Alkotmányjog - Közigazgatási jog záróvizsga


Impossible # 2020.05.18. 00:33

Még az jutott eszembe, hogy ha nem tanulsz valami gyorsan - ahogyan írod -, az lehet, hogy amiatt (is) van, mert nem fókuszálsz a lényegre. Államvizsgán már túl nagy az "anyag" ahhoz, hogy mindent részletesen újratanulj. Főbb dolgok kellenek, de ezek kiválogatásához kell valami lényeglátási képesség. Max. nem kapsz 5-öst, de mint már mondtam, nem is kell.

Impossible # 2020.05.18. 00:21

Nálunk nem volt arra lehetőség, hogy külön vizsgázzunk ezekből, de az már nagyon rég volt. Az alkotmány szerintem nem olyan nagy anyag, hogy ne lehessen hozzácsapni a közighez, de inkább az lenne a kérdésem hozzád, hogy minek kell jó jegy? Nem kell jó jegy, legyen meg, ne húzd el sokáig! A jegyedtől SEMMI nem fog függeni a továbbiakban, hacsak nem akarsz doktori képzésre menni, de a leírásod alapján nem hiszem, hogy akarnál. :)

Znk0228 # 2020.04.27. 13:17

Sziasztok!

Érdekelne azoknak a véleménye, akik hasonló cipőben járnak/jártak.
Nem tudom eldönteni, hogy alk-közigből egyszerre záróvizsgázzak-e vagy sem. Rengeteg az anyag és félek, hogy nem fogok tudni belőle normálisan felkészülni (sajnos nem tanulok valami gyorsan), viszont kellene a jó jegy. Így arra gondoltam, hogy közigazgatási jogból elmennék most, alkotmányból pedig a következő vizsgaidőszakban, viszont nem tudom, hogy ez mennyire lenne hatással a közig jegyemre (hogy megmondom a vizsgáztatóknak, hogy alk-ból nem készültem, és így esetleg hátrányosabb helyzetben lennék közigből).

A válaszokat előre is köszönöm!