Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


otp faktoring

gerbera317 # e-mail 2015.04.21. 14:42

Csak az adós 1/6 tul. hányad vonható végrehajtás alá.

pulsarxp # e-mail 2015.04.17. 21:51

Kedves Fórumozók,

Egy olyan problémával szembesültünk, amihez segítségre volna szükségem.
Adok egy férj és feleség. Nekik 3 gyermekünk született. Édesapa sajnálatos módon időközben maghalt, így a gyerekek örököltek 1/6-od tulajdon hányadot, még az édesanya, aki az ingatlanban lakik haszonélvezeti joggal, és ugye 50% tulajdon joggal rendelkezik.
Egyik gyermek egy banki hitelt (OTP, és azóta OTP faktoring) vett fel, amit nem fizetett, és mivel semmi más nincs a nevén csak a tulajdon hányad (mellesleg nem is lakik az ingatlanba) így a bank azzal fenyegetőzik, hogy elárverezi a házat.
Ezt megteheti? Megteheti azt, hogy egy tulajdon hányad végett elárverez egy olyan ingatlant, amire másnak még haszon élvezeti joga is van?
Mit tud tenni az anya? kihez fordulhat?

Előre is köszönöm a segítséget.

Dr.Attika # e-mail 2015.03.30. 16:29

Tisztelt Hölgyem!
Azt jelenti, hogy a követeléskezelő visszaadja az ügyet az eredeti jogosultnak, hogy fontolja meg saját maga peresíti vagy elengedi a tartozást. Vélhetőleg leírják a tartozást.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Dmiranda # e-mail 2015.03.30. 16:16

Tisztelt Uram! Az OTP Faktoring ZRT-től az alábbi tartalmú levelet kaptam: "mivel késedelmes tartozását üzleti döntés alapján lezártuk, ezért szerződése és mulasztása a KHR-ben is lezárásra kerül.... Felhívjuk figyelmét, hogy az ügylezárás nem azonos a tartozás megszűnésével és nem jelenti az igényérvényesítésről történő végleges lemondást"

A kérdésem az lenne, hogy ez egészen pontosan mit jelent rám nézve? Jelenleg külföldön élek, de hamarosan hazaköltöznék, és szeretnék tiszta lappal, adósságoktól mentesen új életet kezdeni. A tartozásom összegét a későbbiekben letilthatják még a fizetésemből vagy ezt már nem? Sajnos, nekem ez nem egyértelmű. Segítségét előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.02.25. 14:30

Jogos a követelése?
Honnan tudhatnánk?

