így jártál. A köszönetet egyébként elfogadom.

Dmiranda # e-mail 2015.05.04. 23:17

Normális hangnemben, udvariasan kértem tanácsot, amit ugyanúgy meg is köszöntem.
Nem hiszem,hogy bármilyen módon is rászolgáltam volna az ilyen hangnemre. Az rendben van, hogy ez egy ingyenes szolgáltatás, de attól szerintem még nem kell a másikat a földbe döngölni, és ismeretlenül ítélkezni. Egyetlen szóval sem mondtam olyat, hogy nem fogom bemutatni az orvosi papírokat, ha kérik.
Fogom.
Elképesztő, hogy téged (?) idézzelek, hogy csak azért mert te vagy a tanácsadó pozícióban, úgy beszélsz a másikkal, mint a kutyával.

gerbera317 # e-mail 2015.05.04. 22:03

Csak az érdekelt, hogy mennyire van joguk a privát szférába beleásni.

Ha méltányosságot kérsz, miért ne ellenőrizhetnék, valljon igazat állítasz-e? Ha ennyire kényes vagy, akkor ne hivatkozz a terhességedre! Vagy ha nem vagy hajlandó igazolni, hát akkor tűrd, hogy a kérelem elbírálásánál messziről lesz*rják, hogy terhes vagy! Elképesztő...

ius latratus # e-mail 2015.05.04. 13:53

Elég kicsi a valószínűsége, hogy 1/6 tulajdoni részt valaki befektetési céllal kívánjon megszerezni. Sikertelen árverés lesz abból, de szerintem grave inkább azt próbálta sugallni, hogy ti is megvehetitek azt az egyhatodnyi részt.

pulsarxp # e-mail 2015.05.04. 03:52

@Grave7:

köszönöm válaszát, így már értem, és világos.
Bár nem szorosan ide tartozik, de érdekelne ezek után, hogy az árverésen megvásárolt 1/6-od tulajdon tulajdonosának vajon milyen jogai vannak, ha pl idegen veszi meg?
Vagy vannak emberek, akik ezt befektetés szerűen vásárolják meg?

Dmiranda # e-mail 2015.05.03. 00:56

Nem akadékoskodás. Csak az érdekelt, hogy mennyire van joguk a privát szférába beleásni.
A dolog nyilván nem titok, csak nem tudom, hogy milyen adatokat van joga egy faktoring cégnek kikérnie és mi az, amihez mondjuk már bírósági végzés szükséges.
A villamoson sem adom oda a személyimet az ellenőrnek, de a rendőrnek igen.

Ennyi lett volnaa kérdésem. Köszönöm a választ

gerbera317 # e-mail 2015.05.02. 19:23

kerheti-e az Otp Faktoring

Mármint, megkövetelheti-e? Persze. Nem értelek. Méltányosságot kérnél a faktoring negyedé, és még te akadékoskodnál? Ejnyemá...

Dmiranda # e-mail 2015.05.01. 20:45

Tisztelt Uram!

Adósságom kifizetésére fizetési könnyítésért folyamodom az Otp Faktoring felé.
Időközben kiderült, hogy kisbabát várok, és szeretném, ha alacsonyabb összegben tudnánk megegyezni.
Kérdésem az lenne, hogy kerheti-e az Otp Faktoring, hogy a terhesség tényèt bizonyítsam, amennyiben a kérelemben ez lenne az egyik körülmény, amire hivatkoznék.
Válaszát előre is köszönöm!

Grave7 #   2015.04.29. 22:55

@pulsarxp: Az ingatlanra a végrehajtási jog biztosítékként lett bejegyeztetve, hogy ha -példáddal élve- 20 évig más módon nem térülne meg a tartozás.
Közben természetesen az adós más vagyonát is végrehajtás alá vonja a végrehajtó (de előzetesen nem tudja, hogy miből lesz térülés).

