Végrehajtás másik kezesen


facsiga77 # 2017.09.20. 18:15

Kérdéseidre a válasz, hogy egyikhez sincs közöd.
Nem fogsz sehonnan információt kapni.

Azt teheted, hogy a végrehajtás kérőt megkeresed és felhívod a figyelmét, hogy így gyorsabban a pénzéhez jut.

nehézsors # 2017.09.20. 17:22

Tisztelt JogiFórum!

Egy egyész komplex problémával fordulok Önökhöz amiben szereném a megértésüket és a szakértelmüket kérni.

A jelenlegi helyzetem az első számú készfizető kezes közel 45 millió forintnyi céges adósság amit a munkabéremre terhelnek. Természetesen erről hivatalosan én semmit nem tudhatok. Azóta a cég tulajdon és vezetési jogát/kötelezettségeit már atvette más, azonban a fizetésemből vonják az adósságot. Van egy másik készfizető kezes is, neki egy 200 millió forint értékű ingatlan van a tulajdonában ami szintén a biztosíték tárgyát képezi.

A céges hiteleket azért vettem fel, mert a svájci frankos családi házat árvereztk és így megmenthetőnek tűnt az ingatlan amennyiben megegyezünk az árverési vevőkkel. Azonban a család 2 autója és a családi ház is elúszott. Már új tulajdonosok és a kiköltözési moratórium ellenére is lakáshasználati díjjat követelnek tőlünk visszamenőleg egy évre.
A kezestársam elég lehetetlen személy, szóval arra számítok, hogy minden kiskaput ki fog használni ami lehetséges annak érdekében, hogy a közösen elköltött hitelt ne kelljen neki semmilyen formában visszaszolgáltatni.

Nincs hol laknunk. Az elmúlt 3 évben most költözöm majd 7. alkalommal.

A következő kérdéssel fordulok Önökhöz:

  1. Hogyan vehetném rá a végrehajtót, hogy kezdje el behajtani/árverezni a kezestársamnak a 200 millió forintos ingatlanát?
  2. Honnan tudhatom meg, hogy a kezes2-nek vonnak-e valamit a nyugdíjból/fizetésből/tulajdonát árverezik-e.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Sz.T.A.