2018. július 1-jén hatályba lép az új büntetőeljárási törvény (új Be.), amely alapvető változásokat hoz az igazságszolgáltatásban. Erre az ügyfeleknek és a hivatásrendeknek is fel kell készülniük. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) feladatának tekinti, hogy ezt a rendelkezésére álló eszközökkel támogassa. Most elérhetővé váltak az OBH ügyfelek részére készített tájékoztató kiadványai!

A bírók zökkenőmentes átállását az új jogszabály alkalmazására egy 27 előadásból álló központi és 2×3 napos regionális képzés, továbbá egy közel 1500 oldalas elektronikus tankönyv igyekezett megkönnyíteni. Az elektronikus formában elérhető tananyagot számos, a változásokat szemléltető folyamatábra egészítette ki.

Az ügyfelek tájékoztatása érdekében az OBH tájékoztató kiadványokat készített, melyek közérthetően, infografika használatával mutatják be a főbb változásokat. Így hamar érthetővé válik, milyen új szabályok vonatkoznak a fellebbezésre, a kényszerintézkedésekre, hogyan változik az eljárások rendje, vagy éppen az, hogy kit illet meg különleges bánásmód.

Az OBH ügyfelek részére készített tájékoztató kiadványai ITT elérhetőek.