Aktuális napi kérdésekre választ adó, gyakorlatorientált oktatás – 2009. őszén a Pécsi Tudományegyetem Állami- és Jogtudományi karán több területen szakjogász képzés indul. (X)

A szakjogász képzések célja, hogy a képzésen résztvevő, gyakorló szakemberek által megszerzett jogi ismereteket kibővítsék az adott szakterületre vonatkozó ismeretekkel, szabályokkal, gyakorlati példák segítségével.

A jogi karokon folyó alapképzés például a fizetésképtelenségi jog területén nem nyújt mélyebb ismereteket. A fizetésképtelenség körébe eső eljárásokkal, mint nemperes eljárásokkal foglalkozik, összefüggéseire, az anyagi jog szabályaira nem terjed ki. Ezek az ismeretek azonban nem adnak kellő alapot arra, hogy a gazdasági életben egyre fontosabbá váló fizetésképtelenségi helyzetekben a szükséges speciális ismeretekkel felvértezve járjanak el a különböző szakterületek jogászai. Erre figyelemmel a szakirányú továbbképzés célja, hogy az alapképzést meghaladó körben és mélységben biztosítsa a gyakorló jogászok számára a fizetésképtelenségi jog körébe tartozó eljárások elméletileg megalapozott és a jogalkalmazási gyakorlatot is feldolgozó megszerzését, melynek birtokában a jogi feladataik ellátására szakmailag megalapozottabban és hatékonyabban lesznek képesek.

A fizetésképtelenségi szakjogász képzés mellett még több szakterületen találhatóak képzéseket a következő oldalon: http://www.rodin.hu/szakjogasz

FONTOS! A jelentkezési határidő hamarosan lejár, amennyiben szívesen részt venne szakjogász képzésen, kattintson, tájékozódjon és adja le jelentkezését mielőbb!

A Pécsi Tudományegyetem Állami- és Jogtudományi kara, valamint a RODIN Kft. együttműködési megállapodást kötött, amelynek értelmében a RODIN Kft. honlapján keresztül is lehetőség van jelentkezni az egyetemi szakjogász képzésekre, így a képzések részletes bemutatását, leírását, valamint előjelentkezési lehetőséget is talál a http://www.rodin.hu/szakjogasz honlapon. Kattintson az előadások címére, vagy a http://www.rodin.hu/szakjogasz linkre, látogasson el honlapunkra, ismerkedjen meg a képzésekkel és jelentkezzen még ma!