Kérem, ha valakinek már felesleges bocsássa rendelkezésemre az alábbi könyvet:
Szalayné Sándor Erzsébet, Mohay Ágoston, Karoliny Eszter, Komanovics Adrienne, Pánovics Attila
Az Európai Unió joga
Természetesen nem ajándékba kérem.
Kérem, ha valakinek már felesleges bocsássa rendelkezésemre az alábbi könyvet:
Szalayné Sándor Erzsébet, Mohay Ágoston, Karoliny Eszter, Komanovics Adrienne, Pánovics Attila
Az Európai Unió joga
Természetesen nem ajándékba kérem.
Üdvözlet!
Most szeretnék bejelentkezni ebből a részből novemberi vizsgára.
De senkit sem érek el telefonon a titkárságon és levélre sem válaszolnak.
Nem tudtok valami infót?
köszi kondidori, akkor mondjuk egy rövidített jegyzet mellé, ha valami esetleg nem világos, akkor érdemes elővenni, ha jól gondolom. Nekem is rohadt hosszúnak-részletesnek tűnt (könyvesboltban belenéztem), már csak amiatt is, hogy 720 oldalas. Na majd még meglátom, hogy megveszem-e..
A Blutman könyv a leghatályosabb, jó is, csak rohadt részletes és nagyon hosszú. Szerintem kicsit el lehet vele veszni a részletekben, de nekem mondjuk a Novissimás Jeney-féle eu könyvvel is ez volt a gondom.
Sziasztok!Én júniusra jelentkeztem a vegyesből vizsgára. Nekem sokan ajánlották Eu-ból a Blutman-féle könyvet, ebben elég sok minden benne van, én tervezem megvenni, csak elég húzós. Esetleg tud valaki valamit írni róla, tényleg érdemes megvenni? Köszi előre is!
Eu-hoz szerintem nagyon jó a 70 oldalas kidolgozott tétel, bár nem minden van meg benne sajnos:(; de ami egyezik a mostani tételsorral az jó.
Illetve a www.nemzetkozijog.hu-n nagyon sok előadás anyag található (ELTE-s előadók anyagai); érthető, tömör, a kettő együtt jól használható.
Szia, Igamed!
Sajnos segíteni nem tudok, de te tudnál nekem :-) , hadd kérdezem meg, hogy te miből tanulod az EU jogot? Nem találok hozzá anyagot, könyvet sem stb és nagyon szorít az idő. Egyébként te mikor mész vizsgázni? Lécci írd meg, honnan szereztél anyagot! Kösz, előre is!
Sziasztok!
EU-ból a 30. tételnél akadtam el, jogforrásai hierarchia.. tud vki segíteni?
Előre is köszönöm.
Szia, Katus!
Igen, közben én is rájöttem (már meg is rendeltem), csak épp előző nap voltam bent a Károlyi utcai üzletükben és vagy félreértettük egymást az eladóval vagy nem tudom mi történt, de akkor azt mondták, még kb. 2 hét múlva jön ki... És EU jogból valaki tud valamit ajánlani? Várnék tippeket, hogy aki mostanság vizsgázott, vagy most fog, honnan, miből tanultok?
Köszi
Missosa!
Az Alkotmányjog-Közigazgatási jog szakvizsga segédkönyv I-II. legújabb kötetei már rendelhetők a Dialóg Campus Kiadónál!
Üdv: Kata
Sziasztok!
Utsó vizsgámra készülök, nagyon kevés idővel, május közepén megyek (bár mindegyikre ez volt igaz, hiszen januárban mentem az elsőre, márciusban a másodikra), de most ahogy átnéztem az alkotmány + Eu tételsort rájöttem, hogy itt nem fogok pusztán törvényekből átmenni, viszont könyvek már nem kaphatók a boltokban, mert a régi elfogyott, az új kiadás még nem jött ki. Ergo kérdés: van-e valakinek eladó (elsősorban) Dialóg-os könyve alk-közig, és Eu (bár abból nem tudom létezik-e olyan, ami legalább nagyjából lefedi a jelenlegi tételsort). Kidolgozott tételek is érdekelnének, ha hatályosak.
