munkanélküli segély


kovacsl # 2024.06.13. 11:38

Valaki? Köszönöm

kovacsl # 2024.06.11. 18:58

Igen ott volt köszi.

 1. Viszont 5 naptári nap van beadni miközben 5 munkanap van a régi munkáltatomnak kiadni és meg se érkezik addig. Ilyenkor mi van?
 2. Mi van ha mire ideér és addigra van új munkaviszonyom elesek tőle mert elutasítják és nem tudom így megigényelni mert már lesz új munkaviszonyom?
Kovács_Béla_Sándor # 2024.06.11. 12:20

Szerintem egy újabb munkamenetben megint ott lesz mind a két gomb. Próbáltad már?

kovacsl # 2024.06.11. 12:04

Megjelent újra a gomb. Ugyanazt küldték hogy kiket kell beadni e-papiron.
A legjobb 5 naptári napon belül mikor a munkálatónak 5 munkanapja van kiadni…

bigdady # 2024.06.11. 06:28

Akkor az ellátást külön kell igényelni regisztráció után ha nyilvántartásba vettek? Újra lesz gomb?

Ui: Miért van rá lehetőség egyből az eugyintezes.munka.hu-n akkor nem értem.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.06.11. 06:00

Logikus: ha előzetesen bejelentesz, akkor még nem vagy jogosult az ellátásra; miért igényelnéd?

bigdady # 2024.06.11. 05:54

Nekem is ez volt múlt héten. Rànyomtam a regisztrációra és eltűnt az ellátás igénylése lehetőség, lehet azzal kellett volna kezdeni?. Nem tudom én sem az úgy jó-e még nem jelentkezett a kormányablak semmivel

kovacsl # 2024.06.10. 13:41

Két lehetőség van a honlapon, mindkettő kell? Rányomtam elsőre de eltűnt második

 1. Előzetes adatbejelentés álláskeresőként történő nyilvántartásba vételhez
 2. Előzetes adatbejelentés álláskeresési ellátás igényléséhez

köszönöm

bigdady # 2024.05.21. 07:56

De ha ez a jogszabály és megengedi :)

bigdady # 2024.05.18. 07:49

Köszi.
Csak olyan jogtalan érzés, hogy úgy kérek álláskeresési járadékot hogy aláírt munkaszerződésem van már…
És pont ezt a szerződést kell majd bemutatom az új munkaviszony kezdetét követő 15 napon belül.

eulimen # 2024.05.17. 18:58

a munkaviszony vége, illetve kezdete számít, nem a szerződés aláírásának, vagy a felmondásnak a dátuma. De ezt már egyszer megbeszéltük.

bigdady # 2024.05.17. 12:35

De úgy is kérdezhetném hogy jogosult vagyok-e álláskeresés járadékra hogy már az új helyen szerződéssel rendelkezem igénylés előtt, viszont a munkaviszony az még nem indult el azon szerződés alapján majd csak később?

bigdady # 2024.05.17. 12:27

Egy utolsó kérdés: az új helyen a szerződés aláírás dátuma számít vagy amikortól indul a munkaviszonyom mert lehet előbb írnám alá és csak később indulna minimum két héttel,
ugye nem gond a szerződés dátuma álláskeresési járadék szempontjából?

Köszönöm

bigdady # 2024.05.16. 15:46

Na most tiszta. Köszönöm szépen

eulimen # 2024.05.16. 14:23

@bigdady,

 1. igen
 2. csak addig áll, hogy „Az új munkaviszony (9 nap múlva) kezdetét követő 15 napon belül bejelentem

ugyanis! az egyösszegű kifizetést külön kell kérelmezned! erről szól az általam idézett jogszabályhely (az ominózus, 81 nap folyósítási időre eső járadékfizetés egyösszegű [azaz, 80%-os szabállyal számított] kifizetésének igénylésére).
Az álláskeresési járadékot a folyósítás időtartama alatt havonta számfejtik és utalják. A júniusi napokra számfejtett részt július legelején.

