Nézd Imp, ha azt várod, hogy toleráljanak téged, akkor Te is toleráld a világod. A szcientológia, a hitgyüli és tsai létező jelenségek és embereket boldoggá tesznek.
Jártál már egy zsinagógában vagy mecsetben vagy hitgyülis tapsikolós nemtudominekneveziken?
Picit csalódtam benned, hogy az egyébként kívülről nézve furi kisegyházakat így lerendezed...
Úgy gondolom, hogy a zsidó-keresztény kultúra ott cseszi el és te is ezt a látszatot mutatod, hogy csak az ő hitük a faszányos, mindenki más hülye.
Én nem azért írtam a saját származásomról, hogy felvágjak vele, azért írtam le, hogy lássátok, kívülről nézve idejétmúlt-furcsa-stb. szokások teljessé teszik az embert és ez a környezet által is mérhető hatás és elismerhető, feltéve, ha nyitott vagy rá.
Én úgy teljesedek ki, hogy főzök, te úgy teljesedsz ki, hogy hiszel. Nincs jogod azt mondani, hogy a hitgyüli a pénzről szól (pedig nekem aztán közöm nincs hozzájuk), mint ahogy a te elkötelezettséged sem a cölibátusról.
Kicsit több elfogadás kéne a világtól, a világról?
Nagyon kevesen voltunk (talán ketten), akik nem ízléstelenkedtek azon, hogy nő ide vagy oda, ezért picit sérelmezem ezt a "két malom" dolgot, és azt, hogy egy mozdulattal odébb sepred azt, ami más formában (de ugyanabból a monoteista alapból) másokat boldoggá tesz.
Gondolj csak első latinórádra: alterum non laedere.. Akkor mit bánt téged, ha a hitgyüli önként fizet a szervezetébe és a szervezetre fordítja?