Árverésre sor kerülhet (ha más vagyon nincs, vagy a tartozáshoz képest kevés, valamint a végrehajtást kérő kéri az árverést), ez esetben nem a teljes "ház", hanem az ingatlan 1/6-oda lesz árverezve. A végrehajtói értékmegállapításról, árverésről minden társtulajdonos értesítést fog kapni (a földhivatalnál bejegyzett címére); és részt is vehetnek az árverésen, megvásárolhatják az adós 1/6-od részét.

pulsarxp # e-mail 2015.04.29. 01:12

Köszönöm válaszát.
az mit jelent pontosan? Hogy a tulajdoni lapra bekerül egy bejegyzés, hogy amennyiben az ingatlan eladásra kerül, az 1/6 részéből rendezheti az adósságot?
És ha az ingatlan csak 20 év mulva lesz eladva?
Ilyen esetben miért nem tiltják az adós fizetését? Nem egyszerűbb?
Illetve akkor az édesanya a "az elárverezzük a házat" típusú fenyegető leveleket figyelmen kívül hagyhatja?
Köszönöm

gerbera317 # e-mail 2015.04.21. 14:42

Csak az adós 1/6 tul. hányad vonható végrehajtás alá.

pulsarxp # e-mail 2015.04.17. 21:51

Kedves Fórumozók,

Egy olyan problémával szembesültünk, amihez segítségre volna szükségem.
Adok egy férj és feleség. Nekik 3 gyermekünk született. Édesapa sajnálatos módon időközben maghalt, így a gyerekek örököltek 1/6-od tulajdon hányadot, még az édesanya, aki az ingatlanban lakik haszonélvezeti joggal, és ugye 50% tulajdon joggal rendelkezik.
Egyik gyermek egy banki hitelt (OTP, és azóta OTP faktoring) vett fel, amit nem fizetett, és mivel semmi más nincs a nevén csak a tulajdon hányad (mellesleg nem is lakik az ingatlanba) így a bank azzal fenyegetőzik, hogy elárverezi a házat.
Ezt megteheti? Megteheti azt, hogy egy tulajdon hányad végett elárverez egy olyan ingatlant, amire másnak még haszon élvezeti joga is van?
Mit tud tenni az anya? kihez fordulhat?

Előre is köszönöm a segítséget.

Dr.Attika # e-mail 2015.03.30. 16:29

Tisztelt Hölgyem!
Azt jelenti, hogy a követeléskezelő visszaadja az ügyet az eredeti jogosultnak, hogy fontolja meg saját maga peresíti vagy elengedi a tartozást. Vélhetőleg leírják a tartozást.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Dmiranda # e-mail 2015.03.30. 16:16

Tisztelt Uram! Az OTP Faktoring ZRT-től az alábbi tartalmú levelet kaptam: "mivel késedelmes tartozását üzleti döntés alapján lezártuk, ezért szerződése és mulasztása a KHR-ben is lezárásra kerül.... Felhívjuk figyelmét, hogy az ügylezárás nem azonos a tartozás megszűnésével és nem jelenti az igényérvényesítésről történő végleges lemondást"

A kérdésem az lenne, hogy ez egészen pontosan mit jelent rám nézve? Jelenleg külföldön élek, de hamarosan hazaköltöznék, és szeretnék tiszta lappal, adósságoktól mentesen új életet kezdeni. A tartozásom összegét a későbbiekben letilthatják még a fizetésemből vagy ezt már nem? Sajnos, nekem ez nem egyértelmű. Segítségét előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.02.25. 14:30

Jogos a követelése?
Honnan tudhatnánk?