www.kbs-ugyved.hu

GyNorbert # e-mail 2015.02.25. 13:39

Elnézést ha kicsit hosszú lesz, de nem tudom mennyi informácio kell a segítség vagy tanács kéréshez.
2005 novemberében jelzálogkölcsönt vettünk fől a lakásunkra az OTP-től. Mindvégig rendben fizettük a részleteket. Soha 1 nap késés nem volt.
A szülők külön éltek és válófélben voltak. A válóper már hosszú évek óta folyt. A lakás a mi (2 nagykoru gyerek) nevünkön volt. Sajnos a legrosszabb ügyvédet találtuk meg és vesztettünk a bíróságon és a nevelőapám bosszúból elárvereztette a lakásunkat a vagyonmegosztási miatt, de ez nem ide tartozik. Megindult az árverési hercehurca és ezzel az OTP azonnal kérte, hogy rendezzük a hitelt egy összegben. Sajnos egy összegben fizetni nem tudtunk így az OTP is beszállt a végrehajtásba és mint első számú követelésű fél megindította az eljárást és zárolt minden számlámat még a hitelhez tartozó lakástakarék-pénztári számlát is.
Mindenben együttműködtünk az OTP-vel, minden követelését elismertük. Úgy gondoltuk, hogy korrekt lesz az OTP, hiszen nem nemfizetés miatt szűnik meg a szerződés hanem magánjellegű okokból.
Megtörtént az árverés és a végrehajtó kiadta a felosztási tervet amit minden fél elfogadott, a kifizetések e szerint meg is történtek.
Mikor bementem az bankfiókba, hogy megszüntessem a folyószámlámat akkor látom, hogy van rajta 752 ezer pár száz forint. Jó, gondoltam, valaki túlszámolt és visszautalta a pénz. A végrehajtott felhívtam és kérdeztem, hogy jelezte e valaki hogy baj lenne az elszámolással vagy az utalással, de azt mondta, hogy nem jelentkezett senki ilyen problémával. Jó akkor ennyi.
Gondoltuk, hogy a bank részéről tiszta minden és ennyi a dolog, megkapta a kért pénzt.
2009 márciusában jött egy levél az OTP-től hogy jaj elnézést tévedtünk és nekik kell még 246 500 Ft.
Ők utalták vissza a 752 000 Ft-ot, de kicsit tévedtek és még tartozom a 246 ezer Ft-tal csak az ügyintéző akkor tévedett.
Mivel ők tévedtek ezért kamatmentesen havi 20 000 Ft-tal fizessem ki a kért összeget.
Sajnos nem tudtam fizetni. Irásban kértem, hogy tekintsenek el a kért összegtől hiszen nem tudok fizetni mert a lakásunkat is elárverezték és nagyon nehéz helyzetben vagyunk.
A válasz röviden a NEM volt a szokásos sajnáljuk szöveggel. Azután sokáig csönd volt aztán néha küldtek egy-egy levelet meg ügyvédi felszólítást. Ezeket átvettem, mert nincs szándékomban elbújni, de úgy tudom ha nem veszem át az sem számít már mert akkor is átvettnek számít a levél.
Most átadták a faktoringnak, aki végrehajtással fenyeget.
Én úgy gondolom, hogy nem mi hibáztunk és ezt az OTP is elismerte ezért is kínált kamatmentes törlesztést. Azonban nekem sem akkor sem most nincs ennyi pénzem és felháborítónak tartom hogy 8 hónap után csak úgy bemondanak egy összeget, hogy elszámolták a dolgot és még ennyi kell nekik. Semmi kimutatás csak úgy bemondják és kész. A végrehajtó kiadta a felosztási tervet és az OTP volt az első helyen. A lakás árveréséből bőven lett annyi hogy az OTP teljes követelése kifizethető volt a végrehajtó által a fennmaradó pénzt meg a nevelőapám vitte el.
Az OTP amit kért a végrehajtótól azt az összeget meg is kapta.

Mit tudok tenni? Jogos a követelése?
Nem tudok fizetni. Mi nem hibáztunk, hanem az OTP, ráadásul 2x is.
A felosztási tervet mindenki elfogadta és meg is kapta a kért pénzt. Most pedig csak úgy bemondanak egy összeget és végrehajtóval fenyeget a faktoring.

Ha van valami jó tanács akkor azt szívesen veszem.
Köszönöm.

Vh-ügyes # e-mail 2015.02.23. 12:51

mondjuk szépen kérsz (nem visszaélve az itt jelenlévők segítő szándékával...)

VÉGREHAJTÁSI VÁLSÁGKEZELÉS ALAPÍTVÁNY
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
TEL.: 06-30-3330115
MAIL:vegrehajtasugyintezo@gmail.hu

gerbera317 # e-mail 2015.02.23. 11:14

MIT TEHETNÉK MÉG?

Például azt, hogy nem csupa nagybetűvel, és max. 5 sorban újra felteszed a kérdést...

