Álláskereső jogászok

Impossible # 2009.10.15. 12:23

Na, aki tud valami állást, az szóljon! :)

Impossible # 2009.10.15. 09:16

Leg,

én nem ugyanezt mondtam? :D

Kacsa1111 # 2009.10.15. 08:05

Kedves Eweol,

ez úgy hangzott, mintha te ismernéd lakivicki-t...

Kacsa11

Legislator # 2009.10.14. 19:23

Eweol: határeset.
Imp: a személy ismerete nélkül semmit sem mond sem a diplomák száma, minősítése, nyelvvizsgák száma, foka. Lehet orientáló. De nekem többet jelent 20 perc személyes szakmai beszélgetés. Abból lemérhető pár infó.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.10.14. 19:12

Eweol,

szóval a diplomája fokozatától függene, hogy milyen kiváló jogász? Nekem közepes, aztán tessék...:DDD

Eweol # 2009.10.14. 18:52

bocs Leg, ha övön aluli volt, akkor törölje nyugodtan a moderátor :-)

Legislator # 2009.10.14. 18:43

Eweol, ez kemény volt:-D.

Sunshine after the rain.

Eweol # 2009.10.14. 18:38

lakivicki, bár engem nem szólítottál meg, de azért hozzászólok. Ha valaki ismeri a kvalitásaidat és a diplomád fokozatát, az jól tudja, hogy - finoman fogalmazva - bizony nem tartozol a legkiválóbb jogászok közé. Inkább csendben örülj, hogy szék van alattad.

Impossible # 2009.10.14. 16:53

Egyébként, kácsa, már mondtam korábban is, szervezhetnél egy felkészítő tanfolyamot néhány hozzád hasonló (ha van ilyen :DDD) emberrel összeállva, megreformálandó a potenciális jelöltek gondolkodását. Ezt most komolyan mondom. Attól még, hogy egy beképzelt f.nak látszol, nagyon hasznos dolgokat mondasz olykor-olykor, és sajnálom (már megint sajnálkozom), hogy csak itt fórumon tudod osztani a népet, szerintem szüksége lenne rád sok fiatal jogásznak, akikben van tehetség a nyomdokaidba lépni, de még tájékozatlanok. Szerintem elgondolkozhatnál ezen.

Impossible # 2009.10.14. 16:42

Jó, siránkoztam. Miért ne siránkozhatnék? Van min. :D

Legislator # 2009.10.14. 14:07

Kedves volt, mint kórboncnok a hullához:-D.

Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.10.14. 13:11

ez egy nagyon kedves és megszívlelendő tanács volt

Kacsa1111 # 2009.10.14. 12:41

Kedves Legislator, Egyjogász, Kbs és akik még meg lettek szólítva,

feltenném az i-re a pontot...:)

Kedves lakivicki,

először is nem ártott volna, ha előbb elolvasol pár hozzászólást arról, hogy miről is folytatunk eszmecserét...itt senki nem siránkozott (impossible-t leszámítva...)

másodszor:
jómagam is dolgoztam külföldön (kicsit igényesebb helyen, mint a sógorék), és jelenleg is egy nemzetközi irodában dolgozom...
ÉS minden nap (every day, jeden Tag, tous les jours...) jó kiadósat eszem, és legalább 1 órát ebédszünetelek...(plusz néha még ráérek fórumozgatni is)

ezt csak azért mondom, mert

1)
4 év alatt el lehetett volna már sajátítani a time management alapjait...
ha nem sikerült (és szemmel láthatóan nem, hiszen akkor lenne időd ebédelni - pedig a rekreáció nagyon fontos egy olyan stresszes munkahelyen, mint a miénk...), akkor iratkozz fel egy hasonló témájú tanfolyamra...biztos vagyok benne, hogy a ti irodátokban is rendszeresen vannak hasonló témájú képzések...:)
(ha nincsnenek, akkor gondolkozz el, milyen remek helyen dolgozol...)

2)
ha a képzés sem segít, és még mindig úgy érzed, hogy annyira nehéz és sok a meló, hogy nem tudsz rendes munkaközi szünetet kivenni, akkor lásd be inkább, hogy bő rád ez a kabát...
hidd el, jobb korábban, mint később, amikor kisbaba helyett a gyomorfekélyedet pátyolgatod...

Kacsa11

Legislator # 2009.10.14. 12:09

Nem Te vetted el, Ildi:-DDD.

Sunshine after the rain.

Egyjogász # 2009.10.14. 11:01

lakivicki,
Akkor ezek szerint én pont húsz évvel korábban kezdtem el dolgozni mint te....