www.kbs-ugyved.hu

GyNorbert # e-mail 2015.02.25. 13:39

Elnézést ha kicsit hosszú lesz, de nem tudom mennyi informácio kell a segítség vagy tanács kéréshez.
2005 novemberében jelzálogkölcsönt vettünk fől a lakásunkra az OTP-től. Mindvégig rendben fizettük a részleteket. Soha 1 nap késés nem volt.
A szülők külön éltek és válófélben voltak. A válóper már hosszú évek óta folyt. A lakás a mi (2 nagykoru gyerek) nevünkön volt. Sajnos a legrosszabb ügyvédet találtuk meg és vesztettünk a bíróságon és a nevelőapám bosszúból elárvereztette a lakásunkat a vagyonmegosztási miatt, de ez nem ide tartozik. Megindult az árverési hercehurca és ezzel az OTP azonnal kérte, hogy rendezzük a hitelt egy összegben. Sajnos egy összegben fizetni nem tudtunk így az OTP is beszállt a végrehajtásba és mint első számú követelésű fél megindította az eljárást és zárolt minden számlámat még a hitelhez tartozó lakástakarék-pénztári számlát is.
Mindenben együttműködtünk az OTP-vel, minden követelését elismertük. Úgy gondoltuk, hogy korrekt lesz az OTP, hiszen nem nemfizetés miatt szűnik meg a szerződés hanem magánjellegű okokból.
Megtörtént az árverés és a végrehajtó kiadta a felosztási tervet amit minden fél elfogadott, a kifizetések e szerint meg is történtek.
Mikor bementem az bankfiókba, hogy megszüntessem a folyószámlámat akkor látom, hogy van rajta 752 ezer pár száz forint. Jó, gondoltam, valaki túlszámolt és visszautalta a pénz. A végrehajtott felhívtam és kérdeztem, hogy jelezte e valaki hogy baj lenne az elszámolással vagy az utalással, de azt mondta, hogy nem jelentkezett senki ilyen problémával. Jó akkor ennyi.
Gondoltuk, hogy a bank részéről tiszta minden és ennyi a dolog, megkapta a kért pénzt.
2009 márciusában jött egy levél az OTP-től hogy jaj elnézést tévedtünk és nekik kell még 246 500 Ft.
Ők utalták vissza a 752 000 Ft-ot, de kicsit tévedtek és még tartozom a 246 ezer Ft-tal csak az ügyintéző akkor tévedett.
Mivel ők tévedtek ezért kamatmentesen havi 20 000 Ft-tal fizessem ki a kért összeget.
Sajnos nem tudtam fizetni. Irásban kértem, hogy tekintsenek el a kért összegtől hiszen nem tudok fizetni mert a lakásunkat is elárverezték és nagyon nehéz helyzetben vagyunk.
A válasz röviden a NEM volt a szokásos sajnáljuk szöveggel. Azután sokáig csönd volt aztán néha küldtek egy-egy levelet meg ügyvédi felszólítást. Ezeket átvettem, mert nincs szándékomban elbújni, de úgy tudom ha nem veszem át az sem számít már mert akkor is átvettnek számít a levél.
Most átadták a faktoringnak, aki végrehajtással fenyeget.
Én úgy gondolom, hogy nem mi hibáztunk és ezt az OTP is elismerte ezért is kínált kamatmentes törlesztést. Azonban nekem sem akkor sem most nincs ennyi pénzem és felháborítónak tartom hogy 8 hónap után csak úgy bemondanak egy összeget, hogy elszámolták a dolgot és még ennyi kell nekik. Semmi kimutatás csak úgy bemondják és kész. A végrehajtó kiadta a felosztási tervet és az OTP volt az első helyen. A lakás árveréséből bőven lett annyi hogy az OTP teljes követelése kifizethető volt a végrehajtó által a fennmaradó pénzt meg a nevelőapám vitte el.
Az OTP amit kért a végrehajtótól azt az összeget meg is kapta.

Mit tudok tenni? Jogos a követelése?
Nem tudok fizetni. Mi nem hibáztunk, hanem az OTP, ráadásul 2x is.
A felosztási tervet mindenki elfogadta és meg is kapta a kért pénzt. Most pedig csak úgy bemondanak egy összeget és végrehajtóval fenyeget a faktoring.

Ha van valami jó tanács akkor azt szívesen veszem.
Köszönöm.

Vh-ügyes # e-mail 2015.02.23. 12:51

mondjuk szépen kérsz (nem visszaélve az itt jelenlévők segítő szándékával...)

VÉGREHAJTÁSI VÁLSÁGKEZELÉS ALAPÍTVÁNY
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
TEL.: 06-30-3330115
MAIL:vegrehajtasugyintezo@gmail.hu

gerbera317 # e-mail 2015.02.23. 11:14

MIT TEHETNÉK MÉG?

