Jogi Fórum - találkozó

Impossible # 2010.12.16. 12:38

Szia András!

Köszi, hogy a fórumos talikon meghívsz, kedves Tőled. :)
Majd ha lesz rá módom (és lesz rá!), viszonzom is. :)

"Nem érdemes a többi egyházat, szektát stb. ócsárolni."

Szerintem nem ócsároltam. Azt állítom (alappal), hogy félrevezetik az embereket, meghamisítják a tanítást, és önös érdekekből rengeteg pénzt szednek be néhányan.
És természetesen ezt csak a saját nézőpontomból tudom állítani (mint ahogyan bármi mást is), és alapvető, nyilvánvaló dolgokat is meg lehet felőlem kérdőjelezni.
Nem hiszem, hogy vallási fanatizmusba estem, én csak a véleményemet mondom, és egyáltalán nem akarom ráerőszakolni senkire sem.

Én itt most (remélhetőleg) nem a hitgyülisekkel vitázom, úgyhogy a szerepcserét itt nem tartanám annyira indokoltnak. :)

"Maradjunk abban, hogy egyikünknek sincsen bizonyítéka sem Isten létére, sem arra, melyik az „igaz és üdvözítő“ vallás… Pontosan ettől válik hit kérdésévé [...]"

Nem tudok ezzel egyet érteni. A hit nem azért hit, mert nem biztos, hanem azért, mert nem mi találtuk ki.
Hogy mi számít bizonyítéknak, azt érdekes kérdésnek tartom. "Igaz és üdvözítő" nem a vallás, hanem Jézus, de az Egyház tanítása szerint bárki üdvözülhet, aki a saját felfogása/hite szerint igyekszik szeretetben élni (fejből nem tudom szó szerint, nagyjából ez a lényeg), tehát nemcsak azok, akik ismerik Jézust.

Elfogadom mások hitét, én csupán a véleményemnek adtam hangot. :)