Jövő heti, kétnapos ülésén zárószavaz az Országgyűlés a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvények módosításáról, amelynek elfogadásával a kormányzati ellenőrzési szerv ellenőrizhetné az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő pénztártagok portfólióját képező eszközöket, és azok átadását az államnak.

A kormány a házbizottság ülésén jelezte, hogy házszabálytól eltéréssel kéri tárgyalni a médiatörvény és a médiaalkotmány módosítására vonatkozó, szerdán benyújtott javaslatát úgy, hogy a jövő héten legyen az együttes általános és részletes vita, a rákövetkező héten pedig a zárószavazás. Az ellenzéki frakciók későbbre ígértek állásfoglalást arról, hogy támogatják-e a házszabálytól eltérést – közölte Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki ülése után.

A Fidesz képviselőcsoportja kérte a napirend kiegészítését a vízkárelhárítás hatékonyabbá tételével összefüggő, valamint a nemdohányzók védelméről szóló jogszabály módosítását kezdeményező előterjesztéssel. A kormány jelezte, hogy még a héten benyújtják a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről szóló törvényjavaslatot, és azt kérik, a Ház hétfőn döntsön annak sürgős tárgyalásáról.

A monetáris tanács négy tagját mégsem jövő héten, hanem a tervek szerint egy héttel később választják majd meg a képviselők. A lehetséges jelöltek személyéről, akikre a gazdasági bizottság tehet javaslatot, a házbizottság ülésén nem esett szó. A Jobbik által a demográfiai helyzettel kapcsolatban kezdeményezett politikai vitanapot a házszabály szerint legkorábban március 9-én lehet megtartani, de a Fidesz házszabálytól eltéréssel a március 8-ikát javasolta a vita időpontjául. Ezt a frakciók támogatták.