Hozzászólások értékelése


Egyjogász # 2008.11.28. 11:35

Az ötlet jó, csak a Fórumon kialakult hangvételre, és némelyek indulataira figyelemmel szerintem X. akkor is mínusz tízest adna Y-nak, ha jogilag kifogástalan, közérthető, szóval "plusz tízes" választ írna....

Úgy hogy akit lepontoznának, az azonnal megkérdőjelezné a pontozás szakmai objektivitását, és lehet, hogy ebben lenne is valami...

ktamas85 # 2008.11.28. 11:23

A javaslat nem feltétlenül rossz. Csak nem pluszminuszokkal jeleznénk, hanem egy 10-es skálán jeleznénk ki azt ki mennyire tartja hasznosnak, tartalmasnak a hozzászólást . És nem a hozzászólókat, hanem magát a hozzászólás tartalmát értékelné, ha akarja.

_Wasp_ # 2008.11.28. 10:37

akár az is :)
én elhiszek mindent....
(persze életkorfüggő a dolog ;) )


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Immaculata (törölt felhasználó) # 2008.11.28. 10:31

Hát hibátlannak, hibátlan, de hogy szeplőtelen lennék???

_Wasp_ # 2008.11.28. 10:18

nem gondoltam, hogy újabb sorok kellenének (a fejlécben lenne csak két plusz szám), sőt ezzel le is lehetne tudni a "köszi a választ" postokat is. (A kérdező rányom egy pluszt ha tetszik neki/hasznosnak tűnik a válasz és kész.)

Ha nagyon durva félretájékoztatás van a postban, akkor pedig jobb egypár mínusz jel, mint egy jókora szívás egy olyanvalakitől származó információ miatt, aki épp csak ötletelt, és esetleg nem is konkrét tanácsnak szánta a hozzászólást.

Ez semmiképpen nem bírálat akarna lenni a laikusok felé, mert igenis lehetnek jó meglátásaik. Viszont ha jogi témában véleményt nyilvánítanak szerintem lélekben fel kell készülniük arra, hogyha tévednek, akkor azt jelzik majd nekik.

(jut eszembe, már meg akartam kérdezni: az immaculata név vallásos indíttatású vagy Clive Baker egy alakjára utal, netán csak önbizalmat tükröz?)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Immaculata (törölt felhasználó) # 2008.11.28. 09:24

Túl sokáig voltál távol kedves Wasp. Tapasztalatgyűjtésed úgymond hiábavalónak tűnik számomra.
Ez a fórum így jó, ahogy van. Nézz meg egy topicot, valamelyik évekig megy, minek túlzsúfolni újabb sorokkal.

Nem szabadna lehetőséget adni rangsor felállítására, avagy egymás minősítésére. Ha egy válasz téves, a következő kijavítja, avagy vitára bocsátja. A legtöbben tanulni jövünk ide, a kritika pedig tárgyszerű legyen, ne pedig előjeles.

Szomorúan olvasom az erős bírálatokat a laikusok irányába, aki önként visszaszorulnak, holott segítőkészségük és lelkesedésük vitathatatlan. Mivel nem szakmai zsűri értékeli a válaszokat, hatalmas hiba lenne az olvasók tetszési indexének kitenni az önkéntes válaszadókat.

_Wasp_ # 2008.11.28. 07:57

Azért igen kíváncsi lennék a fórumgazda véleményére is... :)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.25. 17:00

Oké-oké ... majd lesz ahogy lesz.
De Wasp, nem a humorral és poénkodással van a baj, hanem a cinizmussal és a kifejezetten rosszindulatú, csípős megjegyzésekkel.

_Wasp_ # 2008.11.25. 16:37

sehogy. Bízzuk a fórumra.

De ha nagyon akarjuk, akkor a sokplusszos (megbízható) hozzászólók kaphatnak 10szeres plusszminusz jogot. Szerintem ez részletkérdés.

Más fórumokon is működik, na.

(ha nulla válasz érkezik, akkor mit minősítenek negatív jellel? :) naugye...)

A probléma inkább a nem releváns hozzászólások környékén lehet, mármint hogy lehúzzák őket, pedig jó a tartalmuk, de hát figyeljenek az emberek, hogy hova irogatnak. Ha meg valaki poénkodik (velem is megesik) és emiatt lepontozzák, hát legyen.... bár akinek van humorérzéke, az nem sértődik be. Általában ezt a fórumközönség elrendezi. Ha pl ok nélkül lehúznak egy hozzászólást, akkor csakazért is rányomnak a plusz gombra, hogy ne szivathassanak meg valakit ezzel.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.25. 16:17

Jó, vannak kételyeim továbbra is, de akkor abban amit mondasz, már csak azt kéne tisztázni, mi számít megbízhatóságnak. Ezt hogyan dönti el a közönség, aki laikus persze és aki csak esetleg egy oda-vissza kérdés-választ lát, de nem ismeri a körülményeket és főleg nem ismeri azt, hog yközben ezalatt netán történt még 10 email-váltás kettőjük között. Ne tudd meg, csak erről a fórumról már hány emberrel emailezek, ebből kiindulva vannak ezek a kétségeim. Extrém esetben olyan is volt már, hogy itt a válaszok száma 0 volt, csak éppen egy lelkiismeretes ügyvéd emailben az illetőnek nagyon szépen, segítőkészen válaszolt. Na ezt a külső szemlélő pedig majd egy negatív jellel értékeli. Ezt hogyan hidalnánk át? .. hm ...

_Wasp_ # 2008.11.25. 16:12

pont azért.

Ha nagyon fontos neked a kérdés, akkor az is életbevágóan fontos, hogy a válasz vajon mennyire megbízható!


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.25. 15:30

Wasp! Igazad van ebben nagyon, valamiféle értékelési rendszer tök jó lenne, csak ezzel egy gond van amit mondasz:
Jelesül, hogy elképzelhető, hogy 100 ember fogja - jellel értékelni, de annak az egyetlen egynek aki kérdezte, annak meg lehet, hogy akár életbevágó fontosságú is akár. Nem jól látom?

_Wasp_ # 2008.11.25. 13:38

tudok mintát is adni, hogy képzelem, de nem akarok más weboldalt itt reklámozni.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2008.11.25. 13:37

Hasznos lenne szerintem a hozzászólások alatt egy kattinható +/-gombpár, amin a regisztrált fórumozók jelezhetnék, hogy mennyire értenek egyet az adott hozzászólás tartalmával, és mennyire tartják azt relevánsnak.

Így egy laikus számára a fórumból kiragadott téves tartalmú hozzászólás tartalmazna figyelmeztető jelet, valamint lehetővé válna a sokplusszos hozzászólók jutalmazása / a sokminuszosok büntetése-kizárása, stb..


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása