sziasztok!
tud valaki konkrét szabályt rá, hogy mennyi pénz jár szemüvegre? fegyveres szervek dogozóit leszab. a BM alapilletmény 30%-ban. ez évente jár, nem adható, igaz? agatha
szemüveg hozzájárulás közalkalmazottaknak
Az én lányom közalkalmazott, nem kap egy huncut vasat se szemüvegre, én egyszeri mezei senki vagyok, tavaly 9.500.- forintot kaptunk a szemüveg csináltatáshoz, igaz, én képernyős munkát végzek. Vagyis: lehet, hogy a munkavégzés mikéntjéhez kötik a pénz adását?
Olyanról még nem hallottam, hogy szemüveg járna azért mert valaki közalkalmazott. Munkavédelmi szemüveg viszont jár bármiylen foglalkoztatási viszonyban, ha valaki munkakörében ezt a foglalkozásegészségügyi előírások szükségessé teszik, így pl. monitoros munakhelyen járhat. És mivel munakvédelmi eszköz, ezért a teljes árat kell a munkáltatónak állnia, viszont ő mondja meg, hogy mi az amire költ a szabványon belül, tehát nem kérhet valaki 50e forintos szemüveget, ha 15e forintos is betölti a munakvédelmio eszköz szerepét.
sziasztok!
kösz a válaszokat.persze, monitoros munkavégzésről van szó, csak azt nem írtam le.én néztem jogszabályt rá, és ott azt írja, h még a keretet is állni kellene, persze nem luxuskivetelben.de nincs leszabályozva, h mi az az összeg. azért kérdeztem , h tudtok-e valamit, mert a fegyvereseknél világosan le van írva.de itt nem találok ilyen világos megfogalmazást, csak a mikénteket.és nem mindegy, h valami jár, vagy adható..sziasztok: agatha
Nincs iylen szabályozás, a legolcsóbb kerete tökéletesen megfelel, ez a szemüveg munkavédelmi eszköz, nem pedig azért van, hogy mindig ezt hord.
Persez normális munkáltató meglátja ebben az adómentes uttaás lehetőségét, de nem mindegyik normális.
Egyébként látásjavító szemüvegnél még a keretet sem kell állnia, csak a monitorvédő bevonatot.
És járni is csak akkro jár a munakvédelmi eszköz, ha azt a foglalkozásegészségyi rendelésen az orvos előírja az adott munkahelyre.
akkor nekem és mtársaimnak nem adnak tutira. persze ahol a kollektív szerződés megfogalmazza, az világos, de nálunk még az sincs..hát kösz mindent.agatha
Kedves Válaszadók,szeretném megkérdezni,hogy milyen időközönként járhat szemüveg a munkavállalónak?(ha a tavalyi már nem jó,amit a munkáltató fizetett,kaphat-e a munkáltató költségén újat,illetve kell-e orvosi vizsgálat hozzá hogy a munkáltató elfogadja,vagy elég az optikus?)
A munkáltató nem köteles látásjavító szemüveget adni senkinek! Kizárólag a monitorsugárzás elleni védelemre kötelezhető, az pedig azoknál, akiknek egyébként van látásjavító szemüvegjük azt jelenti, hogy a bevonat kb 1000-1500 Ft-os árát köteles téríteni, annyiszor ahányszor új szemüveg kell.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02