huhhhh:-)))
Álláskereső jogászok
"És persze ott van az élet. Van egy remek munkahelyem, remek fizum, és egy friss lakáshitelem. És - lekopogom - egyelőre itt jogászként is számítanának rám, gyakorlatot is szerezhetnék. Csak éppen amit itt hasznosítani tudnék, az nem érdekel.
Ha viszont olyan irányba indulok el, ami érdekel, akkor innen előbb-utóbb lépnem kell.
Hát ez az én nagy dilemmám:-)"
Hát én vágynék ilyen dilemmára. :DDD
tuuuuuuudtam, hogy ez lesz a vége:-) szegény kislány jó dolgában nyavalyog:D
tudom, hülyén hangzik, de ez igenis nagy dilemma... megélhetés vs. "vágyak, tervek".
Ügyvéd vagyok, de ne önözz, kolléga, mert visszaurazlak.
(Mindjárt jön Guba: "Nem magázz, te disznó!". :) )
"Én is a többdiplomások körét osztom a 35 évemmel, de én úgy látom, hogy aki később végzi el a jogot, annak csak a közigazgatás marad."
Szintén zenész. Köziggel foglalkozom, de nem gyakorlatban.
Sunshine after the rain.
Bocsánat, hosszú, barna nő vagyok..:-)
Gyors számolás:
40 év iskolakezdés, +5 év egyetem, +3 év gyakorlat, szakvizsga=48 év a legjobb esetben, csúszások nélkül. Kb 10 év szerény körülmény, tandíj és joggyakorlat alatti alacsony fizetés. Plusz ügyfélszerzési kockázat.
Gondolkodom, érdemes a 35 évemmel ebbe belevágni??
szia belle,
most kezdenéd még az egyetemet? én most végzek, és azt merészeltem itt mondani, hogy biztos hülyének néznének, ha azt mondanám, hogy ennyi idősen és levelezős diplomával a bíróságot tűztem ki vágyaim tárgyául:-)) és szépen meg is kaptam a beosztásom, igazuk van:-))
ha belegondolok abba, hogy mikor mehetek majd nyugdíjba - hacsak az élet közbe nem szól, ezt meg kiszámítani lehetetlen - akkor abba egy szép "karrier" még simán belefér:-)
sok pénz, ez tény, és sok idő, ez is tény. hogy megéri-e? azt szerintem előre képtelenség megmondani, de az idő akkor is múlik, ha tanulsz, meg akkor is, ha nem. igaz, a pénzed megmarad.
én a tanulásra fordított összegeket nem tartom ablakon kidobott pénznek. anno ezt diákhitellel oldottam meg, fizetem is egy ideig, de azért hiszek abban, hogy a másik oldalon előbb-utóbb csak kiegyenlítődnek a tételek:-)
szóval, ha van szabadidőd, és energiád továbbá némi pénzed (vagy hajlandó vagy eladósodni a Diákhitel Zrt-nek:-)), akkor szerintem vágj bele:-)
„Gondolkodom, érdemes a 35 évemmel ebbe belevágni??”
25-től 40-ig én is ezen gondolkodtam. :O)
és biztatásképp: nem egy végzett csop.társamról tudok, aki velünk egy korosztály, és jelöltként dolgozik. akik közigazgatásban vannak, azok többnyire már előtte is ott dolgoztak.
szerintem az, hol kötsz ki - sok minden más mellett - a Te habitusodtól, és ambícióidtól is függ:-) ez persze magánvélemény:-)
legalább alaposan átgondoltad:-))
Én tele vagyok ambicióval!!!:-)
35 éves vagyok, 3 diplomám van, meg szakértői oklevelem. 2 év kihagyással (amikor is nyelvet tanultam) végig tanultam az életemet, most mégis itt vagyok az álláskeresők sorában. Az ügyészség, bíróság le sem ...-ja az egyéb okleveleimet, a közigazgatásról per pillanat ne beszéljünk...
Én mindent átgondoltam 18 évesen, aztán ismét gondolkodnom kell...
Na persze a világ nem áll meg.
Gondolkodom tovább...
hasonló helyzetben van egy barátnőm is, igaz neki nincs használható nyelvtudása, és az első két diplomája pedagógus:-( de évek óta nem tanít, először az egyik kereskedelmi rádiónál dolgozott, majd az mtv-nél, és az elbocsátások szele őt is elérte. tavaly végzett a jogon. egyelőre keresgél. nem igazán tudok ezekre a helyzetekre okosat mondani...