Például azt, hogy nem csupa nagybetűvel, és max. 5 sorban újra felteszed a kérdést...

medicamentum # e-mail 2015.02.22. 11:35

MIT TEHETNÉK MÉG?
2002-BEN 8 MILLIÓ FORINT KEDVEZMÉNYES KAMATTÁMOGATÁSÚ FORINT ALAPÚ HITELT VETTEM FEL AZ OTP-NÉL.2003 JÚLIUSÁBAN 3 NAPOS FIZETÉSI KÉSEDELEM MIATT A HITELSZERZŐDÉST AZ OTP FELMONDTA ÉS A TARTOZÁST ÁTADTA AZ OTP FAKTORING ZRT-NEK.ERRŐL A FAKTORING LEVÉLBEN TÁJÉKOZTATOTT ,KÜLDÖTT EGY ÚJ BANKSZÁMLASZÁMOT ÉS TÁJÉKOZTATOTT,HOGY AZ EDDIGI 40.000FT HELYETT 60.000FT-TAL TÖRLESSZEM A TARTOZÁST.ERRE ÉN TELEFONON FELHÍVTAM ŐKET ÉS KÖZÖLTÉK,HOGY SEMMI PROBLÉMA NEM LESZ,HA IDŐBEN TÖRLESZTEM A RÉSZLETEKET ,MINDEN MEHET UGYANÚGY,MINT EDDIG.AZ OTP-VEL 20 ÉVES FUTAMIDŐ VOLT.5 ÉVIG FIZETTEM A TÖRLESZTŐRÉSZLETEKET PONTOSAN.2008-BAN BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÓTÓL KAPTAM EGY LEVELET,HOGY AZ OTP FAKTORING VÉGREHAJTÁST KÉR AZ INGATLANRA 18 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKBEN.EKKOR MÁR 4.2 MILLIÓ FORINTOT MÁR VISSZAFIZETTEM.KB.2 HÓNAPOS TELEFONÁLGATÁS UTÁN KIDERÜLT ,MIVEL SZEMÉLYESEN NEM FOGADTAK,HOGY AZ ÁTUTALT ÖSSZEGEK EGY GIRO GYŰJTŐSZÁMLÁRA KERÜLTEK,AHONNAN NEM EMELTÉK ÁT ŐKET.BÍRÓSÁGRA KERÜLT AZ ÜGY MIVEL SEMMILYEN EGYÜTTMŰKÖDÉSRE NEM HAJLOTTAK. AZ ELSŐ TÁRGYALÁST A HELYILEG ILLETÉKES VÁROSI BÍRÓSÁGON MEGNYERTEM,A BÍRÓSÁG KÖTELEZTE A BANKOT AZ EREDETI HITELSZERZŐDÉS VISSZAÁLLÍTÁSÁRA.EZT TERMÉSZETESEN AZ OTP MEGFELLEBBEZTE A MEGYEI BÍRÓSÁGRA TETETTE AZ ÜGYET. ITT MÁR SAJNOS VESZTETTEM UGYANÚGY MINT A LEGFELSŐBB BÍRÓSÁGON. INDOK:A TELJES FENNÁLLÓ TARTOZÁST AMI VÉGÜL 10MILLIÓ FORINT LETT A BÍRÓSÁG SZERINT ,2 ÉVEN BELÜL MEG KELLETT VOLNA FIZETNEM.ERRE A HATÁRIDŐRE AZ OTP FAKTORING SEMMILYEN ÍRÁSOS SZERZŐDÉST BEMUTATNI NEM TUDOTT.MOST ÁRVEREZIK AZ EGYÉBKÉNT 40MILLIÓS HÁZAMAT,AZÉRT MERT A FAFTORING-NÁL AZ ÜGYINTÉZŐ HIBÁZOTT/NINCS SZERZŐDÉS,HOGY 2 ÉVEN BELÜL VISSZA KELLETT VOLNA FIZETNEM A TELJES TARTOZÁST/HOL ITT AZ IGAZSÁG?

