Ildiko!
Én is így gondolom,pláne,h egy hét alatt nem lehet komoly következtetéseket levonni.
Elismerés meg nem kell: a játéktermet szerettem, mert éjszaka dolgoztam és azt jobban szeretem.A kertészkedés alatt meg ingyen barnulsz, nem kell szoli:)
Álláskereső jogászok
janoo,
mindenképp folytasd, ebben az időszakban pláne ne válts addig, amíg nincs egy biztos másik, jobb, ígéretesebb helyed!
A kertészkedés és a játékterem miatt elismerésem!
Iwikó
Impossibel! Látom ugyanabban a cipőben vagy, mint én. Ha jól sejtem PPKE-n végeztél (Lábadys utalás, ebből következetetk, hogy esélyes,hogy évfolyamtársak voltunk). Angol nyelvtudás nálam is nulla, helyette papíron német felsőfok, gyakorlatban nem sok.
Én is kínlódtam 2hónapig:
- iorda, ahol kávézóba kérte az ügyvédnő az interjút és én fizettem
- jelölti hirdetés, ahol nem jelöltet kerestek( de látom TRICSÓKék mostmár okosabban hirdetnek)
- iroda, ahol megjelentem öltöny nyakkendőben, az ügyvéd rövidnadrágban és beszólt, h nem kell izgulni, ne izzadjak ( kb 40fok volt aznap ), persze visszaszóltam,h azért izazdok,mert meleg van, de ez megalapozta az interjú hangulatát
- meg egy kis iroda, ahol nem tudom mi volt a baj, de annyira nem is tetszett. (Engem zavar,ha egy 40perces interjúnál egyszer sem néznek a szemembe, plussz az ügyvéd stílusát jellemzi, hogy az elutasító email aláírása ennyi volt: NK.
De ne add el én most itt tartok:
2hónap után kikötöttem egy követeléskezelő cégnél. Álítóag bezsámít a szakvizsgába ( a jogszábály szerint jogi végzettségehz kötött munkakör kell, nade, ki dönti el,h ez jogi végzettséghez kötött-e?)Ja,meg elvileg lesz papír arról,h egy ügyvéd felügyli a tevékenységünket). Amit kínáltak hangzatos volt,hogy mi teljesül, az majd kdierül. A fizetés éppenhogy hatszámjegyű, de elvileg ez sikerdíjjal növekedhet.A joghoz sajnos nem sok köze van a munkának.
Szerintetek érdemes folytatnom, pláne ha beszámít a szakvizsgaidőbe...
Ha meg már meki és hasonlól: júniusig játékteremben dolgoztam, nyáron elmentem párszor kertészkedni,meg úgy általában bármit megcsináltam..
Áhá, akkor ezért nem mehetek a T.scoba pakolni. Jelentkezési lapon kicsit odadoktoroztam. Tisztelettudóan is beszéltek velem. :D Ma megyek vissza, hogy mivanmá'he?! ("holnap keressük" - na persze)
Leg,
a g) pontosat szerinted miért úgy írtam, ahogy? Szóval csináltál egy poénból egy poént (méghozzá ugyanazt). :D
Egyébként:
"Erre csak a költőt idézhetem: „sekély e kéj.“" (Leg)
Ők összes jelöltjüket fogják
De úgy mint a rabszolgát
Taní-
Tani.
Egyébként átköltöttem az egészet. Ha már így szóbahoztad. Persze annak nem ez a vége. Nem találom a papírt, fejből meg nem tudom. Pedig jó lett.
A középfokú végzettséget igénylő munkakörök nagy részében a felettesnek is csak középfokú végzettsége van. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy majd ilyen munkakörre éppen egy jogászt vesznek fel... A kisebbségi komplexus és a pozícióféltés ezekben a munkakörökben sokkal nagyobb.
Mit csinál? Füllent. A cél érdekében mindent.
Sajnos ez a valóság. Ha valaki a felsőfokú végzettségével nem talál annak megfelelő helyet és kénytelen középfokú végzettséget kívánó munkakört megpályázni, akkor egészen egyszerűen kénytelen letagadni felsőfokú végzettségét. Ez a magyar valóság.