Akinek van lécci jelentkezzen itt, vagy emailben.
Köszönöm!
miaszösz, köszönöm!
A hölgy nagyon aranyos és segítőkész!
sziasztok,
ha vki tud e-mail elérhetőséget a titkársághoz, ossza meg velem kérem, sürgősen kapcsolatba kell lépjek velük, telefonon pedig lehetetlen....
Sziasztok!
Szintén zenész, már ami a mai vizsgaidőpontot, és az oit-ot illeti. Én rendkívűl korrekt, és normális bizottságnál voltam. Csak dícséret illeti őket. Nem szívattak, ha valamit nem tudtam rávezettek, és a végén gratuláltak. (Utolsó vizsga.)
Kérdések, melyekre emlékszem:
Alkotmányból:
EU:
Jogesetet egy szálat se kérdeztek, a többiektől is inkább alapvetést, jogelveket, stb-t, ahogy hallottam.
Nem mellékesen köszönöm a sok segítséget, amit itt az oldalon is olvastam, és a jogiszakin is, tényleg nagy hasznát vettem. Csak így tovább, és tényleg csak azt tudom mondani: fel a fejjel, menni fog! :))
És a bizottságról:
Mivel uccsó vizsgám volt le merem írni mélységes felháborodásomat a bizottság alkotmány-köziges tagjáról.
Az illető törte a magyar nyelvet, nem lehetett érteni a kérdést, volt, hogy visszakérdeztem és még akkor se értettem mit mond, harmadszorra már nem mertem...
Ez még csak hagyján, nem tudta a hatályos szabályozást.
Szerinte az Ogy létszáma 200 fő, és ez benne van az Alkotmányban, mit képzelek, hogy nem tudom a hatályos szöveget. Továbbá amikor a Ket-ből a kérelem elutasítását kérdezte, szerinte nincs olyan, hogy a kérelem idő előtti, és ne mondjak már ilyet, egyáltalán mit jelent az... hja kérem...
Ez a probléma nem egyedüli, más vizsgázók is számoltak be hasonló élményről, konkrétan a vizsgáztató felkészületlenségéről. A szakvizsgáztatás egy szolgáltatás, nem kevés pénzért és áldozatért, elvárható lenne, hogy valamiféle szűrő legyen a másik oldalon is.
Sziasztok!
Ma voltam vizsgázni az OIT-ban, szerencsére sikerrel vettem az akadályt.
A kérdésekről (már amire emlékszem):
Munka: köztisztviselőket kötelező-e pályáztatni, közt. felmentés, mi változott ezzel kapcsolatban (nincs már indoklás nélküli), ehhez kapcsolódó ABH, Mt-ből alapelvek, érvénytelenség.
Alkotmány: Országgyűlés létszáma, AB önkormányzatokkal kapcsolatos hatáskörei, Ket-ből kérelem érdemi vizsgálat nélküli elutasítása.
Eu-ból: előzetes döntéshozatal részletesen, a többi nem jut eszembe.
Sziasztok! Szerintetek mennyire fognak belemenni az új alkotmány "részleteibe"?
Eu-s részből a 70 oldalas változat szerintetek elég? Hatályos, a lisszboni szerz. benne van?
Melyik könyvet ajánljátok: Várnay féle vagy a Blutman féle?
Semmi baj!!! Köszi!
De ehhez a tételhez nagyon jó, ha a munkavállalás szabadságához kapcsolódó szabályokat is megnézed, mert ott leírják az eb ellátásokra vonatkozó szabályokat is... ez Eu jogból szabályozott...ezért is néztem el...bocsi..
Bocsi akkor..én néztem el!!!!!
Kedves mamhaaa! Aranyos vagy, hogy segíteni próbálsz, de én a C/1-es tételsorról beszéltem, te meg bemásoltad ide a C/3-as sort, ez EU-t, de amit én kérdeztem, az a munkajogos végén van, az utoldó tétel, szóval nem néztem el...

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02