Visszaszorítaná a pályázat nélkül odaítélt támogatásokat az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) vezetője, Majtényi László, aki elmondta, saját hatáskörében már jó példával jár elöl és abban bízik, hogy a testület többi tagjában követőkre talál.

Mint Majtényi László közölte, ezekről a juttatásokról mondhatjuk, hogy nem helyesek, de az ORTT-nek joga van ilyen módon pénzt osztani; az elnök ugyanakkor “legalábbis önkorlátozást” tart szükségesnek.

Megszüntetné azonban azt, hogy a tagoknak van saját keretük, amelynek felhasználását a többiek vita nélkül fogadják el; közlése szerint ezt az elgondolást a testületi tagok közül “többen is támogatják”, s noha még csak “érlelődik ez a vita”, nem tartja kizártnak, hogy felvetése megkapja a voksok többségét.

Az elnök elmondta, azt kérte, hogy az idei évre szóló húszmillió forintos elnöki keret hivatali elődje által fel nem használt részével, mintegy tízmillió forinttal egészítsék ki a Nyugat című folyóirat centenáriuma alkalmából kiírt pályázat keretösszegét.