Tényleg ilyen buta vagyok. Nem kell ahhoz kifejezetten negatívan szólnod, hogy tudjam, mit gondolsz. Talán tévedek. Ki tudja. Annyi baj legyen. :D
Álláskereső jogászok
Kedves Impossible,
te tényleg ennyire buta vagy?
mutass egy olyan hozzászólásomat, amikor más kontextusban szólok negatívan a kis irodákról!
Kacsa11
Kedves kácsa,
:D
"nem érdekel mit hiszel.
kis irodákról eddig negatívan csak a jelölti fizetések kapcsán szóltam."
Na persze! :DD
Mondjuk hülyeség ezen vitatkozni. Úgyhogy ne csináljuk.
Leg,
írtál nekem e-mailt? :D
Ritkán nézem a mailt.
Leg velem már előfordult, hogy jaguár nemzetközi iroda sem méltatott válaszra. Más országban ezt nem tennék meg, de ez inkább azzal függ össze, hogy itthon ezeket a cégeket is magyar ügyvédek múködtetik.
Régen sznoboztak le, de mindennek megvan a maga ideje. Mondjuk, ha Magyarországon egy ügyvéd sem lenne, meg egy ügyvédi iroda sem (sem nemzetközi, sem egyéni, sem semmilyen), engem történetesen az sem érdekelne a legkevésbé sem.
Ugyan nem tartozik ide, de legalább virtuálisan hadd rúgjam ki a ház oldalát. Én csak azt nem értem, ha egyszer írok valakinek ebben az országban egy e-mailt, miért tapasztalom azt, hogy a többség (95%) inkorrekt módon nem válaszol? A Balkán ehhez képest Luxemburg, ami itt megy...
Sunshine after the rain.
"Nemzetközi irodának lenni nem minőségi kategóriát jelent,"
Szerintem sem...
PL.
Egy munkaügyi peremben egy "Jaguár" képviselt, aki alapvető munkajogi fogalmakkal nem volt tisztában, ill. arra sem vette a fáradtságot, hogy a tárgyalásra felkészüljön. Lehet, hogy azt hitte, mivel munkavállalót képvisel, meg hogy ott van a beadványa fejlécén, hogy a "Mivagyunkalegjobbak Mindenkitakarodjon Nemzetközi Irodától" jött, ez elég, hogy nyerjen. Úgy hogy ez a "Jaguár" motorhibás volt, nem volt nehéz "Trabanttal" megverni.
Aztán tartott nekünk egy fejtágítót egy "Jaguár" a "Csilivili és Tsa. Nk. Irodától", aki arra nem vette a fáradtságot, hogy a diáin a hatályon kívül helyezett jogszabályok számát javítsa, két órán keresztül monotonan nyomatta a mindenki által ismert jogszabályszöveget, aztán amikor feltettünk egy keresztkérdést, kb. ezt mondta:
"Ööööööööö..khmmmm...grrr..hááátnemistudom..majdutána-nézekkollégák...."
Úgyhogy ebbe a Jaguárba meg Velorex motort tettek.....
Momentán Legislatornak és Impossibilenek szántam. Téged inkább nyelvfetisisztának - és egy picit nagyzolónak - mondanálak. :)
Mindannyiunknak megvannak a maga hibái.
Kedves Impossible,
nem érdekel mit hiszel.
kis irodákról eddig negatívan csak a jelölti fizetések kapcsán szóltam.
Kacsa11
Kedves kbs,
gondolom a sznobot nekem szántad, de akkor felhívnám a figyelmedet a korábbi hozzászólásomra...
a szervezeti forma és tőkeerő kapcsán igazad van, de kiegészíteném egy nagyon fontos dologgal: a know-how-val...
a tőkeerő kapcsán pedig: (Rexor-t is kiegészítve)
egy nagy cég nagy ügylete pont azért kerül a nk-i irodához, mert tőkeerős...szóval azért mégis számít...
Kacsa11
KBS: a nemzetközi irodánál a legfőbb tőke az ügyfélkör. Nyilvánvaló, hogy a "zsíros" ügyfelekkel elsősorban ők foglalkoznak, a plebsnek pedig maradnak a morszák.
Hú, de buta sznobok vagytok! Miért lenne a nemzetközi iroda Jaguár, az egyéni ügyvéd meg Trabant? Nemzetközi irodának lenni nem minőségi kategóriát jelent, hanem szervezeti formát, és tőkerőt. De mit számít a tőkeerő egy ügyvédi irodánál?
Meg a császárbíbor színű könyv is tele van ezzel, ez annyira jogászias, nemde, guys:-)?
Sunshine after the rain.
Pp. 49. szakasz:...rendelkezhetIK. :D
(perbeli cselekvőképesség)
Erről az IKezésről mindig ez ugrIK be. :D
Ja-ja, ne sajnáljuk le a trabantot. Hát de most miért baj, ha nekem nem a trabant tetszik? Ízlések...
Minek álmodozzon az ember Trabantról, ha egYszer álmodozhatik Jaguárról is. Mindkettő autó, mindkettőnek négy kereke van, mindkettő jaguár, csak a Trabant "papír".
Sunshine after the rain.
Egyébként meg soha nem fogom elhinni neked, hogy kicsit sem nézed le a nem nemzetközi irodákat. Tudom, pofátlanság a kis irodákkal szemben, dehát ez van. Ha találnék egy jót (korrekt elbánás, korrekt fizetés, normális megjelenés), akkor talán változhatna a véleményem. Addig meg úgy vagyok nemzetközi-mániás, hogy esélyem sincs bekerülni. De majd lesz. :D
Kedves kácsa, és ha nem akarom? :D
Van egy határidős munkám, ha hétfőre befejezem, akkor elmegyek. Hívd Kacsát is:-D.
Sunshine after the rain.
Kedves Impossible,
„Szerintem nagy titokban azért lesajnálod, csak nem mered mondani. Én merem. Csak ennyi a különbség.”
- na ja, arról vagyok híres, hogy nem merem mondani...:)
2)
leírtam az érveimet, azokkal vitatkozz! ne az én véleményemről fantáziálj...!:)
3)
merem remélni, hogy nem csak ennyi a különség...
Kacsa11
Ja, Leg,
hétfőn jössz belga sörözőbe?
Jönnöd kell. Ez parancs. lol
Köszi! Végre mondott nekem valaki valamit, ami jól esett. Ritkán fordul elő. :D Nagy arc vagyok. :D
Különc vagy, de azokat jobban szeretem, mint az arctalan tömegembereket.
Sunshine after the rain.
Na jó, már egyikőtökkel sem értek egyet. Biztos különc vagyok. Csak nem érzem magam annak. :D
Kacsa,
most meglepődtem. Azt hittem, hogy lesajnálod. Szerintem nagy titokban azért lesajnálod, csak nem mered mondani. Én merem. Csak ennyi a különbség. :D
Kedves KBS,
Ebben van igazság, de a tételes jog ismerete nélkül a joghoz értés talán kevés, bár azonban tény, hogy a tételes jog horribile dictu teljeskörű ismerete sem ér sokat a jogról való tudás, a jogismeret, a jogi műveltség nélkül.
Kedves Eweol,
Mindennek van előnye, hátránya. Többet ér azonban egy motivált joghallgató, mint az, akinek célja sincs.
Sunshine after the rain.
A nemzetközi iroda sem egy rózsakert, az elsős joghallgató helyében nem vágynék sehova :)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02