bodau - nagy eséllyel elfogadás után nem változtathatsz. Valamelyik fórumban írta valaki, hogy sikertelen első vizsga után másból szeretett volna legközelebb írni, de nem engedélyezték. Az 5/1991 (IV.4.) IM rendelet sem ad lehetőséget változtatásra, csak halasztásra...
szakvizsga - "B" rész (büntető)
Sziasztok! Tud vki abban segíteni, hogy vizsgajelentkezés elfogadása után, hogyan tudom az írásbeli tárgyat megváltoztatni? Próbálom a KIM ügyfélszolgálatot...hiába.
Sziasztok, magyarországi helyi pénz (pl. kékfrank) hamisítása minek minősül?
Sziasztok!
Én is november 25-én megyek!
Eladó az alábbi újszerű állapotban lévő könyv:
Herke Csongor: Büntető Eljárásjog (Dialóg Campus -2012.06.30. lezárás)
Érdeklődni lehet email-ben!
Sziasztok!
Hétfőn voltam bv-ből írásbelizni. A feladatom:
... Járásbíróság K.L.-t lopás btt miatt 120 óra közérdekű munkára ítélte 2013.09.29-én. A km-t elkezdte végezni Szentendrén,40 órát letöltött.
A Győri Járásbíróság K.L-t 2013.11.14-én elkövetett rablás btt miatt 2 évi szab.veszt. ítélte. A bv.bíró a szab.veszt. foganatosítása érdekében tett intézkedések során észlelte, h elítélttel szemben km van folyamatban.
Hozzon bv bíró határozatot.
Átváltoztattam a maradék 80 órát szab.veszt.re Btk. 49.§, Bv tvr. 11/B§. Azt írtam,h a km-t is a Győri bíróság szabta ki DE kérelmére tart.helyén,Szentendrén jelöltek ki neki m.helyet. Így az átvált.végzést is a Győri tvszék hozta.
Szóban kiegészítettem a végzést: fogházban kell letölteni az átvált.szab.veszt-t, 8 napos fellebb.j.
Szóbeli vizsga:
bv.: gyakorlati példákon, jogeseteken keresztül a közérdekű munka elévülése, vh-tóság megszűnése,
(sok kis jogeset volt, arra volt kíváncsi, h tudom-e a tanultakat alkalmazni)
szabs.: jogeset itt is.
btk: jogeset. fel kellett ismerni a hiv.vissz.élést, majd változtatott a jogeseten és a hiv. veszt. lett belőle, önkényuralmi rsz bűneinek nyilvános tagadása, majd mikor befejezett a lopás (itt gyak. példa)
be: motozás, első fokú tárgy. bizonyítás, felülvizsg.okai.
Sziasztok,
Én még nyáron voltam vizsgázni, de megvan az összes anyag összegyűjtve. Ha valakit érdekel, akkor írjon nekem a dr.eszes@gmail.com-ra és megosztom vele a MEGA mappát, ahonnan bármit letölthet. Polgárból ugyanez.
Kristóf
Sziasztok! Bv-ből írásbelizek nov. 25-én. Van még valaki, aki hasonló időpontban próbálkozik?
Sziasztok!
Én még új "játékos" vagyok. Valaki tudna nekem segíteni hogy hol találok anyagokat ill. hogy miből érdemes tanulni? Tv. valamilyen könyv....
Köszi előre is.
Csak vicc volt, hogy küldtem anyagot, nincs semmim sem...
Te Mylenium!
Küldtem Neked egy csomó e-mailt, hogy tudj imádkozni... De még csak egy "ámen" se jött vissza...
Sziasztok!
Új vagyok itt, büntire készülök.
Ha valakine van bármilyen anyaga ezzel kapcsolatosan és eltudná küldeni Nekem annak biztos
imába foglalnám a nevét:-)
Köszönöm szépen előre is!!
Sziasztok!
Egyelőre csak érdeklődni szeretnék a büntetőjog szakvizsgával kapcsolatban. Mennyi időt szükséges rászánni? Miből érdemes tanulni? Csak törvény, vagy könyv is? Van esetleg valakinek hatályos, kidolgozott jegyzete? Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok.
Valaki készült már szakvizsgára a Vokó György Bv. jog szakvizsga könyv legújabb, 5. kiadásából?
A könyv szerkezeti struktúrája nem követi a tételsort, ami még önmagában nem gond, de ha esetleg kevés is, és nem tartalmazza teljesen a szükséges jogszabályokat, az már igen.