Minden benne van az idézett szövegben.
Tehát: június 6-án bejelentkezel álláskeresőként. Utólag majd megállapítják a hiánypótlás alapján, hogy számodra a folyósítási idő 90 nap, azaz szeptember 4-én jár le. Új munkaviszonyod megkezdődik június 15-én, június 29-ig bejelented, hogy a járadék megszüntetését kéred, mivel álláskeresőként június 14-gyel megszűntél létezni. A törvény szövege alapján az egyösszegű kifizetési kérelmet legkorábban szeptember 5-én (azaz, a folyósítási idő leteltét követően), legkésőbb pedig október 5-én (="...követő 30 napon belül") adhatod be, a munkáltató munkaviszony-igazolása alapján (azaz, június 15-től egészen a kérelem benyújtásáig folyamatos, legalább 4 órás munkaviszonyt kell igazolni). Ezt követően 2 hónapon belül (ha másik településen dolgozol, akkor 1 hónapon belül) kapod meg az egyösszegű kifizetést.

bigdady # 2024.05.16. 13:25

Bocs a forum motor szétdobja a felsorolásokat, újra:

Köszönöm tisztul a kép :)

Lefordítom magamnak:

1. Első munkaviszony nélküli napon bejelentkezem a https://eugyintezes.munka.hu/ -n álláskeresési járadékra (5 nap múlva hiánypótlom)
és elkezdik folyósítani majd valamikor

2. Az új munkaviszony (9 nap múlva) kezdetét követő 15 napon belül bejelentem, hogy elhelyezkedtem, akkor kifizetik nekem a kb 81 nap 80%-át egy összegben.

Kérdésem:

 1. 1-es pont szerint ezt havonta utalják majd vagy milyen időközönként? Én esetemben lehet ez max 1 kifizetés lesz gondolom majd egy egy összegű valamikor
 2. Utolsó idézett mondatot nem értem már csak:

„A kérelmet az álláskeresési járadék folyósítási idejének lejártát követő 30 napon belül kell benyújtani, a juttatást a kérelem benyújtásától számított két hónapon belül kell kifizetni.”"

Milyen kérelem kell és mitől számítva 30 napon belül? A 9 napomat követően az új munkaviszonyom jelentsem be 30 napon belül? Ha ez arra utal akkor meg vagyunk és értem :) Ez esetben ez is a https://eugyintezes.munka.hu/ -n jelentendő be? (csak munkáltató adjon ki valami igazolást, mit? Munkaviszonyról valamit és kész?)

Köszönöm

bigdady # 2024.05.16. 13:24

Szerk:
Köszönöm tisztul a kép :)

Lefordítom magamnak:

 1. Első munkaviszony nélküli napon bejelentkezem a https://eugyintezes.munka.hu/ -n álláskeresési járadékra (5 nap múlva hiánypótlom)

  és elkezdik folyósítani majd valamikor

 2. Az új munkaviszony (9 nap múlva) kezdetét követő 15 napon belül bejelentem, hogy elhelyezkedtem, akkor kifizetik nekem a kb 81 nap 80%-át egy összegben.

Kérdésem:

 1. 2-es pont szerint ezt havonta utalják majd vagy milyen időközönként? Én esetemben lehet ez max 1 kifizetés lesz gondolom majd egy egy összegű valamikor
 2. Utolsó idézett mondatot nem értem már csak:

„"A kérelmet az álláskeresési járadék folyósítási idejének lejártát követő 30 napon belül kell benyújtani, a juttatást a kérelem benyújtásától számított két hónapon belül kell kifizetni.”"

Milyen kérelem kell és mitől számítva 30 napon belül? A 9 napomat követően az új munkaviszonyom jelentsem be 30 napon belül? Ha ez arra utal akkor meg vagyunk és értem :) Ez esetben ez is a https://eugyintezes.munka.hu/ -n jelentendő be? (csak munkáltató adjon ki valami igazolást, mit? Munkaviszonyról valamit és kész?)

