impi van veled mostanság?
Álláskereső jogászok
Folyamatosan bővülő ügyfélkörrel rendelkező budai ügyvédi iroda komplex és változatos szakmai kihívásokat kereső ügyvédet, ügyvéd jelöltet, vagy legalább negyedéves jogászhallgató gyakornokot keres. A 6 vagy 8 órás munkaviszony keretében munkatársunk az ügyvédi iroda alkalmazottja lesz, a munkavégzés helyeként az ügyvédi irodával hosszú ideje állandó megbízási jogviszonyban álló partner budapesti irodája szolgál. A munkakör sikeres ellátásához szinte kizárólag a polgári jogág alapos ismerete szükséges. A korábbi munkatapasztalat hiánya nem jelent kizáró tényezőt.
Elvárások:
- Igazolhatóan sikerrel teljesített, vagy legkésőbb a 2011/2012-es tanév II. félévében teljesítendő Polgári Jog, Polgári Eljárásjog és Közigazgatási Jog tárgyak (diploma hiányában)
- Tárgyalóképes angol és német nyelvtudás
Előnyt jelent:
- Felsőfokú gazdasági végzettség
- Haladó informatikai tudás hardware és software oldalon egyaránt
Feladatok:
- Okiratok szerkesztése (iratminták, szerződések, beadványok)
- Cégképviselet hatóságok és partnerek előtt
- Döntés-előkészítés
- Állandó és ad hoc jellegű jogi feladatok ellátása, jogszabályok értelmezése, jogesetek felkutatása
Fényképes szakmai önéletrajzát és motivációs levelét tartalmazó pályázati anyagát az budapest.ugyvedjelolt@gmail.com címre várjuk, ahol kérésre a feladatokról bővebb tájékoztatást is adunk.
Jól értem, hogy a munkakör betöltésénél tökmindegy, hogy a jelentkező szakvizsgázott ügyvéd, vagy egy munkatapasztalattal nem rendelkező joghallgató gyakornok?
És a fizetés is ugyanannyi? (már ha ugyanazt a munkát végzik)
"gyalubalu"!
Ez egy álláshirdetés, ebben a rovatban. Ha igen, akkor nem itt a helye. Ha viszont ezen álláshirdetés kapcsán kérsz véleményt, akkor azt írd oda a végére.
Egyébként osztom "Egyjogász" kételyét, hogy mindegy, hogy ügyvéd, ügyvédjelölt vagy polgári jogból szigorlatozó. Ez olyan, mintha egy hullaék kezeléssel foglalkozó cég ugyanazon munkakörre keresne környezetvédelmi mérnököt, hulladékgazdálkodási technikust vagy szemetes munkatársat.
szerintem nincs ebben semmi rendkívüli: minimálbérért verje vki a gépet és menjen földhivatalba, ez része a magyar valóságnak, ha elismeritek, ha nem.
Tárgyalóképes ( !) angol ÉS német nyelvtudás azért kell ám.
"F„olyamatosan bővülő ügyfélkörrel rendelkező budai ügyvédi iroda komplex és változatos szakmai kihívásokat...”" ez a mondat az "1001 legnagyobb klisé jogász álláshirdetésekben" című könyvben tuti benne van:)))
Az elvárásokat meg hagyjuk, röhej...
Azért az angol, német nyelvtudás megkövetelése szerintem annyira nem elrugaszkodott egy álláshirdetésben. Az pedig, hogy tárgyalóképes nagyjából jelölteknél annyit jelent, hogy valós tudást várnak, nem a nyelvvizsga papír érdekli őket.
Btw... Az újonnan elfogadott keretszámok (100 államilag fin. joghallgató) lassan megoldja a jogásztúlképzés problémáját.
hardware és software ismeretek??? ő lesz az informatikus is:-)?
ez egy elég komplex ismereteket elváró álláshirdetés:-)))
Álláshirdetés: Amit kínálunk: Munka lehetőség (na ne, tényleg?? ...ráadásul külön írva....) :D
Sziasztok!
Jogi végzettséggel, közalkalmazottként dolgozom egy budapesti oktatási intézmény szervezeti egységénél, ahol jóllehet jogi munkát végzek (pl.: intézményi szabályzatok, szerződések készítése; kintlévőségek kezelése[fmh-k], az intézményi szolgáltatások kapcsán felmerülő szerzői jogi kérdések kezelése), azonban a gyakorlati idő igazolására nincsen mód.
Terveim között szerepel a szakvizsga letétele, emiatt szeretnék találni egy olyan lehetőséget, ahol a mostani munkám mellett(hétköznap fél 5 után, pénteken korábban, illetve akár hétvégén is) megszerezhetem a gyakorlati időt.
A speciális helyzetre tekintettel, ha bármilyen tanácsot tudtok adni nekem, vagy esetleg van információtok valamilyen lehetőségről, akkor azt légyszíves írjátok meg!
Előre is köszönöm!
üdv.
Ügyvédjelölt például nem lehetsz.
„azonban a gyakorlati idő igazolására nincsen mód”
MIÉRT NINCS?
Valószínűleg azért, mert a munkakör nem jogi végzettséghez kötött. Példaképpen: ha egy jogász 3 évig BKV ellenőrködik, akkor nincs gyakorlati idő.
Annyi kell a gyakorlati időigazolásához, hogy a közalkalmazotti szerződést módosítani kell úgy, hogy jogi végzettséghez kötött a munkakör. nyilván nem egyszerű (bértábla stb.).
