Off - topic

bajussz # 2009.09.24. 12:30

én leírtam amit akartam, és hogy az egyik haveromat idézzem: "a többit majd a bíróságon!" :P

részemről nincs harag Imp, de az efféle hozzáálláson változtass, ha tudsz

Impossible # 2009.09.24. 12:34

Ok, bajusz, az a lényeg, hogy nincs harag, szerintem nemis volt. :)

A hozzáállásom pedig részben kísérleti jellegű. Tulajdonképpen a pszichológia jobban érdekel mint a jog. :D

Egyébként pedig te eddig is nagyon laza voltál, meglepett, hogy ki tudtalak zökkenteni ebből.

Legislator # 2009.09.24. 12:40

Kedves Imp, és Bajussz,

Örülök, hogy a dolog oldódni látszik.

Kedves Imp,

Kísérletezz inkább a pszichofórumban, ha van.:-) Vagy szemtelenkedj Csernus doktorral:-p.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.24. 12:58

Leg,

szerintem ezt nagyon túllihegtétek, nem volt ez olyan komoly. :)

Csernus nem jó, mert ért hozzám. :D

Legislator # 2009.09.24. 13:23

Már hozzádért?:-DDDD

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.24. 14:35

Leg,

híresekről jót vagy semmit. :D

ptcruiser # 2009.09.24. 16:45

Sziasztok

Most egy kis help kéne: angol nyelvű önéletrajzba hogyan kell beirni hogy szakvizsgázott vagy hogy jogi szakvizsga?

Tippem az LLM lenne de minden ötletnek örülnék. Kössze

Impossible # 2009.09.24. 16:54

Hát az LL.M az nem szakvizsga, az a szakvizsgától még messze van. Hogy angolul hogyan kell írni, arról kérdezd Kacsa1111-et, ő tudni fogja, az biztos.

Eweol # 2009.09.24. 17:43

(az lenne a szerény javaslatom, hogy ne küldjön angol nyelvű önéletrajzot az, aki ll.m.-nek fordítaná a szakvizsgát... de ezt csak nagyon halkan jegyzem meg, akinek nem inge, ne vegye magára...)

Impossible # 2009.09.24. 18:03

Eweol,

ha jól tudom. ptcruiser szakvizsgája kitűnő lett, annyit talán megengedhet magának ezekután, hogy ne tudja angolul is.

Legislator # 2009.09.24. 19:03

ptcruiser,

Én így írnám:

2009-Hungarian Bar Exam

Sunshine after the rain.

Eweol # 2009.09.24. 19:57

Imp, bocs, én már Kacsa-szindrómában szenvedek, így alapvető angol tudást és tájékozottságot feltételezek arról, aki angol nyelven ír önéletrajzot... pl. az állásbörze rovat szinte tetszőleges angol nyelvű hirdetésének elolvasása után könnyűszerrel elsajátítható a "bar exam" kifejezés. Be proactive.

Legislator # 2009.09.25. 05:26

Kacsa-szindróma:-). A nemzetközisek betegsége:-D.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.25. 05:28

Majd House MD mindenkit kigyógyít.
(Lásd még: miért van kígyó a patikákon?)

Sunshine after the rain.

ptcruiser # 2009.09.25. 06:24

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, még eweol-nak is.

(Másfelől szerény véleményem: az által hogy valaki angol nyelvű önéletrajzot tud irni, és KIFEJEZETTEN a szakvizsga pontos angol nyelvű megfelelőjét nem ismeri, nem kell hogy szoros összefüggésben kell hogy álljon egymással, Segítségkérésem a gyors megoldás megtalálására irányult.)