Köszönöm

eulimen # 2024.05.16. 12:40

@bigdady
bocsánat, nekifutok még 1x, szerintem én is belebotlottam. A 20 éves folytonos munkaviszonyod alapján a törvény szerinti folyósítási idő a maximális 90 nap. Mielőtt ez végetérne, 9 nap elteltével munkaviszonyt létesítesz, és most arra vagy kíváncsi, hogy a folyósítási időből fennmaradó 81 napra eső járadék 80%-a, mint egyösszegű kifizetéshez hogyan juthatsz hozzá.
A válasz itt a törvényben:
Ha az álláskeresési járadékban részesülő személy a járadék folyósítási idejének kimerítését megelőzően határozatlan időtartamú, legalább napi négy óra munkaidejű munkaviszonyt létesít, kérelmére a folyósítási időből még fennmaradó időtartamra járó juttatás összegének a (9) bekezdésben meghatározott mértékét egy összegben ki kell fizetni. A kifizetés további feltétele, hogy az álláskeresési járadékban részesült személy a járadék megszüntetésétől a kérelem benyújtásának napjáig folyamatosan munkaviszonyban álljon. A munkaviszony fennállását a munkaadó igazolja. A kérelmet az álláskeresési járadék folyósítási idejének lejártát követő 30 napon belül kell benyújtani, a juttatást a kérelem benyújtásától számított két hónapon belül kell kifizetni.

bigdady # 2024.05.16. 12:03

Először azt írtad nem lehet egyben, de akkor mégis; vagy a sorszámolt válaszokban keveredtem el bocs.

Olyanokat találtam, hogy ha nem a lakóhelyemen van az új hely akkor lehet egyben kérni akár két munkaviszonyok közötti nap alapján is van aki megkérte az egészet, ezért nem értem most akkor lehet nem lehet, csak 9 napra lehet de van hogy 90-re.
Szóval ezért nem értem :) Bocsánat

Pl:
Szia! Nekem 2 nap volt a 2 munkahely között, és igen, van lehetőség rá h egyben igenyeld a 3 havi összeget, én is így tettem Érdemes időpontot kérned az okmányirodába arra a napra amikor esedékes az az említett 1 nap munkanélküliség, és akkor szemelyesen el tudsz intézni mindent. Ha nem kapsz, akkor teljesen online is lehet intézni a munkanélküli regisztrációt, amennyiben van ugyfelkapud. Ebben az esetben az összes doksit amit a kilepesedkor kapsz a volt cegedtol, fel kell tölteni a rendszerbe, akar úgy is lehet h csak lefotozod őket a telefonoddal és már mehet is fel ☺️ Ezt követően fel fogjak veled venni a kapcsolatot és kapsz mailben meg néhány nyilatkozatot amit válasz e-mailben vissza kell küldeni kitöltve, én ezt is elektronikusan töltöttem ki, egyáltalán nem bonyolult. Ha ezek megvannak kapsz egy e-mailt arról h regisztrált munkanélküli lettél és elkezdődött a járadék folyósítása a regisztraciod napjától. Amennyiben sikerül 8 oras munkaviszonyt létesítened egy új cégnél, ezt le kell jelenteni a munkanélküli felé, szintén online is tudod intézni, ekkor tudod igényelni az egy összegben történő kifizetést a fennmaradó járadékra vonatkozóan. Nalam igy zajlott az egész, júniusban volt

eulimen # 2024.05.16. 11:28

figyu, q egyszerű.
Addig jár az alláskeresési járadék, ameddig álláskereső vagy. Meddig vagy álláskereső? 2 munkaviszony közt, de ha ez mondjuk 1 év, akkor csak 90 napig jár.