medicamentum # e-mail 2015.02.22. 11:35

MIT TEHETNÉK MÉG?
2002-BEN 8 MILLIÓ FORINT KEDVEZMÉNYES KAMATTÁMOGATÁSÚ FORINT ALAPÚ HITELT VETTEM FEL AZ OTP-NÉL.2003 JÚLIUSÁBAN 3 NAPOS FIZETÉSI KÉSEDELEM MIATT A HITELSZERZŐDÉST AZ OTP FELMONDTA ÉS A TARTOZÁST ÁTADTA AZ OTP FAKTORING ZRT-NEK.ERRŐL A FAKTORING LEVÉLBEN TÁJÉKOZTATOTT ,KÜLDÖTT EGY ÚJ BANKSZÁMLASZÁMOT ÉS TÁJÉKOZTATOTT,HOGY AZ EDDIGI 40.000FT HELYETT 60.000FT-TAL TÖRLESSZEM A TARTOZÁST.ERRE ÉN TELEFONON FELHÍVTAM ŐKET ÉS KÖZÖLTÉK,HOGY SEMMI PROBLÉMA NEM LESZ,HA IDŐBEN TÖRLESZTEM A RÉSZLETEKET ,MINDEN MEHET UGYANÚGY,MINT EDDIG.AZ OTP-VEL 20 ÉVES FUTAMIDŐ VOLT.5 ÉVIG FIZETTEM A TÖRLESZTŐRÉSZLETEKET PONTOSAN.2008-BAN BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÓTÓL KAPTAM EGY LEVELET,HOGY AZ OTP FAKTORING VÉGREHAJTÁST KÉR AZ INGATLANRA 18 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKBEN.EKKOR MÁR 4.2 MILLIÓ FORINTOT MÁR VISSZAFIZETTEM.KB.2 HÓNAPOS TELEFONÁLGATÁS UTÁN KIDERÜLT ,MIVEL SZEMÉLYESEN NEM FOGADTAK,HOGY AZ ÁTUTALT ÖSSZEGEK EGY GIRO GYŰJTŐSZÁMLÁRA KERÜLTEK,AHONNAN NEM EMELTÉK ÁT ŐKET.BÍRÓSÁGRA KERÜLT AZ ÜGY MIVEL SEMMILYEN EGYÜTTMŰKÖDÉSRE NEM HAJLOTTAK. AZ ELSŐ TÁRGYALÁST A HELYILEG ILLETÉKES VÁROSI BÍRÓSÁGON MEGNYERTEM,A BÍRÓSÁG KÖTELEZTE A BANKOT AZ EREDETI HITELSZERZŐDÉS VISSZAÁLLÍTÁSÁRA.EZT TERMÉSZETESEN AZ OTP MEGFELLEBBEZTE A MEGYEI BÍRÓSÁGRA TETETTE AZ ÜGYET. ITT MÁR SAJNOS VESZTETTEM UGYANÚGY MINT A LEGFELSŐBB BÍRÓSÁGON. INDOK:A TELJES FENNÁLLÓ TARTOZÁST AMI VÉGÜL 10MILLIÓ FORINT LETT A BÍRÓSÁG SZERINT ,2 ÉVEN BELÜL MEG KELLETT VOLNA FIZETNEM.ERRE A HATÁRIDŐRE AZ OTP FAKTORING SEMMILYEN ÍRÁSOS SZERZŐDÉST BEMUTATNI NEM TUDOTT.MOST ÁRVEREZIK AZ EGYÉBKÉNT 40MILLIÓS HÁZAMAT,AZÉRT MERT A FAFTORING-NÁL AZ ÜGYINTÉZŐ HIBÁZOTT/NINCS SZERZŐDÉS,HOGY 2 ÉVEN BELÜL VISSZA KELLETT VOLNA FIZETNEM A TELJES TARTOZÁST/HOL ITT AZ IGAZSÁG?

helguka # e-mail 2015.02.20. 16:26

Kedves Mindenki,
Rengeteg helyen keresgéltem az ügyemmel kapcsolatban segítséget, de tulajdonképpen sehol nem találtam, ezért úgy gondoltam megosztom itt, mindenkivel a történetem a faktoringgal kapcsolatban.
Szóval, adott volt egy 400.000 ft-os kölcsönöm az otp-nél, svájci frankos, amit szégyen-nem szégyen nem tudtam fizetni (visszafizettem kb 300.000 Ft-ot), így felmondták. Ezután átkerült a faktoringhoz az ügyem...nekik kezdetben 600.000 ft-al tartoztam....próbáltam velük egyezkedni, kiküldték a részletfizetést stb...ahol persze több mint 2szer annyit kellett volna visszatörlesztenem mint a 600.000. Próbálkoztam néha fizetni, de nem láttam értelmét, így mindig abbahagytam.
Nos, November körül kaptam egy új részletfizetési megállapodást, ahol jelenlegi tartozásom 4200CHF, törlesszem, és mire kifizetem 15 év alatt, visszatörlesztek 8900CHF-et (ami kb 2,5 milla most). Szóval, fogtam írtam nekik egy levelet, elsírtam minden bánatom benne, picit füllentettem is, de csak a cél érdekében, és egyébként is ők is állandóan hazudnak. Kértem, hogy hagy fizessek ki 400.000 Ft-ot és a többit méltányossági alapon engedjék el nekem. Mindenki hülyének nézett a környezetemben...hogy persze majd a bank lemond a jó kis lóvéjáról. De igen, sikerült. ugyan nem 400, hanem 500.000 lett a vége,de én sikerként élem meg, mert ha részletekbe kellett volna fizetnem akkor 2,5 milla lett volna. Azért nem mindegy. Nekem ezt egy ügyvéd javasolta. Ő azt mondta ígérjek be egy nevetségesen alacsony összeget, hisz ők fillérekért veszik át a tartozást a banktól. Már bánom, hogy nem 250 ezret ajánlottam volna, akkor lehet kevesebbet kértek volna. De sebaj, ma megjött a levél, hogy 4200 CHF helyett ha kifizetek 1815 CHF-et akkor vége. Most még jön 5-6 hónap koplalás, hogy vissza tudjam adni a rokonoknak/barátoknak a kölcsönt, de VÉGE!
Bízok benne hogy másnak is segíteni fog a történetem... :) sok sikert