Az kétségtelen, hogy én kalandvágyból itthon maradtam, és eléggé el nem ítélhető módon a magyar adófizetők pénzéből finanszírozott magyar egyetemen megszerzett diplomámat Magyarországon hasznosítom...

Amiket pedig leírunk (jogásztúltermelés, álláshiány, a jogászok presztízsének erőteljes csökkenése, az oktatás hiányosságai) nem síránkozás, hanem olyan problémák, amelyeket megpróbálunk itt ha nem is megoldani, de megbeszélni. (Aztán mit lehet tudni, hátha itt fórumozik valamilyen álnéven valami nagyember is...)

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.14. 10:29

Ez eléggé mellément. Úgy tűnik, az ausztriai nemzetközi ügyvédi irodákban a helyzetfelismerés és az emberismeret nem szempontok a kiválasztásban.

Ildikóka82 # 2009.10.14. 10:14

Én nem veszem el Leg! :)

Iwikó

Legislator # 2009.10.14. 10:13

Mivel név szerint meg lettem szólítva... Ide nemcsak munkanélküliek írnak. A helyzet az, hogy eléggé sokat dolgozom, 4. éve nem volt szombat vagy vasárnap, amikor ne dolgoztam volna valamely jogi publikációmon. Azt, hogy néha ide írogatok, azt meg senki ne akarja elvenni tőlem.

Sunshine after the rain.

Ildikóka82 # 2009.10.14. 10:13

lakivicki,

akiket felsoroltál (Impossible, Legislator, Kacsa1111, Kovács_Béla_Sándor, Egyjogász usw.) szinte mindegyiknek van munkája (kivéve Impet, remélhetőleg neki is lesz előbb vagy utóbb), nem hiszem, hogy lazsálnának egész nap...
Ha jobbra nézel találsz egy Fórum - Friss nevű címkét, szóval nem hiszem, hogy egész nap "fórumozgatnak" az emberek, hanem a friss beírásokra reagálnak.
A helyedben kicsit óvatosabban nagyképűsködnék a többiekkel kapcsolatos info hiányában...

Iwikó

bajussz # 2009.10.14. 09:22

lakivickinek igaza van, így kell csinálni, nem sopánkodni kell. bár ezt könnyű mondani, ha már van melója valakinek.

az olyan hely viszont nem jó, ahol nem tudsz kajálni. bár ideggel is jól lehet lakni:)

Rexor # 2009.10.14. 09:14

Kedves Lakvicki,

Kemény szavaid súlya alatt összetörve megpróbálom szememet az éterben lebegő alakodra vetni. Egy kérdésem lenne, mindezt a legnagyobb tisztelettel: Neked hogy van időd ilyen hosszú kommentet írni reggel. Így nemcsak hogy ebédelni nem tudsz, de értékes bevételtől fosztod meg az osztrák nemzetközi ügyvédi irodát, plusz agysejtjeid az értékes információ hiányától fognak szenvedni. Ne tedd ezt kérlek!

lakivicki # 2009.10.14. 07:50

Impossible, Legislator, Kacsa1111, Kovács_Béla_Sándor, Egyjogász usw.

Amikor fel eve elöször bekukkantottam a Forumra erdekes modon ugyanezeket a neveket lattam, mint a mai napon.
Gyerekek (talan joghallgatok?), lassan el kellene kezdeni dolgozni es a sirankozast befejezni!!!! Aki azt allitja magarol, hogy jogasz es van munkahelye, miert irogat orankent a forumon es gondolkozik a külföldre menetelben- semmi nyelvtudassal- miközben a magyar egyetemi oktatasi rendszert ocsarolja?

Jomagam 3 eve vegeztem az ELTE-n es azota Ausztriaban dolgozom (nemzetközi iroda), noha azota az itteni egyetemet is elvegetem es jelenleg az osztrak doktorit csinalom. Also, alles ist möglich- csak nem sirankzni kell, hanem CSINALNI!

ERDEKES; NEKEM ITT NINCS IDÖM MEG EGY RENDES EBEDET SEM ENNI DELBEN; NEMHOGY FIGYELEMMEL KISERNI EGY FORUMOT ES ALLANDOAN BEIROGATNI!!!

Jo szerencset es „forumozgatast kivanok“

Ildikóka82 # 2009.10.13. 14:42
Impossible # 2009.10.12. 20:03

hunfrakk,

sajnos már nem ezalapján választ az ember...

Szerinted közel 70 jogász (meg igazgatásos stb.) nagy része miért vállalja a sündőrséget? :D Hát nem jókedvéből. Szerintem.

hunfrakk # 2009.10.12. 18:40

jegyző szeretnél lenni Mosza?
biztos, hogy jó móka az?