Munka Törvényköv


Franciska # 2003.01.29. 12:13

tropauer,
alapból vezető állású az első számú vezető és a helyettese, de ezen kívül a munkáltató bármelyik munkakört vezető állásúnak minősítheti (nem utólag, nem visszamenőleg, hanem akkor, amikor felveszi az illetőt). Ha téged így vettek fel, hogy ez volt a szerződésedben, és ezt aláírtad, akkor vállaltad, hogy rád a Munka törvénykönyve vezető állásúakra vonatkozó rendelkezései fognak vonatkozni.

Eszerint pl. a vezető munkaidő-beosztását maga állapítja meg, magyarul kötetlen a munkaideje. Tehát a szerződésedben tévesen szerepel a munkaidőbeosztás, hiszen a vezetőnek - szerintem - eleve nincs mások által kikötött munkaidőbeosztása.

A vezető továbbá - kötetlen munkaidejére tekintettel - nem jogosult túlórapénzre. Semmi szokatlan nincs abban, ha egy vezető reggeltől estig dolgozik, ez reális. Ezt a munkát általában persze kiemelt bérrel, egyéb plusz juttatásokkal kompenzálni szokták. Neked szerintem azt kell eldöntened, hogy amennyit kapsz anyagilag, annyiért megéri-e neked a napi 12 órás munkahely.
Mi az, hogy 'volt céged'? Időközben kiléptél ?

tropauer # 2003.02.05. 09:38

Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne.érvényes-e  a szerződés,ha a nálam levő példányt a munkáltató nem írta alá,csak egy cégszerű pecsét van rajta?köszi


tropa

Jason # 2003.03.25. 19:37

Udvozlet,

segitseget kérnék az alábbi témában: van kapcsolodo törvény ehhez:  egy munkahelyen (általános iskola) nyugdijas tanitót foglalkoztatnak státuszban, és a fiatal helyi lakos tanitónöt pedig nem veszik föl, csak határozott idejü szerződéssel (amit nem hosszabitanak meg). Az indok az, hogy nincs szabad státusz, ezért csak szerződéssel lehet dolgozni, ami ugye nem ad biztos munkát, de nem veszik fel állandóra, mert nincs hely, közben meg nyugdijas van az egyik állandó helyen. Emilt kérek, ha nem gond, elöre is köszi. Jason.

Fehér Kati # 2003.04.10. 18:34

ferike írta - 2001.03.28 15:55
Kérem segitsenek a következökben?
1.tulórák elszámolása
mi számit tulórának?
2.a munkaidő hossa


Kati

Fehér Kati # 2003.04.10. 18:44

Véleményem szerint akkor beszélhetünk túlóráról, ha a ledolgozott órák száma meghaladja a havi munkanapok száma * 8 óra. (Úgy gondolom ekkor túlórapótlékot is kellene fizetni.) Ha nincs kollektív szerz?dés, akkor a túlórák száma nem haladhatja meg évente a 144 órát, ha van akkor is csak max. 200 óra lehet.

Remélem tudtam segíteni.


Kati