A minták beszerzése folyamatban van...
Úgy látszik most mindenki tanul, de remélem, ha valaki mostanában levizsgázik büntetőből, megosztja velünk a tapasztalatait!
Katt: Te kaptál már időpontot a novemberről, én november elejére kértem, és még nem küldtek értesítést.
szakvizsga - "B" rész (büntető)
Szakvizsgázó!
Én is bv-ből írok novemberben. Te tudtál szerezni iratmintákat? A tapasztalatokra én is kíváncsi lennék, főleg, hogy milyen kérdésekre lehet számítani az írásbelin.
Kata
Sziasztok!
Üdvözlök mindenkit új tagként a fórumon, én is elkezdem a szakvizsgázást, elsőként büntetőből, azon belül BV-ből fogok írni.
Tudom már nem sokan olvassák a fórumot, olyankok, aki már leszakvizsgáztak büntetőből, de azért lenne 1-2 kérdésem!
A Bv írásbelivel kapcsolatban kinek vannak tapasztalatai?:)
Be-ből pl. megyei bíróság hatáskörébe mi tartozik, ügyész kizárólagos nyomozási hatáskörébe stb a felsorolásokat pontosan kell tudni, vagy elegnedő néhányat felsorolni?
Btk-ból, akitől a bűncselekmény törvényi fogalmát kérdezték, ott tényleg csak a törvényt kellett elmondani, vagy az egyetemi tankönyvekben hozzá kapcsolódó fejtegetést is?
Friss vizsgázók! Mennyire mennek rá az új módosításokra?
Sziasztok!
Komplett kidolgozott „B“ tételsor eladó (10.000,– Ft)
Kérésre küldök mintaoldalakat, de akkor is telefonon keressetek, NE mailben! :-) Köszi!
Tel: 06–20–223–9240
Virág!
Gratulálok! :)
Csipke
Az igen!
Gratulálok én is!
Gratulálok Virág82! És hol voltál, melyik bizottságnál? És miket kérdeztek?
Csipke, köszönök szépen minden segítséget még egyszer, átmentem ötösökkel. :)
Sziasztok!
Polgári anyagi joghoz keresek használt szakvizsga felkészítő könyvet. Ha tudna valaki segíteni, nagyon jól jönne.
Köszi!
Imp.!
„sosem lennék közpészerű.”
A középszerűség nem egyenlő azzal, ha az ember nem a széllel szemben... tudod, mit csinál? :D De tégy belátásod szerint.
Csipke
Sziasztok! Sikerült ma telefonálnom, október 26. az írásbeli, BV. Valaki megy még akkor bv-ből?
Egyébként szeptember 3. óta senki nem volt vizsgázni? Merthogy nincsenek fenn új kérdések és kíváncsi lennék, változott-e valamit a stílus nyáron. :)
Imp, te mikor is mész szakvizsgázni?
Imp, te mikor is fogsz szakvizsgázni?
OFF
Imp, azért az a helyzet, hogy Te vizsgázó vagy, a vizsgáztató meg vizsgáztató, és akkor sem érdemes közölnöd a vizsgáztató személyéről a véleményedet (főleg a vizsgáztatóval), ha van róla olyanod, ugyanis az indifferens, és a vizsga szempontjából nincs jelentősége. Nekem erről az a történet jut eszembe, amikor az évfolyamdolgozatát csalással (a.k.a. nem jelölte meg a saját szövegeként feltüntett idézetek forrását) megíró hallgatónő azért jelentette fel az oktatót a dékánnál, mivel az nem megfeleltet (1)bírt adni, és őkisasszonysága harmadéves koráig közepest (3) kapott, mint legrosszabb jegy. Nem tudom, mit várt az illető, hogy mit kap majd, rubinokkal ékesített zászlórendet?
ON
Sunshine after the rain.
Znati, nem sikerült telefonon utolérni őket?
Csipke, köszi, már csak ez a nap, meg a holnap délelőtt... :( (Avagy: váááááááá)
Imp, megmondani a vizsgáztatónak, hogy idióta, meglehetős forrófejűségről vall. :D
Csipke,
sosem lennék közpészerű. Mániám kilógni a sorból. :D Ezt az orros történetet én is hallottam valamikor korábban. Nem vagyok forrófejű, csak nem hagyom magam. :D
Oppárdon: kakukktojás :)
Csipke
Sziasztok? Valaki megkapta már az értesítését a vizsgáról?
Imp.!
