Három nap alatt 55 túlsúlyos kamionra összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a Vám- és Pénzügyőrség a nagylaki, röszkei és tompai határátkelőhelyen – tájékoztatott Bácsi Attila századospénteken.

A közúti közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében a Vám- és Pénzügyőrség és a Magyar Közút Kht. szeptember 1-je óta fokozottan ellenőrzi a Magyarországról kilépő, nemzetközi forgalomban közlekedő nehézgépjárműveket – mondta a regionális parancsnokság sajtóreferense.

A nagylaki, röszkei és tompai határátkelőhelyen az ellenőrzés első három napján közel 6 ezer kilépő tehergépjárművet vizsgáltak meg, s közülük 55 kamion közlekedett túlsúllyal. A vámhatóság közlekedési ellenőrei valamennyi esetben eljárást indítottak, s több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki az üzembentartókkal szemben – közölte Bácsi Attila. Hozzátette: a bírságot befizetik a szabálysértők, mivel ellenkező esetben a vámhivatal visszatartja a gépjárművet.

A sajtóreferens elmondta: a szigorított ellenőrzést az indokolja, hogy az országos közúthálózaton a burkolati károk mintegy 40 százalékát a nehéz és túlsúlyos tehergépjárművek okozzák, s ezzel veszélyeztetik a biztonságos közlekedést.