Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


otp faktoring

Vadsuhanc #   2017.06.26. 20:48

Kedves ken buchanan!

És az OTP Faktoring mit mondott a kérdésedre? Mert itt lehet bármit mondani, ha Ők nem engedélyezik.....

ken buchanan # e-mail 2017.06.26. 20:44

Üdv, sziasztok!

2db tartozásom van a Faktoringnál, Egyik 300 ezer, másik 400 ezer Forintról.

Tudom, másokéhoz képest egyáltalán nem tűnik drámainak, de jelenleg az általuk megállapított 9-9 ezer Forintos havi törlesztő is nagy nehézségeket okoz.
Le lehet-e "alkudni" havi 5-5 ezer Forintos törlesztőre? (az is fizetési hajlandóság)

Köszi szépen!

Vadsuhanc #   2017.05.01. 19:43

Köszönöm szépen gerbera317!

Megírom. ( Nagyon elfáradtam nem elég a saját sok még ez is )

:-)

Még egyszer köszöngetem szívesen tisztelettel holnap is :-)

gerbera317 # e-mail 2017.05.01. 19:33

Igen, Vht. 41. §.

Vadsuhanc #   2017.05.01. 19:21

Tisztelt gerbera317!

Egyáltalán tegyünk valamit, ha nem a párom ügyében intézkedik az OTP Faktoring?

Köszönöm válaszod.

gerbera317 # e-mail 2017.05.01. 19:13

Dehogy érted. Ha az egyik megfizette, a másiknak már nem kell. Feltéve, hogy az egyik valóban megfizette. Ha ilyenkor a másik ellen is indul végrehajtás, az már alaptalan, és sikerrel lehet kérni a megszüntetést. Vht. 41. §. Sose állítsd, hogy érted, ha nem érted!

Vadsuhanc #   2017.05.01. 17:43

Tisztelt gerbera317!

A Faktoring új eljárást akar kezdeményezni a meglévő ( megmaradt tartozásra )

Ráadásul a férj ellen elrendelt végrehajtási számra hivatkozva. ( egyetemleges adós)

Tudom,hogy hihetetlen. Maradjunk csendben? Mert nem párom elleni eljárásban követel, hanem a volt férj ellen, hogy Ő nem teljesített.

A párom teljesítésről kezünkben minden.

Nagyon hülyén írtam le...............

Értem én a Vht. 41-et, de a követelés nem a párom elleni végrehajtásra van alapozva... ( így hülyén leírva )

Bocsánat, de kicsit ideges vagyok.

gerbera317 # e-mail 2017.05.01. 17:16

A Vht. 41. § a ti barátotok.

Vadsuhanc #   2017.05.01. 15:13

Tisztelt gerbera317!

Párom és (volt ) férje ellen az OTP Faktoring ( fizetési meghagyás ) végrehajtást kezdeményezett külön-külön 2008-ban 900.000. forint tőke és cca. 900.000. kamat és pluszz költségek megfizetése tárgyában. Évi 20 % plussz 6 % kamat.

Kedvesem kifizetett 2010. év ( januártól ) 3.600.000. forintot a munkabéréből levonva. A munkáltató 2017-ben nem vont tovább a fizetéséből. ( A volt férj nem törlesztett )

Most az OTP faktoring jelentkezett és tulajdonképpen azt követeli, amit 2008-ban. A bibi, hogy nem a kedvesem ellen kezdeményezett eljárásban, hanem a volt férj elleni eljárásban.

Mit tanácsolsz mi után járjunk utána ?

A törlesztésről szóló kimutatás meg van.

AZ OTP Faktroing új végrehajtási eljárással fenyegetőzik ( Nem jelentette be a végrehajtónál, hogy követelése nem teljesült )

Rövid iránymutatás ?

Köszönöm....

Vadsuhanc #   2017.04.27. 17:04

Kedves geevi!

..." Honnan kellene mezei emberként tudnom, hogy nekem kell kérvényezni?..."

Talán kegyetlennek tűnik amit írok, de sajnos igaz. A egyik törvényben sem szerepel, hogy a mezei emberre ez nem vonatkozik.