Hamut kivánok szórni a fejemre, hogy nem vagyok tökéletes, csak sikerül kitűnőre szakvizsgáznom.
Impi ;-)

Csipke # 2009.09.25. 06:47

ptcruiser,

Nem vagy rendszeres látogatója a fórumnak, így te még nem tudod, hogy Imp. alapvetően mindenkit szeret... :) Csak lételeme a beszólogatás. :)

Kerestelek telefonon néhány hete, ha lesz érkezésed, hívj fel. :)

Üdv.,

Csipke

Kacsa1111 # 2009.09.25. 07:49

Kedves ptcruiser,

(Másfelől szerény véleményem: az által hogy valaki angol nyelvű önéletrajzot tud irni, és KIFEJEZETTEN a szakvizsga pontos angol nyelvű megfelelőjét nem ismeri, nem kell hogy szoros összefüggésben kell hogy álljon egymással

hááááááát...

lehet, hogy többre mennél egy jó angol nyelvtudással, némi életrevalósággal (lásd eweol javaslatát, hogy honnan tudhattad volna magadtól) és egy kettes szakvizsgával, mint simán egy kitűnővel az előbbiek megléte nélkül...

(lehet, hogy én vagyok tudatlan, de hol számít az, hogy hányasra szakvizsgáztál???)

egyébként Legislator javaslata több, mint megfelelő...

Kacsa11

Legislator # 2009.09.25. 07:53

Kedves Kacsa,

Megtisztelő. Talán nem volt teljesen hiábavaló erőfeszítés az a sok jogi fordítás... Bár tudván tudom, hogy a legefemerisztikusabb sorsa pont a fordítóknak van, akik "nem fontosak", és mindenképp lesz hiba és félreértés a munkájukban.

Sunshine after the rain.

Csipke # 2009.09.25. 08:01

Szia Kacsa!

(lehet, hogy én vagyok tudatlan, de hol számít az, hogy hányasra szakvizsgáztál???)

Bíróságon - állítólag - számít... :)

Csipke

Kacsa1111 # 2009.09.25. 08:47

Kedves Csipke,

ebből állapítják meg, hogy ki mennyire van otthon a szakmában???
medve anyám...!

Kacsa11

Csipke # 2009.09.25. 09:16

Kacsa,

szerintem az a tévképzetük, hogy akkor biztosan kened-vágod a dolgokat, igen... De mint tudjuk, a gyakorlati tudás nem egyenlő a bizonyítvány eredményével. Valamiért ők ezt figyelmen kívül hagyják...

Ptcruiser-t kivételesen személyesen is ismerem, és tudom, hogy becsülettel tanult a szakvizsgára. Szóval a 30%-hoz odatette magát. :)

Csipke

ptcruiser # 2009.09.25. 14:17

Kösz Csipke tündér vagy mint mindig :-)
ígérem rád csörgök

Kacsa1111: nem veszem személyesre de az életrevalósággal kapcsolatos véleményed ebből az egy hozzászólásomból szürted le?

Impossible # 2009.09.25. 15:29

ptcruiser,

van eléggé közeli ismeretségem nemzetköziben is, hát hogy ők mi alapján ítélnek...azt inkább hagyjuk. :D Én mondjuk szeretem őket, egészen más világ, jópofák, meg bizonyos értelemben fel is nézek rájuk, csak kicsit beképzeltek, és kicsit könnyelműen alkotnak véleményt. Legalábbis nekem ez az eddigi tapasztalatom.

Kedves kácsa,

"ebből állapítják meg, hogy ki mennyire van otthon a szakmában???
medve anyám…!"

Abból hát! Mi másból? Épp egyik nap tolt le valaki, hogy nem vagyok nagy tudású. Már ne is haragudjon, mégis hogyan lehetnék nagy tudású 5 év alapképzés után? Ezek szerintem nincsenek tisztában a valósággal, de belülről könnyű osztani az észt, az mindig könnyű volt.

Ildikóka82 # 2009.09.25. 18:23

Imp, hogy áll az ORFK-ás állás?

Iwikó

Impossible # 2009.09.26. 08:50

Ildi,

hát...visszautasítottam, mert nem akartam vérvételre menni. :D De hétfőn megpróbálom visszacsinálni, remélem, még lehet. De akkor is félek a vérvételtől. :(