Rol1-nél a pont....
Iwikó
És ha a leendő munkáltató esetleg rákérdez, hogy az elmúlt 5 évben mit csinált, akkor mit válaszol?
Kedves Nils,
Örülök, hogy valaki jelezte, hogy megérti a poént:-D.
Sunshine after the rain.
Impi,
azért nem minden nő ilyen ám! :)
Egyébként szerintem állásügyben taktikázz! Egyszerűen tagadd le a diplomád! Aztán ha már van valami szükségmegoldás, onnan majd a diplomát felvállalva is könnyebben tovább tudsz lépni. Szomorú ez a helyzet, hogy egy pozitív részét az életünknek le kell tagadni, de nekem is az a tapasztalatom, hogy a kényszerhelyzeteket így lehet csak áthidalni. Nyilván nem az ügyvédjelölti állásokra gondoltam :), csak arra, ha esetleg olyan helyre jelentkezel, ahová "csak" középfokú végzettség kell, oda kizárólag az érettségiig vállald magad.
Leg: "A g) pont a legfontosabb szerintem is:-DDD."
:D
hunfrakk,
köszi a linkeket, jót derültem :DD
Iwikó
Egyjogász írta: "Egyébként nem egy olyan irodáról hallottam, ahol a „másod-harmadéves“ jelöltek sokkal szemetebb módon csicskáztatták a „friss“ jelölteket, mind az ügyvéd.
(Különösen olyan helyeken ahol a jelöltek között van az ügyvéd fiacskája és a fiacska barátnője.)"
Erre csak a költőt idézhetem: "sekély e kéj."
Sunshine after the rain.
[20:34:10] du hast ein schaden ohne ende
biztos :D
Másik tipikus (eddig csak magyarban láttam ilyet): kérdezem, miért nem ír vissza. Mire ő: talán mert nincs kedvem. Mire én: miért nincs kedved? Mire ő: nincs kedvem veled beszélni. Mire én: nem tudod, miért nincs kedved? (Nem tudta. De biztos jól esett, hogy bunkóskodhatott egy picit.)
Gyakorlásképpen felmentem egy német oldalra. A Freulein elkezdi, hogy nem vagyok az esete...mire kérdezem: te csak az eseteddel beszélsz? Ezután leír helytelenül egy mondatot, amiben arról ír, hogy ő miért nem beszél VELÜNK (talán kettős látása volt), mire megkérdeztem, hogy tud-e németül, mert ahogy látom, nem. Jól kigyakoroltam magam. :D
És még azt mondják, hogy a férfiaknak számít a külső. :D Na perszepersze. :D
lakbértartozás kiegyenlítése
„Színvonalas, belvárosi ügyvédi iroda ügyvédjelöltet keres az irodában dolgozó ügyvédek és ügyvédjelöltek munkájának segítésére.“
Én kiegészíteném: Szendvicskészítési, kávéfőzési és sorbanállási gyakorlattal rendelkezők előnyben!
Egyébként nem egy olyan irodáról hallottam, ahol a "másod-harmadéves" jelöltek sokkal szemetebb módon csicskáztatták a "friss" jelölteket, mind az ügyvéd.
(Különösen olyan helyeken ahol a jelöltek között van az ügyvéd fiacskája és a fiacska barátnője.)
Cipőboltba nem vesznek fel, mert - idézem - "az ideális jelölt legalább 3-4 éves kereskedelmi tapasztalattal és cipőeladási tapasztalattal rendelkezik".
" és apáink apáinak apáinak is" :D
Ezt még fejleszteni is lehet.
" Szinvonalas belvárisi ügyvédi iroda ügyvédjelöltet keres az irodában dolgozó ügyvédek és ügyvédjelöltek munkájád segítő ügyvédjelölt munkájának segítésére."
Kell már végre egy komolyan dolgoztatható ember, a jó kapcsolattal rendelkező elit fejesek és rokon jelöltek mellé!
"Színvonalas, belvárosi ügyvédi iroda ügyvédjelöltet keres az irodában dolgozó ügyvédek és ügyvédjelöltek munkájának segítésére."
Ez is milyen szöveg már...bakker. :P

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02