csakanyos # e-mail 2015.02.16. 20:13

Tisztelt hozzáértő szakemberek azt szeretném kérdezni,hogy a faktoringnál kezelt svájci frank alapu szabadfelhasználásu jelzáloghítelem azt szeretném megtudni,hogy reánk vonatkozik-e a forintositás és ha igen mikortól lép életbe és milyen összeggel forintositják?Válaszát előre is köszönöm.

gerbera317 # e-mail 2015.01.29. 11:59

Kérdés nincs?
Te magad állítod, hogy "létezik ilyen kamat", innentől pedig hatodikos számtanon keresztül vezet az út az 1,2 milliós összkövetelésig. Tényleg nincs kérdésed?

fodorka61 # e-mail 2015.01.28. 19:44

Tisztelt Fórum!
Szeretnék érdeklődi, hogy lehetséges-e az, hogy 468188 Ft-os
tartozást az OTP faktoringnak a következő szerződés szerint kell fizetni. Hat alkalommal havi 10000.,Ft és 76 hónapig havi 15000,. Ft-al, plusz az utolsó részlet 10188 Ft.
A futamidő végére 1210284 Ft kerülne visszafizetésre.Létezik ilyen kamat, és ez nem deviza hitel.
Valamint mi történik akkor ha nem tudom fizetni. Nincs ingatlanom , albérletben lakom.
Köszönöm előre is válaszukat.

Bkaroly # e-mail 2014.08.30. 10:47

Én nagyon örülnék, ha így lenne, és a zsebem tele maradhatna!
Köszi a válaszokat!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.08.30. 10:31

Nézd, csak arra tudok alapozni, amit te előadtál. Hogy ti. a hagyaték összesen 8000 forint, és a temetés illetve a hagyatéki eljárás költségei ezt meghaladták. Ha ez igaz, akkor a hagyatéki hitelezőknek már nem tartozol, mert csak a nettó örökséged erejéig kellene helytállnod - az meg nincs. Ha nem volt tőketartozásod, akkor nem keletkezhetett kamattartozásod se, ez fogalmilag kizárt.

Hogy aztán az OTP Faktoring mikor, milyen megfontolásból perel, azt én nem tudhatom.

www.kbs-ugyved.hu

Bkaroly # e-mail 2014.08.30. 10:07

Akkor ezek szerint, ha mondjuk az OTP Faktoring mégis kérni akarna a tőkére késedelmi kamatot, (mert nem tudja az 1x1-et) s elküldené nekem csekken, jogos, hogy nem fizetem be? Ebből támadhat jogi vita, per?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.08.30. 09:52

Nincs ellentétben az, amit Guba kolléga írt és az, amit én. Ha tetszik, akkor tényleg lenne kamat - nem csak késedelmi - de a nulla tőkének az akármekkora kamata is nulla. Egyszerű matematikai igazság: x*0=0 .

www.kbs-ugyved.hu

Bkaroly # e-mail 2014.08.30. 09:39

A világért se úgy nézzen ki, hogy én most vitatkozni akarnék a szakemberekkel, de az öröklés jog fórum tartozás öröklése topikban ObudaFan írta, hogy lesz késedelmi kamat, azt kérhetik esedékességtől számítva.
Így most két ellentétes álláspont van egymás mellett.
Akkor most melyik a helyes?

Kérem, hogy segítsenek ezt kitisztázni, mert nem mindegy, sok pénzről van szó.
Nagyon köszönöm előre is a választ!

Szundika01 # e-mail 2014.08.29. 21:51

Kedves Fórumozók!

A páromnak van egy 2013-as tartozása, és a faktoringhoz került. Sajnos több mint fél év keresés után sem találtam-telefonon érdeklődtem az akkori ügyintézőnknél aki érdekes módon megtalált minket nagyon hamar. Szerettünk volna egy közös számlát az otp-nél de a gép nem engedte mert tarozás volt a párom nevén. Így derült ki a számlaszám és meg is volt az egyébként 500.000 ft személyi kölcsönből 535.600 ft tartozás és a csodálatos faktoringnál 740.000 behajtandó összeg.Semmilyen levél telefon e mail nem jött ez ügyben,sőt Debreceniek vagyunk és Kecskeméten az ügy........ szeretném az 535.600 egyben kifizetni és beadtam egy kérelmet.van esélyem így kifizetni?