Kérlek oszd meg a tapasztalataidat.
Előre is köszsönöm.
Sziasztok.
Valaki tanult már a Vokó György Büntetés-végrehajtási jog (legújabb) 5. átdolgozott kiadásából.
Én megvásároltam a könyvet, viszont az első betekintés alapján megállapítottam, hogy nem igazodik a könyv a tételek sorrendjéhez, ami még önmagában nem lenne gond, de ha egyben hiányos is az már nem lenne túl jó.
A jövő héten neki kezdenék a tanulásához, és szívesen fogadnám, ha lenne a könyvvel kapcsolatban pár visszajelzés.
Előre is köszönöm.
Eladók az alábbi újszerű állapotban lévő könyvek:
Herke Csongor: Büntető Eljárásjog (Dialóg Campus -2012.06.30. lezárás)
Dr. Bodor T. - Dr. Székely Á. - Dr. Vaskuti A.: Büntető Eljárásjog I-II. (2011-es kiadás)
Érdeklődni lehet email-ben!
Kedves Vizsgázók!
Vételre ajánlom novissimás Be. I-II. kötetet + a pótfüzeteket kedvezményes áron, melyekhez ráadásul adnám
- a netről gyűjtött Bv. írásbeli feladatokat és a hozzájuk tartozó BH-kat, valamint a gyakori szóbeli kérdéseket
- BKV táblázatot
- a rendőrségi, a bűnügyi együttműködésről, és a bűnügyi nyilvántartásról szóló tv.
tételhez jelölt, június végi vizsgámhoz használt, jól tanulható jegyzeteimet.
Személyes átvétel Kecskeméten és Budapesten, vagy küldöm postán.
Érdeklődni lehet: csontosne.oe@gmail.com
Eladó könyvek:
Novissimás Büntetőjog I-II rész 2011 (Bodor, Diós, Vaskuti), Pótfüzet az első kiadáshoz 2012, Büntető eljárásjog I-II, (Bodor, Székely, Vaskuti)
Dr. Kadlót Erzsébet Bünetető eljárásjog kiegészítve jogegységi határozatokkal és a bírói gyakorlattal, 2011.
Herke Csongor Büntető eljárásjog(dialóg Campus kiadó)
Kadlót Erzsébet-Mohácsi BArbara:Bünetetés végrehajtási jogszabályok kiegészítve jogegységi határozatokkal és a bírói gyakorlattal 2011. Bv pótfüzet Novissima 2012-es kiegészítésekkel.
Egyben és külön is.
érd: h_huszar@yahoo.com
Sziasztok!
Van valakinek összegyűjtött gyakori szóbeli kérdései? Ha igen, kérem küldje meg nekem.
Október 24-én jön valaki vizsgázni?
Jön valaki október 30-án vizsgázni????
Sziasztok!
Sürgősen Novissimás Be.I-II. könyvet keresek.
Van valakinek eladó?
Sziasztok!
Van egy 289 oldalas bv "jegyzetem" 2010-ből. Kérlek, ha létezik ettől frissebb és neadjisten rövidebb jegyzet küldjétek el nekem emailben, vagy írjátok meg hol találom.
Előre is nagyon köszi!
Sziasztok!
Amygdala87 eddig polgárból voltam szakvizsgázni, és ott tartották magukat a tételsorhoz.Itt viszont már olyat is hallottam, hogy az új Btk. elfogadása kapcsán felsoroltatták az összes eddigi büntető törvénykönyvet, holott ilyen tétel nem szerepel a kérdések között. Szóval én max. elolvasom....
Sziasztok!
Október végén írásbelizek bv-ből, ha valakinek megvannak a korábbi feladatok, nagyon örülnék,ha elküldené nekem erre az email címre:cinemanora@gmail.com.
Nagyon köszönöm a segítséget, és mindenkinek jó felkészülést kívánok!
üdv,
Nóri
Kedves Szakvizsgára Készülő Sorstársak!
Feltűnt, hogy számos, szerintem fontos és/vagy gyakran előforduló bűncselekmény nem szerepel a tételsorban (szeméremsértés, önkényuralmi jelkép használata stb). Vajon a bizottság tartja magát a tételsorhoz, vagy az csak tájékoztató jellegű? Nem akarom feleslegesen terheli magam, de persze azt méginkább nem, hogy emiatt ne sikerüljön a vizsga. Mit gondoltok? Köszi. Ami

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02