"Érdemes lenne másik iskolát megjelölni?"
gyógypedagógia
"Érdemes lenne másik iskolát megjelölni?"
gyógypedagógia
Hát hogy mire jó, majd kiderül. Amúgy mindig is érdekelt maga a jog. Jogász, ügyvéd: ehhez kevés a pontom, és sokba kerül. Szeretek tanulni. A reál tárgyak távol állnak tőlem. Így ez nekem ideális.
Más: kicsit értetlenül nézem a felvi.hu statisztikákat. Azt írja pl. PPKE esetén, hogy a kapacitás 1-50 fő, aztán megnézem a friss eredményeket és felvettek 55 főt. Most akkor ezt hogyan kell értelmezni?
ELTE: itt felvettek 54 főt, a kapacitás 1-80 fő. Akkor van 26 hely? Nem jobb a helyzet Győrben sem, ott 25 hely van eme statisztika szerint. De a PPKE meg erre rácáfol, mivel eleve többet vettek fel, mint ami a kapacitás.
Még vissza lehet vonni a hitelesítést. Érdemes lenne másik iskolát megjelölni? Mert ugye csak egy egyetem, egy szak a lehetőség...
Please, help me!
"Ha vannak angyalok,remélem úgy szervezkednek,mint a maffia."K. Vonnegut
aztán persze más kérdés h mire jó ez az izgatási alapszak
Bírósági ügyintézői tapasztalata van valakinek?
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
Mai napon elintéztem, ELTE, igazságügyi igazgatási alapszak. 400 pontom van. 282 a ponthatár. Nem tudom, hogy elég lesz-e a 400 pont, csak remélem. Nekem ez az utolsó esélyem, mivel régi érettségim van. Úgyhogy innentől kezdve indul a körömrágás. :)
A rangsorolás csak és kizárólag a pontoktól függ, semmi mást nem vesznek figyelembe.
Én a fővárost javasolnám. Amikor én jártam erre, még csak Miskolcon és Kaposváron volt ez a képzés. Szenvedtem a lejárkálással, sokba is került, ott kellett aludni időnként.
Volt, hogy egy húsz perces zárthelyi miatt kellett utaznom. Volt, hogy nem mentem le lényegtelen órákra...többen nem...így a professzor jól megjegyezte azt a pár embert, akit látott, a többit meg kirugdosta vizsgán :(.
Én a helyedben az összes helyre betolnám, aztán lesz, ami lesz, veszíteni való nincs. Nem? A dilemma látszólagosnak tűnik, de lehet, hogy valamit nem értek.
Kedves Fórumosok!
48 éves vagyok. Most a pótfelvételin szeretnék jelentkezni az igazságügyi igazgatási alapszakra. Vállalatom támogatna is ebben. Jelenleg más, vezető pozícióban dolgozok, de a jövő képlékeny. Mindig is humán beállítottságú voltam, így egyértelmű a szak választása. Budapesten élek, dolgozok.
Viszont a dilemmám:
Kérdésem tehát, hogy munka mellett, budapesti lakcímmel, munkahellyel, 48 évesen érdemes inkább vidéken próbálnom a felvételin, vagy maradjon a jó öreg fővárosunk?
Köszönöm előre is a segítő hozzászólásokat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02