A BKv-al kapcsolatban itt az összes:
http://www.lb.hu/hu/kollvel?…
szakvizsga - "B" rész (büntető)
egy egy bizottságnál max. 4 vagy 5 ember vizsgázik csak, több bizottság van, 1 től kezdődik a vizsga és van aki csak 10 percet van bent, van akiket egy órán keresztül kérdezgetnek, szóval délutánig, vagy attól függ hanyadik vagy a sorban de kb. 5 ig min. eltarthat az utolsónak
Danina pedig ha visszaolvastok, Ő már végzett mindennel, csak gondolom még megosztja az infoit
ismétlővizsga ugyanolyan mint az eredeti, legalábbis én így tudom...
Sziasztok!
Danina: Egy kalappal a szóbelihez, majd gyere, hogy mik voltak. Én okt. 31-re jelentkeztem fel, és szintén bv-ből megyek írni.
Macskamalvin: ilyen gyorsan szórják az embereket, vagy késő délutánig tart a vizsga? Ez rengeteg ember, kb. akkor ilyen 30-40?
sziasztok!
Ki jön szept. 5-én a KIM-be. Én sajnos be-ből újrajátszom. Tud valaki valaki valamit arról, hogy milyen a pótvizsga, mire kell számítani. Minden infónak örülnék.
Szia!
Gringabi: az nem számít, h hány főt látsz bejelentkezve a gépen, mert van aki papír alapon jelentkezett és azt nem látod, szóval többen lesztek mint 16! a sorrend elvileg, akik írtak abból a tárgyból azok kezdenek, aztán akiknek ismétlővizsga, majd a legvégén az akinek ez már a második vagy harmadik tárgyrész, no meg még ez is abc-ben:)
sziasztok!
megy valaki holnap a KIM.be 12 kor?én bvből mennék és nem tudom hogy hogy alakul ilyenkor a sorrend.Néztem hogy 16-an vannak feljelentkezve.
Danina!
Te voltál büntiből vizsgázni, vagy mástól van az infó?
Kérlek, küldd meg nekem az e-mail címedet, szeretnék kérdezni Tőled! Köszönöm szépen.
M.
Mai egyik bv feladat:
Az ugyesz megszunteti a nyomozast es egyuttal a gyanusitott elozetes letartoztatasat is. Mi a bv intezet feladata? (v vmi hasonlo)
Engem meglep. Azert a bv sem olyan egyszeru, m aminek tunik, ha az ember belenyul bizonyos feladatba.
A Pázmányon vannak szakvizsga felkészítők, és gondolkozom rajta, hogy elmegyek.
Van valakinek tapasztalata, hogy milyen ? /büntetőre gondolok természetesen most/
Eladók az alábbi újszerű állapotban lévő könyvek:
Herke Csongor: Büntető Eljárásjog (Dialóg Campus -2012.06.30. lezárás)
Dr. Bodor T. - Dr. Székely Á. - Dr. Vaskuti A.: Büntető Eljárásjog I-II. (2011-es kiadás)
Érdeklődni lehet email-ben!
Van olyan aki már az új btk-ból szakvizsgázott esetleg írt is? Mennyire másznak bele az új tényállásokba meg ebbe a sok módosításba?
szakvizsga.bunteto@gmail.com
jelszó: bunteto2013
Tisztelt kissviki85!
Kérhetnék hozzáférést ehhez a közös email címez (pontos cím jelszó)? Vagy ha lenne kedves az anyagot a csekazo82@gmail.com emailra elküldeni. Előre is hatalmas köszönettel.
Sziasztok!
A közös e-mail címre feltettem az anyagi részt. Új Btk + kapcsolódó anyagok rövidítve, tételenként.
Kedves Fórumozók!