Bármilyen választ szívesen veszek!
köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.08.29. 18:08

Ha a tőketartozásod nulla, akkor annak a kamata is szükségképpen nulla.

www.kbs-ugyved.hu

gallóandrás # e-mail 2014.08.29. 16:58

2007-ben ráakartak beszélni egy kezesség vállalásra , egy gépkocsi lízingnél .
Ismertem az illetőt , így egy sima kezességet vállaltam volna . Ezért minden iratomat átadtam az ügyintézőnek így az adataim valósak ( merkantilrol van szó )
Az ügy ott csúszott el , hogy munkáltatói igazolást nem tudtam csatolni , nem is írtam alá semmit .
2013-ban kaptam egy fizetési felszólítást , hogy fizessek több mint egy millió Ft -ot készfizető kezes címen .
Mondanom sem kell , hogy egy hátast nyomtam rögtön .
Papír-ceruza levél a banknak ugyan írják már meg , mi ez ?
30napon belül kaptam is a szerződést , nem az én aláírásommal , és egy fiktív munkáltatói igazolással , olyan munkáltatótól ahol én soha nem dolgoztam .
Közöltem a bankkal , hogy ez így ebben a formában nem frankó . Azt a választ kaptam tegyek feljelentést ismeretlen tettes ellen .
Hat év elteltével úgy hajtottak el , mint a legyet nem foglalkoztak velem
Jelenleg ott tartok , hogy ma reggel OTP faktoringtől kaptam levelet , ezt már tértivevénnyel
Fizessek már 1,7-millió Ft ot 15 napon belül .
Bármilyen tanácsot szívesen fogadnék
Köszönöm ! kicsit hosszú , de ezt nem lehetett két sorba leírni .

Bkaroly # e-mail 2014.08.29. 15:05

Akkor most ezek szerint hülyét csináltam magamból, hogy felajánlottam, ha nem is jár nekik még az sem?

Gondolom, késedelmi kamatokat viszont követelhetnek, ami esedékességtől számolandó, és azt tudom, hogy ez iránt már a saját vagyonnal felel az örökös.

Mivel 2011 óta húzódó egyesített hagyaték volt, s 1 hónapja lett csak jogerős, nem kis összeg lesz ez több milliós követelésnél.

Lehetséges OTP Faktoringgal egyezkedni, hogy enyhítsék ez esetben a késedelmi kamatot, ha a hagyaték állaga ennyire kicsi a teherhez képest, vagy ezt csak bírósági perben lehetséges?

Köszönöm a választ!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.08.29. 13:47

Nincs szükség rá, hogy bármit is elismerj. És akkor a kérdés nem kérdés. A 8 ezer forintot akár postán is elküldheted nekik. (Bár ha ennél többet fizettél a közjegyzőnek vagy a temetésért, akkor még ez sem az övék.)

www.kbs-ugyved.hu

Bkaroly # e-mail 2014.08.29. 13:43

T.Fórum!

Többféle tartozást Örököltem, ezek az OTP Faktoring Zrt-hez is kerültek, szám szerint 4, a hagyatéki végzés szerint. A hagyaték állaga kb. 8e Ft, többet nem örököltem az adóstól, míg a teher több millió. Már felvettem velük a kapcsolatot levélben, és felajánlottam nekik a 8e Ft-ot, de még nem válaszoltak.

Kérdésem volna, hogy ha esetleg válaszul olyan nyomtatványt kapnék, amin rajta lenne, hogy elismerem a tartozást, akkor, ha azt aláírom, onnantól már a saját vagyonommal felelek, és onnantó jogilag kötelezhetnek, hogy kifizessem az örökölt tartozásokat?

Milyen válaszlevelet kell írni ez esetben a követeléskezelő cégnek?

Köszönöm a választ előre is.

ius latratus # e-mail 2014.08.05. 15:56

Hacsak nem az fmh után kért a közjegyzőtől lehetőséget a részletekben történő teljesítésre. Igaz, az ötven év,meg az ezer forintos duma erőst' árnyékolja ártatlan szavahihetőségét.