“2006 – A terror napjai” címmel készült megrázó erejű dokumentumfilm a 2006 őszi állami és rendőri túlkapásokról, a Nemzeti Filmkészítők Egyesülete (NFE), a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) és a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által a 2021-es évben közösen feltárt, eddig még nyilvánosságra nem hozott felvételek alapján. Az első hat rész ALÁBB megtekinthető.

“Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. (…) Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. (…) Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni (…) És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Nem tudok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére.” – Gyurcsány Ferenc “öszödi beszéde” (részlet)

2006. szeptember 17-dikén került nyilvánosságra Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök balatonöszödi beszéde, melyben bevallotta, hogy Magyarország a csőd szélén áll és a választást a valóság elhazudásával nyerték meg. Már a hírhedtté vált beszéd nyilvánosságra kerülésének estéjén tüntetők ezrei követelték az Országház előtt  a kormányfő lemondását és a kormány távozását. De Gyurcsány Ferenc nem mondott le. Másnap este a tömeg megostromolta és hajnalra elfoglalta az MTV épületét, mert a köztelevízió nem volt hajlandó beolvasni a követeléseiket.

Szeptember 19-dikén reggel a kormányfő összehívta a rendvédelmi vezetőket és utasításba adta, hogy a kibontakozó felkelést “minden eszközzel” fojtsák el.

“Ma már cáfolhatatlan bizonyítékok (kép- és filmfelvételek, ezernyi szemtanú, jogerős ítéletek tucatjai és vizsgálati jelentések) igazolják azt, hogy

a Gyurcsány Ferenc által vezetett kormány a hatalom megtartása érdekében szisztematikus karhatalmi erőszakot alkalmazott törvénytelen eszközökkel és rátámadt 2006 őszén az ellene tiltakozó, illetve az 1956-os szabadságharc 50. évfordulójára emlékező magyar népre nyers erőszakkal.

A cél a megfélemlítés, megtorlás, a hatalom megőrzése és az alapvető szabadságjogok gyakorlásától, ellenállástól való elrettentés volt – írja közleményében a NJSZ.

A 2006-os események szeptemberi hullámának 16. évfordulóján, szeptember 19-én tették közzé a “2006 – A terror napjai” című dokumentumfilm sorozat első részét.

“Ezt a hiánypótló és döbbenetes, bizonyíték erejű szembesítő hatású dokumentumfilm-sorozatot jelentős részben Budaházy György készítette három szerzőtársával együtt (Almási Lajos, Kelecsényi Nándor és Szilágyi Ákos). A jogi szakértő Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője volt” – áll az NJSZ közleményében.

A filmsorozat első hat része ITT megtekinthető:

1. rész:

2. rész:

3. rész:

4. rész:

5. rész:

6. rész: