Szerintem mindenki csak a recit olvasta, Leg. :D - még nekem sem volt időm másra.
Kedves Panna,
szerintem a diplomában nem látszik, de a cv-ben igen... :)
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Szerintem mindenki csak a recit olvasta, Leg. :D - még nekem sem volt időm másra.
Kedves Panna,
szerintem a diplomában nem látszik, de a cv-ben igen... :)
Kedves Sherlock,
mindkét reflexiót el köll olvasni, úgy lesz csak igazi a szórakozás!:)
Kacsa11
És a recenziót is.
Sunshine after the rain.
Panna,
nem mindegy? Mivan ha látszik? Semmi.
Kedves Impossible,
lehet, hogy valaki szeretne is jutni valamire...:)
Kacsa11
pedig ezek olyan jó dolgok :P
Attól még juthat h 8 év alatt végzi el.
Sziasztok!
Köszönöm, tegnap beszéltem egy tavaly végzett jogásszal és kiderült, hogy látszik a diplomában. Engem nem zavar, de a piacot igen. (Tudomásom szerint a munkaerőpiac az ingyen hozzáférhető információkra épít elsődlegesen, így az 5 év helyett 8 évet a kisebb termelékenységnek /(körülményektől függetlenül)rosszabb teljesítménynek fogja tartani.)
Majd azt mondod interjún, hogy nyelvet tanultál, külföldön voltál stb. Meg aztán ez csak 1 szempont a sok közül (másban lehetsz tutibb, mint a többi jelentkező). Tehát röviden: hülyeség ezen agyalni.
A piacot nem érdekli, komoly helyen nem vetnek egy pillantást sem a diplomádra (például tőlem egy helyen sem kérték bemutatni az elmúlt hét évben, pedig interjúztam mindenféle helyre és néhányra fel is vettek).
Többre is? Promiszkuitás. :O)
Mondtam én, hogy egyszerre? :)
A sűrű váltogatás is annak számít. ;)
Közigben pl kérni szoktak diplomamásolatot...
Közigben azért kérik, mert ott amúgy nem derülne ki, hogy nincs, míg mondjuk jelöltként nem nagyon lehet laikust bejegyeztetni.
Imp és Sherlock: tőlem közigben sem kérték... de ott ésszerű kérni, az igaz. Ez viszont már akkor nem "munkaerőpiac".
KBS: na tessék, az első munkahelyemen 3,5 évig dolgoztam, szakvizsgáknál váltottam (2. munkahely 5 hét, a harmadik - a jelenlegi - már majdnem három éve). Ja igen és felvettek más helyekre is, csak oda nem mentem. Jujjj, promiszkuitás :)
Nem értem, miért ne lenne "munkaerőpiac"... a piac a kereslet és a kínálat találkozási helye, nem? Ez sztem a közigre is igaz.
A közigben elég speciális a kereslet és a kínálat viszonya, maradjunk annyiban, hogy ÁLTALÁBAN nem a közigen kívüli piac logikája szerint működik.
Ezt szívesen feladnám Neked kifejtősnek... :)
Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala pályázatot hirdet két határozatlan idejű
jogi referensi munkakör
betöltésére.
A munkakörbe tartozó feladatok:
· a Hivatalhoz érkezett beadványok előzetes vizsgálata, hatáskörelemzése,
· az ügy elbírálásához szükséges egyéb, kiegészítő adatok, iratok beszerzése,
· intézkedési javaslattétel az érdemi ügyintézésre, a beadvány további vizsgálatára,
· közreműködés a Biztos beszámolójának elkészítésében
A pályázóval szembeni követelmények:
· büntetlen előélet,
· magyar állampolgárság,
· jogi egyetemi végzettség,
· legalább három éves szakmai gyakorlat,
· magas szintű számítógépes felhasználói ismeretek.
A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
· jogi szakvizsga,
· gyermekjogi, környezetvédelmi, büntetőjogi vagy munkajogi szakjogászi végzettség,
· az alapjogok védelmének területén működő civil szervezetnél szerzett tapasztalat,
· egyéb, a munkakörben hasznosítható ismeret, végzettség,
· angol, német vagy francia nyelv ismerete,
Jogállására, illetményére és egyéb juttatásaira a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben előírt rendelkezések, valamint az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Közszolgálati Szabályzatában foglaltak alkalmazandók. A kinevezés határozatlan időre szól, heti 40 órás munkaidőben, 6 hónapos próbaidő kikötésével.
A munkavégzés helye:
Budapest, V. ker. Nádor u. 22.
A pályázat részeként benyújtandó iratok:
· a pályázó szakmai életútját részletesen bemutató, fényképes szakmai önéletrajz,
· motivációs levél,
· iskolai végzettségét, szakképzettségét, nyelvismeretét tanúsító okiratok, dokumentumok másolata (a pályázat elnyerése esetén az eredeti okiratok bemutatása),
A munkakör betölthető:
2012. július 1-től
A pályázat benyújtásának határideje:
2012. május 31.
A pályázat elbírálásának határideje:
2012. június 15.
A pályázatok benyújtásának helye és módja:
A pályázatokat elektronikusan a hr@ajbh.hu e-mail címre, illetve írásban az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Gazdálkodási és Humánpolitikai Főosztályára (1051 Budapest, Nádor u. 22., levélcím: 1387 Budapest, Pf.: 40.) kell beküldeni egy példányban. A zárt borítékra kérjük ráírni: "Pályázat a jogi referensi munkakörre".
A pályázat elbírálásának rendje:
A Gazdálkodási és Humánpolitikai Főosztály a beérkezett pályázatokat értékeli, és kiválasztja a személyes meghallgatásra kerülő pályázók anyagát. Az interjúk lefolytatása után javaslatát - döntésre - az Alapvető Jogok Biztosa elé terjeszti. A pályázat eredményéről a pályázók írásban értesítést kapnak.
A miskolci székhelyű Mészáros Ügyvédi Iroda ügyvédjelölti állást hirdet friss diplomások részére. Jelentkezni a muir@muir.hu, vagy a muir@upcmail.hu e-mail címre, vagy postai úton a 3525 Miskolc, Toldi u. 9. sz. címre elküldött, illetve ezen címen személyesen leadott fényképpel ellátott önéletrajzok benyújtása útján lehet. A jelentkezéseket 2012. június 10. napjáig várjuk. Egyéb információ iránt érdeklődni a 46/506-005 telefonszámon lehet.
Miskolc, 2012. május 16.
Sziasztok!
HELLPPP! Tényleg szükségem lenne b.milyen véleményre, mégha megelepő is a kérés/kérdés! Elmehetnék közjegyzőhelyettesnek - már ha engem választanának, amire valljuk be kicsi a sansz - DE. Jelenleg közigben dolgozom, illetve itt is kezdtem, ha váltanák a fizum UGYANANNYI lenne, azzal hogy akkor bukom az egyébként nem nagy összegű fennmaradó 6 hónapra a cafetériámat. Kjhelyettesi álláshoz képest azt mondom, meglepően kevés lenne a fizu (részben ezért is váltanék), és határőzott (min 1 év) idejű munkajogvszonyról lenne szó. Persze lehet többet sem lenne ilyen alaklom. Ötlet? Köszi
Lehet, hogy front van, de nem értem.
Helyettesként megnyílik a világ: bankokkal-vállalkozásokkal fogsz találkozni, szoktak abrakot is adni a ledokumentált üzlet után a közjegyzők, nem értem, mi a kérdés?
A te döntésed: a kibetonozott életpálya, vagy a picit pörgősebb magánszféra.
Nagyságrendileg az income közt sok különbség nincs, de helyettesként rajtad is múlik a mellékes, ami akár nagyságrendekkel növelhet később.
„mint ahogy a K.E. tette...”
És milyen jól tette! Megjegyzem, valójában az előző köztársasági elnök rúgott ki mindenkit, a mostani "új" embereinek egy része éppenséggel "régi".
Látom, nem bírsz elszakadni a közszférától. ;)
Ízlés dolga. :)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02