helguka # e-mail 2015.02.20. 16:26

Kedves Mindenki,
Rengeteg helyen keresgéltem az ügyemmel kapcsolatban segítséget, de tulajdonképpen sehol nem találtam, ezért úgy gondoltam megosztom itt, mindenkivel a történetem a faktoringgal kapcsolatban.
Szóval, adott volt egy 400.000 ft-os kölcsönöm az otp-nél, svájci frankos, amit szégyen-nem szégyen nem tudtam fizetni (visszafizettem kb 300.000 Ft-ot), így felmondták. Ezután átkerült a faktoringhoz az ügyem...nekik kezdetben 600.000 ft-al tartoztam....próbáltam velük egyezkedni, kiküldték a részletfizetést stb...ahol persze több mint 2szer annyit kellett volna visszatörlesztenem mint a 600.000. Próbálkoztam néha fizetni, de nem láttam értelmét, így mindig abbahagytam.
Nos, November körül kaptam egy új részletfizetési megállapodást, ahol jelenlegi tartozásom 4200CHF, törlesszem, és mire kifizetem 15 év alatt, visszatörlesztek 8900CHF-et (ami kb 2,5 milla most). Szóval, fogtam írtam nekik egy levelet, elsírtam minden bánatom benne, picit füllentettem is, de csak a cél érdekében, és egyébként is ők is állandóan hazudnak. Kértem, hogy hagy fizessek ki 400.000 Ft-ot és a többit méltányossági alapon engedjék el nekem. Mindenki hülyének nézett a környezetemben...hogy persze majd a bank lemond a jó kis lóvéjáról. De igen, sikerült. ugyan nem 400, hanem 500.000 lett a vége,de én sikerként élem meg, mert ha részletekbe kellett volna fizetnem akkor 2,5 milla lett volna. Azért nem mindegy. Nekem ezt egy ügyvéd javasolta. Ő azt mondta ígérjek be egy nevetségesen alacsony összeget, hisz ők fillérekért veszik át a tartozást a banktól. Már bánom, hogy nem 250 ezret ajánlottam volna, akkor lehet kevesebbet kértek volna. De sebaj, ma megjött a levél, hogy 4200 CHF helyett ha kifizetek 1815 CHF-et akkor vége. Most még jön 5-6 hónap koplalás, hogy vissza tudjam adni a rokonoknak/barátoknak a kölcsönt, de VÉGE!
Bízok benne hogy másnak is segíteni fog a történetem... :) sok sikert

csakanyos # e-mail 2015.02.16. 20:13

Tisztelt hozzáértő szakemberek azt szeretném kérdezni,hogy a faktoringnál kezelt svájci frank alapu szabadfelhasználásu jelzáloghítelem azt szeretném megtudni,hogy reánk vonatkozik-e a forintositás és ha igen mikortól lép életbe és milyen összeggel forintositják?Válaszát előre is köszönöm.

gerbera317 # e-mail 2015.01.29. 11:59

Kérdés nincs?
Te magad állítod, hogy "létezik ilyen kamat", innentől pedig hatodikos számtanon keresztül vezet az út az 1,2 milliós összkövetelésig. Tényleg nincs kérdésed?

fodorka61 # e-mail 2015.01.28. 19:44

Tisztelt Fórum!
Szeretnék érdeklődi, hogy lehetséges-e az, hogy 468188 Ft-os
tartozást az OTP faktoringnak a következő szerződés szerint kell fizetni. Hat alkalommal havi 10000.,Ft és 76 hónapig havi 15000,. Ft-al, plusz az utolsó részlet 10188 Ft.
A futamidő végére 1210284 Ft kerülne visszafizetésre.Létezik ilyen kamat, és ez nem deviza hitel.
Valamint mi történik akkor ha nem tudom fizetni. Nincs ingatlanom , albérletben lakom.
Köszönöm előre is válaszukat.

Bkaroly # e-mail 2014.08.30. 10:47

Én nagyon örülnék, ha így lenne, és a zsebem tele maradhatna!
Köszi a válaszokat!