http://tools.wamma.hu/sun/
nyomd meg a sünit! :)
Iwikó
http://tools.wamma.hu/sun/
nyomd meg a sünit! :)
Iwikó
Kiderült, hogy tavaszra már őrmester lehetnék. Nem ez a szívem vágya...
elfelejtették...
hát igen,
mit vártunk sündörségtől,
Leg,
egyszer említetted nekem az önkormányzatot...nincs semmi hír? Ha esetleg lenne, akkor e-mail-ben, de gondolom, nincs. Rendőrség nem jött be, kiderült, hogy nem jogász kell, hanem rendőr, csak ezt elfelejtették beleírni az álláshirdetésbe. :D
írjanak fonetikát a német szakos bölcsészek...
Sunshine after the rain.
Ja és persze mindezt minimálbérért természetesen.
Na tricsókék megint hirdetnek, éljen-éljen! Most azt nem tudom, hogy pár hét után kirúgták, akit felvettek, vagy nemis vettek fel senkit, csak mondták.
Igen, Kacsa, ez most is így van (szerintem is).
Nemis írtam ezzel ellentéteset. :)
ZOP és KDS is C 2 szintnek felel meg, és a Goethe szerint is egyenlő fokozatú vizsgák nehézségüket illetően, és egy szinten állnak, csak ahogyan te is írtad, a KDS más egy kicsit.
A ZMP, ami pedig C 1 szintnek felel meg, nem elegendő most sem külföldön LL.M-ezni, legalábbis ahogyan én tudom. (Itthon van olyan intézmény, ahol elég, pedig csak németül folyik a képzésük.)
GDS meg C 2 feletti szint (C2+), így írják a Goethe-sek, de mivel ilyen szint a GER (az EU-s besorolás)szerint nem létezik, az is C 2 aszerint. Ez sehova sem követelmény, de szép, ha megvan. Ember legyen a talpán...még talán német se tudja megcsinálni rendesen. 10 órás az írásbeli. lol
Ebben van fonetika meg minden szar, amit csak el lehet képzelni. Nekem amúgy tetszik. :D
Mr.Bean esküvőn
Azért sokféle tudás van...
Sunshine after the rain.
Jaj, Imp neee:-DDD.
Sunshine after the rain.
Kedves Impossible,
én ugyan több, mint 10 éve vizsgáztam a Goethe-nél, de úgy emléxem, hogy a KDS és a GDS nem nyelvi okokból több/nehezebb/bonyolultabb a ZOP-nál, hanem mert ott már német alapvető műveltségre is rámennek...pl. irodalom.
akkor még elég volt a ZOP vagy a KDS a német egyetemeknek...
Kacsa11
"a Rigó utcai felsőfok az milyen szint?"
C 1 (felsőfok)
"A nyelvvizsga-fokozat csak itthon számít egyes munkakörökben, de leginkább a nyelvpótlék okán…"
Meg külföldi LL.M.-re C 2 kell, a papír (is) kell.
Ennek megfelelő vizsga csak a Goethe Intézetben van tudomásom szerint Magyarországon (ZOP, KDS, GDS, a GDS még a C 2-nél is magasabb).
"eGYÉBKÉNT MI A SZEREPEM? Csak, hogy felhomályosuljak:-)." (Leg)
A bölcs apó. :D
A Lajtától nyugatabbra "a" nyelvvizsga kifejezést nem ismerik - vagy tud az illető németül-, angolul- franciául stb. vagy nem. (Ez egy rövid személyes beszélgetésből simán megállapítható.)
A nyelvvizsga-fokozat csak itthon számít egyes munkakörökben, de leginkább a nyelvpótlék okán...
felső:D
ezekre én is kíváncsi vagyok, hogy hogy lehet őket megfeleltetni egymásnak, meg lehet-e ilyet hivatalosan
nem mintha kellene, de mégis
gondolkodtam anno, hogy a közép rigómat feltolom felsőre, de úgy döntöttem, hogy minek. nem?
„Nekik még saját nyelvvizsgájuk is van, ráadásul olyan szinteken, amiken más nyelvvizsgaközpont nem rendez (C2, C2+).”
a Rigó utcai felsőfok az milyen szint?
eGYÉBKÉNT MI A SZEREPEM? Csak, hogy felhomályosuljak:-).
Sunshine after the rain.
Nem kacsázok.:-D Háp-hápXD.
Sunshine after the rain.
Leg, ez nem a Te szereped, nehogy elkacsásodjál itt nekem! :D
Ja és: EGYELŐRE lenyomnak...nem lesz ez mindig így. :D
De nem Te nyomod le őket németből, hanem ők Téged:-D.
Sunshine after the rain.
Nem? NA akkor én se fogok helyettük, úgy kell nekik. :D
Szerintem érdemes ilyenhez csatlakozni. A British Council, az Institut Francais, a Goethe Institut, illetőleg a Konfuciusz Intézet nem hiába az, ami. A tudás, a szorgalom úgyis az egyénen múlik. Nem fognak pl. helyetted olvasni.
Sunshine after the rain.
Egyik némettannár rokonom szerint nem olyan jó mint a híre. De azt már nem mondta, mit ért ezalatt. Jobb pedig sztem nem létezik itthon. M ivan még ezen kívül? Nekik még saját nyelvvizsgájuk is van, ráadásul olyan szinteken, amiken más nyelvvizsgaközpont nem rendez (C2, C2+).
Tetszik a könyvtára:-D.
Sunshine after the rain.
És Ti mit gondoltok a Goethe Institut-ról?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02