Nekem szerencsém volt, mert itt gerbera317-től, KBS-tól és még sok más embertől olyan válaszokat kaptam, amelyre alapozva sikeresen meg tudtam oldani néhány ügyem. Mellette sokszor egész éjszaka a törvényeket olvastam.

Emberileg sajnálom, de a jog az jog.

Nyugalom. Meg fogod tudni oldani.

drbjozsef # e-mail 2017.04.27. 16:47

geevi,

személyesen voltam bent a végrehajtónál, aki akkor még 2015-ben azt mondta, hogy fizessem a részleteket a faktoringnak, és más teendőm nincs

Ez teljesen megfelel annak, amit a végrehajtó tett. Te mind ADÓS rendezted a szüntetelést a végrehajtóval. Szünetel is, nem?
A párod, mint ADÓS nem rendezett semmit, nem kért szünetelést.

"MÁS TEENDŐM NINCS" - ez így is van. A párodnak lett volna teendője.

geevi #   2017.04.27. 16:40

Köszönöm a sok segítő hozzászólást! Az egyetlen dolog amit nem értek, és ezt korábban már le is írtam, hogy személyesen voltam bent a végrehajtónál, aki akkor még 2015-ben azt mondta, hogy fizessem a részleteket a faktoringnak, és más teendőm nincs. Amennyiben akkor kellő felvilágosítást kapok, nem tartunk itt. Honnan kellene mezei emberként tudnom, hogy nekem kell kérvényezni? Főleg hogy még rá is kérdezek, és azt mondják, legyek nyugodt, csak fizessek.

Vadsuhanc #   2017.04.27. 14:57

Teljesen igazad van, ezért írtam, hogy a - leírtak alapján - végrehajtó intézkedése jogszerű volt, és ezért is javasoltam a végrehajtást kérőhöz forduljon a kérdező ( pontosabban az adóstársa ), mert annak nyilatkozata nélkül nem fog magától szünetelni az ügy, azért mert az egyik adós fizet.

A lefoglalással járó költségeket pedig senkin nem tudja követelni.

gerbera317 # e-mail 2017.04.27. 14:02

de azért, ha az Otp Faktoring levelében az állna, hogy XY és adóstársa Z.X végrehajtási ügyében bejelentem

Igen. Senkinek nem esne le a karikagyűrű az ujjáról, ha így fogalmazna, de a posztom lényege az, hogy a részletfizetés kérése (a végrehajtótól!) az adós(ok) dolga. És ha a faktor így fogalmazott, akkor az adós meg így járt. Szólalt volna fel a saját érdekében saját maga.

Vadsuhanc #   2017.04.27. 13:24

Tisztelt gerbera317!

Természetesen felszólítás. Csak gondoltam így érthetőbb
a kérdezőnek. ( Na jó slendrián volt a megfogamazás )

A végrehajtó felelősségét én is elutasítottam, de azért, ha az Otp Faktoring levelében az állna, hogy XY és adóstársa Z.X végrehajtási ügyében bejelentem, hogy az adósokkal megegyeztem a részletfizetésben...??

Ezt viszont a leírásból nem lehet megállapítani.

Tisztelettel köszönöm a kiigazítást :-)

( lustulok és nem figyelek... front van )