Szeptember végén veselkedek neki a büntető szakvizsgának. Csatlakozom az előttem szólókhoz: akinek van valamilyen használható anyaga a felkészüléshez, ha nem jelent nagy gondot, kérem, hogy küldje el a pailerzsebet84@gmail.com e-mail címre. Az sem baj, ha a büntető anyagi jog nem az új törvényhez készült még, az általános részhez - szelektálva - úgy is tudnám használni, de azt hallottam, hogy oda a puszta törvény kevés.
Mindenkinek sikeres felkészülést kívánok, és előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Zs.
Sziasztok!
Én októberben megyek büntetőből.
A tételsort július 31-én frissítették az új Btk-hoz igazodóan.
Korábbi hozzászólások között olvastam, hogy az írásbelin előforduló BH-kból létezik egy gyűjtemény. Nagyon-nagyon hálás lennék, ha valaki elküldené nekem! Óriási segítség lenne!
E-mail címem: hoppla1983@gmail.com
Előre is köszönöm!
Mindenkinek kitartás és sok sikert kívánok!
Kedves Dr.Attika!
Miért egyszerűbb Be-ből az írásbeli? Az hatalmas mennyiség. Akkor inkább büntetőjog. Egyáltalán milyen feladatokra lehet számítani?
Én októberre tervezek menni, úgyhogy ha van valakinek a felkészüléshez szükséges tétele, anyaga szívesen fogadom :)
Email: gyurecsa@gmail.com
Andi
Szia! Én tudom. A "Bkv." büntető kollégiumi véleményt jelent, mint ahogy a Bk. is azt jelentette. A megkülönböztetés oka az, hogy a Kúria egy új rendszert alakított ki. Az lb.hu honlapon találsz egy megfeleltetési táblázatot, ha csak le nem vették időközben.
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a tételsoroknál mit jelent a BKv rövidítés?
Én eddig (B/1. Büntetőjog 25. tétel)bármelyik kollégiumi véleményt megnéztem, hatályon kívül helyezték és általában új állásfoglalás van helyette. Erre gondolnak itt? Vagy még a régi kollégiumi vélemény kell?
Előre is köszönöm a segítséget.
G
Kedves Mindenki!
A tételsorban nem szereplő bcs-ket (pl állam elleni) ugye nem kérdezik a vizsgán?
köszi
R
Tisztelt Kolléga!
Azt javaslom, hogy ne BV-ből tegyél írásbelit, hanem büntetőeljárásból. Az még viszonylag egyértelmű. felkészüléshez is csak a Be-t kell áttanulmányoznod.
Sziasztok!
Szeptember végén megyek büntetőből. Írásbelit Bv-ből szeretném csinálni.Kidolgozott, és naprakész tételei vannak valakinek, amit el is kérhetek? :)
Btk. különös részére hogyan érdemes, miből készülni a törvényen kívül? Nem láttam hogy lenne aktuális könyv.
Címem: ritterkreuz@freemail.hu
Előre is köszi a segítséget!
Sziasztok!
Én is szeptemberben megyek büntetőjogból, amivel egyáltalán nem foglalkoztam a munkám során. Van értelme előtte elmenni egy tárgyalásra?
Óriási köszönet(igény szerint sör, csoki, pénz) annak, aki elküldi nekem az új Btk alapján kidolgozott tételeket.
Segítségeteket előre is köszönöm!
J.
Sziasztok!
Szeptemberben megyek büntetőből, akinek van kidolgozoot tételsora vagy írásbelire feladata, iratmintája elküldené nekem a polyi22@freemail.hu címre. Előre is köszönöm
Kedves Sorstársak, tanult (és tanulatlan, ámde szakvizsgát sikeresen abszolvált :) ) ismerősök, és ismeretlenek!
Kérném a segítségeteket Bünti szakvizsgához (és bv írásbelihez) készült jegyzetek elküldésében.
Tuti, kipróbált, friss jegyzetek (különös tekintettel a bv-re és a szabálysértési jogra) esetén akár megegyezés szerint is. ;)
Érdekelnének jogesetek, iratminták, gyakori kérdések-válaszok.
eniko@chello.hu
Köszöntem!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02