Tőlem persze úgy csinálod, ahogy akarod... amit írtál, arról egy történet jut eszembe, amit elsős egyetemista koromban mondott nekem egy ötödéves (akkor még én is ilyen "forrófejű" voltam). Történt, hogy az egyik tanszéken lévő titkárnő a jóistennek képzelte magát, eképpen, mikor kedve tartotta, nem fogadott senkit fogadóórán (nem tudom, mennyire városi legenda, de amiután az ajtócsapkodását egy diák orra bánta, kicsit változott a helyzet állítólag) Ebbe egy alkalommal belefutottam én is, majd fennhangon puffogtam a folyosón az eljárása miatt, amikor odalépett egy ötödéves és azt mondta (vagyis tartalmában ezt, mert hát nem most volt:)): Teljesen felesleges idegesítened magad. Gondolj arra, hogy amikor te már sikeres jogász leszel, ő még mindig csak egy sz...os (oppárdon) kis titkárnő lesz. :) Imp, te egyébként is egy minden tekintetben kakuktojás vagy, és lételemed, hogy széllel szemben... :)
Virág!
Én egyszer elolvastam a kapcsolódó anyagokat, és a nagyon jelentőseket tanultam csak meg.
Üdv.:
Csipke
Szia Csipke! KÖSZÖNÖM!!! :) Ezt egyébként én eddig minden vizsgámon így csináltam, általában bejön, plusz szoktam mesélni saját kis sztorikat (C résznél felvételi élményt, mert ugyanabból felvételiztem, ami a nyitó kérdésem volt és díjazták!!!), vagy hogy ez nem mindenhol egyértelmű, mert volt már rá példa, hogy... És szépen lehet irányítani a vizsgát. :) Már akinél, persze. Pont a büntető az, ahol a legkevésbé lehet elhatárolni a 3 jogterületet, úgyhogy néha már én sem tudom, melyik szabályt hol olvastam, de ezért csak nem fognak haragudni.
APROPÓ, az AB határozatokat és a kis jogszabályokat mennyire kérdezik (kedvenceim a 73-as be. egyes rendelkezéseit hatályon kívül helyező határozatok, a legtöbb jogintézmény kínai nekem, pl. vétségi eljárás)???
Kedves bombázó (ja sajnos nem mondhatom meg, kitől hallottam, mivel akitől hallottam, nem adott rá engedélyt) :D
"Ezt tán a szakvizsgáztatóval kellene megvitatnod. Bár szerintem jobban jársz, ha már meg nem is tanulod szakvizsgára – ha egyszer odajutsz – de a véleményedet megtartod magadnak a vizsgán, mert akkor sose leszel szakvizsgázott jogász."
Miért ne lennék?
Ha vizsgáztatnék, és a szemembe mondaná valaki, hogy egy barom vagyok, és jól meg is tudná indokolni, cserébe nem vágnám ki az illetőt (szerintem egyébként a vizsgaszabályzat szerint nemis lehet), hanem a tudása szerinti jegyet adnám neki. Aki nem így jár el, az csak azt igazolja, ami az általa kifogásolt állítás volt (azaz tényleg egy barom). :D
Nem vagyok megalkuvó, az ember az elvei mellett álljon ki; ha kiáll, akkor azok tényleg elvek, ha nem áll ki, akkor pedig hiába vannak elvei.
Nincs mit. :) Rávezetnek, tőlem is úgy kérdezték, hogy van egy anyagi jogi jogszabály, ami kivétel.
Szóval no pánik, biztosan menni fog. A lényeg, hogy vizsgára eljuss oda, hogy átlátod a területet. Nálam az jött be, hogy nyilván ugráltam a jogszabályban, minden kapcsolódó dolgot elmondtam, hogy lássák, hogy átlátom. Ezt - a polgáron kívül - mindegyik vizsgámon nagyon értékelték. :)
Üdv.:
Csipke
Szia Csipke! Köszönöm szépen, és biztos velem van baj, de: ez anyagi jogszabály, tutira nem fog eszembe jutni a be-s résznél, hacsak nem vezetnek rá. És még itt sem találom azt, hogy a feljelentettnek kellene, bár logikus lenne... De mindegy, megjegyzem és kész, csak az a baj, hogy egyre sűrűsödnek ezek (is)... :)
Egyébként én sem bünti, soha nem is bünti, épp ezért félek tőle. A módosításokat meg azért tudom, mert a régi jogszabályokat kezdtem el olvasgatni még nyáron - szép az élet, nem? ;)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02