bigdady # 2024.05.16. 11:07

Nem tiszta nekem ez a mettől meddig jár az álláskeresési járadék akkor még mindig. Mert most 9 napot írtál, de 90 napra jár max, azt lehet kérni egyben is.
Most akkor csak 9 járadékról beszélünk, mert 10 nap múlva elkezdek dolgozni az új helyen? MErt ha csak 9 nap az egész és nem 90 akkor hagyom az egészet, csak a 90 napi összeg releváns. Köszi

eulimen # 2024.05.16. 10:49

jelentkezz be álláskeresőként 06.06-án. Majd jelentsd be álláskeresői minőséged megszűntét 06.14-ével (ezt a munkaviszonyod létesülte után 15 napon belül is megteheted).
A bejelentkezéskor nem lesz kéznél minden papírod, így a foglalkoztatási hivatal hiánypótlást fog kérni (de nem kell megvárnod, míg a felhívás megjön, beballagsz magadtól amint megvan az alőző munkahelyről minden igazolás). Amíg ezt be nem adod, fel nem dolgozzák, semmi folyósítás nem fog történni. Szerintem semmit nem nyersz az egyösszegű kifizetéssel, hiszen egy hónapon belül mindösszesen 9 napnyi járadékról beszélünk, aminek feldolgozása a hiánypótlással kb. pont addigra fog befejeződni, mire munkába állsz az új helyen.

Egy kérdésedre nem válaszoltam: kis leegyszerűsítéssel az elmúlt egy éved átlagos TB-járulékalapjának 60%-a, de legfeljebb a minimálbér lesz az álláskeresési járadékod összege.
De ha ennyire kell a pénz, miért kezdenél későbbb az új helyen?

bigdady # 2024.05.16. 10:35

Vagy kezdjek később az új helyen? Az is opció :)

bigdady # 2024.05.16. 10:34

Kezdem kapizsgálni köszi hogy segítesz.

Azért gondolkozom az egyben kifizetésben, mert 06.05-én megszűnik a munkaviszonyom és 06.15-el viszont már indul az új és nem akarom elbukni ha már egyben is kiadják. Olvasatomban mindenképpen van "uzsora" az én esetemben.
A fenti dátumok esetén mit javasolsz?

Ui: 5 munkanapon belül postázzák a papírjaim vagyis ha posta még lassú is lehet 06.10-ig be sem tudom adni a kérelmemet sajnos álláskeresési járadékra (5 napon belül így esélytelen)

eulimen # 2024.05.16. 09:41
@bigdady nem egészen
 • a járadékra legkorábban az igényléstől vagy jogosult. Nem 1 napon belül utalják!
Ha pl. a munkaviszonyod megszűnésétől számított 5. napon igényled, akkor a munkaviszony megszűnésétől az igénylésig eltelt pár napra visszamenőlegesen már nem kérheted. „Neten azt olvasom...” - akkor bizony olvasd el alaposan és értőn, hogy hogyan lehet ;) Ha neked jó az, hogy 20%-ot levonnak alkotmányos uzsoraként, hát rajta. Minden megvan a törvényben, a "net" is onnan szemezget: Flt. tv. 27.§ (8) Ha az álláskeresési járadékban részesülő személy a járadék folyósítási idejének kimerítését megelőzően határozatlan időtartamú, legalább napi négy óra munkaidejű munkaviszonyt létesít, kérelmére a folyósítási időből még fennmaradó időtartamra járó juttatás összegének a (9) bekezdésben meghatározott mértékét egy összegben ki kell fizetni. A kifizetés további feltétele, hogy az álláskeresési járadékban részesült személy a járadék megszüntetésétől a kérelem benyújtásának napjáig folyamatosan munkaviszonyban álljon. A munkaviszony fennállását a munkaadó igazolja. A kérelmet az álláskeresési járadék folyósítási idejének lejártát követő 30 napon belül kell benyújtani, a juttatást a kérelem benyújtásától számított két hónapon belül kell kifizetni. (9) *A (8) bekezdésben meghatározott egy összegben kifizetendő juttatás mértéke a még hátralévő időtartamra járó juttatás összegének 80 százaléka.

A neten mindenféle régi írás fellelhető, még azokból az időkből is, amikor a munkanélküli ellátás két, időben egymást követő jogcímen
létezett (amit hivatkoztál is). Most álláskeresési járadék van, illetve ezt követően bizonyos feltételek fennállása esetén nyugdíj előtti álláskeresési segély.