gerbera317 # e-mail 2017.04.27. 13:03

geevi

"Ügy" a végrehajtó számára végrehajtási ügy, és mivel azt adósonként kell elrendelni, ezért több a több adós ellen folyó végrehajtás több ügy, tehát azok helyes elnevezése: "ügyek". Ha a végrehajtást kérő "ügy"-ről beszél, akkor azt a tárgybéli egyetlen ügynek kell tekinteni. A végrehajtó nem hibázott, hogy csak a kérelem szerinti egyetlen ügyben állapított meg szünetelést, a kérelemmel nem érintett másik ügyben pedig nem. De még csak a faktor sem hibázott, hogy pontatlanul fogalmazott, habár azt is megtehette volna, hogy helyesen fogalmaz.
A végrehajtási eljárás nemperes bírósági eljárás. A bírósági eljárás egyik jellemzője a kérelemhez kötöttség. Ez nagyjából azt jelenti, hogy amit kér az ügyfél, az lesz, amit nem kér, az meg nem lesz. Ebben az esetben a férjed nem kérte a szünetelést a végrehajtótól (éppenséggel te sem, de helyetted megtette a faktor), ezért a végrehajtás őellene nem szünetel.
Azt pedig kössük ki, és tessék jól megjegyezni, és nem csak te, hanem az utánad méltatlankodók is:
A Vht. 52/A. § szerint, a végrehajtó a részletfizetést és az azzal járó szünetelést az adós kérelmére állapítja meg. A végrehajtást kérő abba legfeljebb beleegyezhet, de nem a végrehajtást kérő kéri! A kérelem előterjesztése az adós dolga, és ha ezt elmulasztja, akkor úgy járt. Mint például most is.
A Faktoring miért nem a törvényi előírásoknak megfelelően jár el?” A faktort a törvény nem kötelezi engedmény megtételére. Ő bejelentette a végrehajtónál, amit kellett, de egyébként az adós az, aki mulasztott, tehát nem a faktor, és még csak nem is a végrehajtó.
Ez így érthető volt?

Vadsuhanc, lécci-lécci-lécci!
A végrehajtó nem kéri a tartozás megfizetését, hanem felszólítja az adóst, hogy fizessen, és már intézkedik is tovább, ha az nem történik meg. És az is tévedésed, hogy itt a végrehajtó hibázott.

geevi #   2017.04.27. 11:55

A Faktoring miért nem a törvényi előírásoknak megfelelően jár el? Ő arra hivatkozik, hogy egyes végrehajtók másképp értelmezik a szüneteltetésről szóló levelüket. A faktoring úgy értette, hogy az "ügyben" tehát mindkét félnek, de csak az én nevem szerepelt benne, így a végrehajtó csak az enyémet szünetelteti.

Vadsuhanc #   2017.04.27. 11:00

geevi

A végrehajtónál a párod ügye nem szünetel. Az intézkedése jogos szerintem. Két eljárásról van szó a Tiéd szünetel az Övé nem. A törvény nem zárja ki - szerintem -, hogy az egyetemleges adósok esetén csak az egyiktől lehet vonni.

Sürgősen megkeresném a a Faktoringot és előadnám a történetet és kérni, hogy a teljesítésre figyelemmel a párod ügyében is alkalmazzák a részletfizetésre vonatkozó törvényi előírásokat és erről a végrehajtót értesítsék.

Sajnos én jogosnak tartom a dolgot. Emberileg megértelek, és sokat tudnék mesélni a velem történtekkel kapcsolatban is.

Tisztelettel.

geevi #   2017.04.27. 10:44

Vadsuhanc

Nem, nem kaptunk ilyen levelet. Más ügyben jártam a végrehajtónál 2015-ben. Akkor ők már látták ezt az ügyet, csak annyit mondott az ügyintéző, hogy még ez is itt van, megérkezett hozzájuk de amennyiben fizetjük a faktoringnak a részleteket, más teendőnk nincs.

Vadsuhanc #   2017.04.27. 10:33

geevi

Az lenne a kérdésem, hogy a végrehajtótól kaptatok-e olyan felhívást, amelyben kéri a tartozás megfizetését?
Gondolom igen.

Az utolsó, aki hibázott eben az ügyben szerintem a végrehajtó.

Egyébként megértem a problémád. Külön véleményem van az OTP faktoring nyilvántartásairól. Párom hasonló ( nem ilyen ) problémával küzd ( küzdök )jelenleg.