én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy ha úgy érzed, belefér, akkor fuss neki:-)
Kérdés: ezekbe a jogi szakképzésekbe mennyire érdemes belevágni? Tapasztalat?
ez egy sorozatosan visszatérő kérdés itt, már sokan kérdezték, és születtek is válaszok
én a magam nevében tudok csak nyilatkozni, én ilyenekre nem járnék, inkább elvégeznék egy LL.M képzést, az be is van tervezve a közeljövőre
persze attól is függ, mit akarsz csinálni; van olyan idióta munkáltató, aki szereti a szakjogászis papírt
Kedves Impy,
hol akarsz LLM-et csinálni és milyet?
Amúgy nem teljesen értek egyet, ha egy magyar irodába akar menni és hangsúlyosan családjoggal, vagy valamilyen speciális területtel akar foglalkozni, akkor pénzkidobás az LLM - legyünk őszinték, nem olcsó... Egy LLM-et vagy egy MBA-t akkor tud "használni"/"kamatoztatni" ha valamilyen szinten nemzetközi környezetben akar dolgozni. Ráadásul LLM-ből is nagyon sokféle van, a CEU-n pl. 2 van ami nekem tetszik, az economic and legal studies és az international business law(inkább utóbbi), de pl. egy international human rights LLM-ért szerintem max. a TASZ kapkodna itthon.
Amúgy nem védem a szakjogász képzéseket, sokkal több rációt látnék bennük ha (jóval) olcsóbbak lennének és (sokkal) rövidebbek lennének, magyarul javulna az ár/érték arány, mert a nevük alapján 1-2-ből ki lehetne hozni valami használhatót(csődjog, energiajog, stb.)
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Köszi. Bocs, nagyon hosszan nem olvastam vissza a hozzászólásokban, így nem tudtam, hogy ezen párszor már elrágódtatok:-)
Kedves Belle,
Ha megkérdezhetem a tanulás mellett dolgoztál is? Mert a sok papaír nem túl sokat ér munkatapasztalat nélkül sajnos.
Szerintem ha valaki ingatlanjoggal foglalkozik, akkor az ingatlan szakjogászi képzés ér valamit. Ha valaki ott akarja megtanulni az ingatlanjogot, akkor nem. Szóval csak annak ajánlom a szakjogász képzést, aki gyakorlatban is azzal a jogterülettel foglalkozik, egyébként semmi értelme.
Az LLM pedig valóban akkor ér valamit, ha az ember elsősorban nemzetközi business law environmentben akkor practice-t kiépíteni, akkor nagyon fancy egy ilyen skill and paper:))))
:O)
Kedves Rexor!
Dolgoztam. Hivatali visszaélések után kutakodtam.
Tudom, amit írtál, abban igazad van...
az ex-főnököm is ingatlanos szakjogász papírt szerzett, de szerintem 2 évet (vagy 1et, már nem tudom) feleslegesen "gürcölt"
szia belle!
- a véleményem következik-
én ezt a 40 éves egyetemre beiratkozást elkésettnek tartom. olyankor már nem úgy terhelhető az ember, mint huszonévesen.
ha minden jól megy, és elsőre leszakvizsgázol, 49 évesen kezdheted a praxist. akkor már lassan unokákat kell altatni, nem bíróságra járni:)
van pár gyereked, vagy biztos családi háttér, hogy eltartsanak, ha esetleg nem sikerülnek a tervek?
kicsit élesre sikerült ez a hozzászólás, bocsi, de valahogy így gondolom a dolgot
de ahogy látom, KBS-nek bejött, tessék példát venni róla! ;)
Ha a - jelenlegi - munkahelyemen hasznosítható képzéseket nézem, akkor az egészségügyi vagy a társasági jogi szakjogász jöhet szóba. Előbbi 2, utóbbi 3 félév + zv. Ha ami érdekel, akkor mondjuk a családjog, ez szintén 3 félév + zv. ELTE-n drágább, Pécsen olcsóbb, ha jól láttam (bár amennyit én az ELTE-n már kifizettem..., azokhoz képest ez aprópénz...)
Úgy gondoltam, hogy 3-4 év a szakvizsga, időben belefér, energiában nem tudom.
szia bajusz!
A 40 évesen beiskolázott a K_B_S volt (és neki bejött).
Én "csak" 35 vagyok és "már" befejeztem az egyetemet.
De azért nem haragszom....:-)
ja már látom, akkor pedig hajrá! :)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02