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásaitokat!
Dr. Attikánál a pont, sajnos ez a probléma. Egy országos szakkönyvtárról van szó ahová először egy konkrét feladatra, nevezetesen az évek alatt felgyülemlett könyvtári tartozások behajtására és a hozzá szükséges belső és külső intézményi szabályzatok elkészítésére vettek fel, majd kölcsönös elégedettség miatt határozatlan közalkalmazottira kerültem át és egyben áthelyeztek az igazgatási osztályra, ahol a feladatköröm kibővült.
Az egyetemnek van jogi csoportja, de miután a státuszunk, mint önálló szervezeti egység és egyúttal országos szakintézmény is elég speciális, egy csomó saját hatáskörbe utalt szolgáltatásunk, tevékenységünk van amihez a jogi hátteret ők nem tudják napi szinten biztosítani, a munkámra pedig itt van szükség, tehát nem is mehetnék át oda.
"Sajnos" a szakvizsga rendelet főállású jogászi munkát ír elő, így valószínűleg, vagy munkahelyet kell váltanom, vagy elérnem a szerződésmódosításomat, ami úgy néz ki kb., hogy lehetetlen..
"a gyakorlati idő igazolására nincsen mód"
Maradjunk annyiban, hogy ez a cég vezetőjének jóindulatán múlik.:) (Persze aztán lehet, hogy egy könyvtárban ez másként van, mnt egy cégnél.) Egy ismerősöm egy kis cég ügyvezetőjének a "lótifutija" volt (jogi kérdésekkel akkor foglalkozott amikor a cég ügyvédjét hívogatta, hogy mit csináljon meg ügyvezető úrnak), az ügyvezető simán aláírta neki az igazolást, a srác azóta le is szakvizsgázott.
Olyanról meg még nem hallottam, hogy a szakvizsgabizottság ellenőrizte volna, hogy az igazolás tartalmilag megalapozott-e.
Velem azért szórakoztak, mert az aláíró neve alá volt odagépelve a cég neve, ugyanis a főnök nyugatról jött, ahol nem divat a "pöcsét". Aztán magyarázgathattam én a, hogy mit jelent az "előnyomott vagy nyomtatott" cégnév, meg hogy mi nem közig szerv vagyunk, és nem írja elő kötelezően semmi a bélyegzést, a hölgy közölte, hogy "pöcsét az kell, mert pöcsét nélkül semmi nem hivatalos". Az viszont, hogy a cégnél jogászként dolgoztam-e, vagy mesterséges megtermékenyítőként, már különösebben nem érdekelte őket...:)))
Egyjogász, köszönöm az infót, megpróbálom elintézni így!
Annyi van még, hogy elvileg meg kell nevezni azt a kollégát, akinek a felügyelete mellett folytattam a munkát. A jogi csoport vezetőjét lenne a legjobb megjelölni, aki ismer engem ugyan, de én szinte minden esetben egy beosztott jogász kollégájával dolgoztam együtt.
Mindenesetre most már tisztában látok a kérdésben, szóval érdemes volt ideírnom :)
Az senkit nem érdekel, hogy valójában kivel dolgoztál együtt. "Vállalkozók" a saját ügyvédjüket szokták beírni.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Igen, ez logikus, végtére is a szakvizsgán nagy valószínűséggel úgyis kiderül, hogy az elmúlt 3 évben valóban jogi munkát végeztél-e vagy sem.
Első körben nekem szakvizsgázott ismerős azt mondta, hogy jogi előadóként kéne szerepeljek, viszont az IM rendelet eléggé általánosan fogalmaz amikor "jogi előadó és más jogi munkakörben foglalkoztatott" jogászra utal.
„Igen, ez logikus, végtére is a szakvizsgán nagy valószínűséggel úgyis kiderül, hogy az elmúlt 3 évben valóban jogi munkát végeztél-e vagy sem.”
Nem hiszem, hogy kiderülne. Néha vannak olyan kérdések a szakvizsga topicokban, hogy az egyetemi végzettséget is meg lehetne kérdőjelezni. :o)
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Azt hiszem, akkor ez magyar jogi felsőoktatás és a szakvizsga rendszer szoros összefüggésére is utal egyúttal:)
Én eddig szakvizsgán egy kérdésre válaszoltam gyakorlati tapasztalatom alapján (IQ-ból), majdnem meg is vágtak érte...azóta meg sem fordul ilyen hülyeség a fejemben:)))))
Jogból vizsgázni és jogászként dolgozni ég és föld.
Bandeeraz, akkor legalább a szakvizsga feleveníti azokat a csodálatos egyetemi vizsgákat, amik annyira hiányoznak, csak ebben az esetben arányaiban nem egy 10 soros verset kell felmondani, hanem egy regényt:)
Mosza én ezt akkor éreztem, amikor egyetem alatt egy ügyvédi irodában "gyakornokoskodtam" és feltárult előttem a WC papír piac világa, miután hetente egy különleges fajta beszerzését kellett intéznem. Ezek utána "büszkén" adtam le a kötelező szakmai gyakorlatról szóló igazolást az egyetemen..:)
Nem kell egy regényt felmondani, de meg kell tanulni legalább hármat, és a regények lábjegyzeteinek összefüggéseiről kell elmélkedni a vizsgabizottsággal:)
hova lett Imp, csak nem dolgozik?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02