geevi #   2017.04.27. 10:08

2015. 10. 25-én részletfizetési megállapodást kötöttem az OTP faktoring-al. Az ügyet azonban ekkor már továbbították a végrehajtónak. A törlesztő részleteket azóta is fizetem a faktoringnak. 2017. március 5-én kaptam egy levelet a végrehajtótól, mely szerint a végrehajtási eljárás ez ügyben szünetel. A férjem az ügyben adóstárs. A héten kapott egy levelet a végrehajtótól. benne egy foglalási jegyzőkönnyvvel, ami sikertelen volt, mert nem tudták beazonosítani a címét. Közben a végrehajtó a férjem három ingatlanára végrehajtási jogot jegyzett be. Nagy nehezen sikerült kideríteni, hogy azért, mert az OTP Faktoring csak az én, azaz az adós nevében és ügyében kérte a végrehajtási eljárás szüneteltetését, és külön a férjem, mint adóstárs nevében nem. A végrehajtó azt mondta, ha ezt a levelet megkapják, felfüggesztik az eljárás. Mit tehetek ebben az ügyben? Ezzel kapcsolatosan plusz költségeink lesznek. Ki hibázott? Majdnem két évig eszébe sem jutott a végrehajtónak, hogy a világon vagyunk, illetve jogos-e, hogy az OTP faktoring csak ebben az évben kérte a szüneteltetést, és nem írta bele, hogy ez az adóstársra is vonatkozik. Mit tehetek? Ki hibázott, aki miatt plusz költségeim vannak, a családi perpatvarról már nem is beszélve. Köszönöm, ha valaki tud segíteni!

VAJDAHUNYADI # e-mail 2017.04.25. 17:57

Bocsánat, deaaz ehhez a részhez írt korábbi kérdésemhez és gondomhoz kapcsolódik, amit nem idevalónak tartottak, de hadd olvashassa el már mégis itt mindenki, aki ezt a laprész olvassa...
Köszönettel.

https://www.otpbank.hu/…l/hu/fooldal

Adathalász kísérlet (2017. április 20.)
Egy, az interneten terjedő adathalász (phishing) levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg ügyfél adatokat kicsalni ügyfeleinktől. Felhívjuk figyelmüket, hogy a levél hamis és a levélben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra jutnak.

Ahogy már számos alkalommal, most is hangsúlyozzuk, az OTP Bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyfél adatokat, vagy szolgáltatás megerősítést.

Ha tájékoztatásunk késve érte el Önt és adatait már megadta, kérjük, haladéktalanul lépjen kapcsolatba velünk a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben.
Hitelintézetünk a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

VAJDAHUNYADI # e-mail 2017.04.19. 12:29

Tisztelt Grave 7!

Megértettem, hogy a többször föltett, adathalászásra és személyes adatok védelmére vonatkozó kérdésem nem idetartozó kérdés, noha alapos okom van rá azt feltételezni, hogy ezt az OTP Faktoring részéről kísérelte megtenni az illető.

Kivárom, hogy ők jelentkezzenek valamilyen formában.
S ha ez bekövetkezne, akkor már talán idetartozó lesz a kérdésem.

Figyelmét, udvarias, türelmes válaszát köszönöm.
Üdvözlöm.

Grave7 #   2017.04.14. 13:05

@VAJDAHUNYADI:
A téma címe OTP Faktoring, de ez a végrehajtási jogon belül található; kérdésed azonban nem kapcsolódik a végrehajtáshoz.
Röviden válaszolok, de a továbbiakra keress más, nem végrehajtási jogi témát.

Írod, hogy adóstárs vagy. Tehát adataid rögtön rendelkezésre állnak a pénzintézetnél.
Írod, hogy a kölcsönt rendesen fizetitek. Ha így van, akkor érthetetlen, miért telefonáltak.

Úgy tudjátok tisztázni a kérdést (van-e hátralék, valóban az OTP hívott-e titeket), ha:
felhívjátok a bankot, vagy
írtok nekik, vagy
személyesen bementek.

Interneten keresztül, a leírtak alapján csak tippelgetni lehet, aminek nincs értelme.

VAJDAHUNYADI # e-mail 2017.04.14. 06:08

Még valamit, de lehet, ez már ez nem ide tartozik, ha tényleg így lenne, elnézésüket kérem:

Az információszerzéseknek trükkjei közül nem is egyszer volt részem találkozni.

Nemcsak ezeknek a faktorosoknak a módszere, hanem még ki tudja, valójában kiké.. "Nyereményünkről" értesítve bennünket, már többször akartak kihúzni belőlünk személyes adatokat.. De nemcsak a vezetékes telefonon, hanem a mobil telefonomon is próbálkoztak.

Az egyik ilyen esetet rövidre tudtam zárni, mert azt a céget, amelynek a "nevében" hívtak, vissza tudtam hívni, és be tudtam nekik jelenteni az esetet. Kiderült, szélhámosság az egész, és nem először tették ezt meg már a cég nevében.