Tanulmányi szerződés nyelvvizsga hiánya


Todlich # 2019.12.16. 21:03

Üdv!

2008 júliusában kötöttem a munkáltatómmal tanulámányi szerződést, amiben ki lett kötve, hogy az adott felsőfokú szakot elvégzem 2011. július hónapig. A szerződésben ez várható befejezési időként van feltűntetve. Különböző okok miatt 2015 júliusában tettem le a záróvizsgát. Nyelvvizsga hiányában a mai napig nincs diplomám. A szerződés felsőfokú képesítést jelöl meg, amit meg kell szereznem. Az idei év végéig nem is szóltak hozzám ez miatt. A munkáltatóm közölte, hogy a szerződésem még a mai napig hatályos, tehát mivel nem szereztem meg a diplomát, nem tettem eleget a szerződésben foglaltaknak. Szeretnék, hogy hosszabítsuk meg a szerződést a nyelvvizsga megszerzéséig, x dátummal megjelölve azt és semmi követelésük nincs ezidáig.

A szerződés egyik pontjában ez áll:

Amennyiben a képzési idő meghaladja a képzési idő várható befejezésének idejét bármely oknál fogva, ezen idő alatt nem biztosítja a szerződésben foglalt munkaidőkedvezményt.

Kérdéseim az alábbiak: valóban hatályos-e még a szerződés, tehát követelhet rajtam bármit is a munkáltató ennyi idő távlatából is, vagy a követelése elévült? Képzési idő meddig tartott jelen esetben? Amíg nem szereztem abszolutóriumot, vagy amíg nem szereztem diplomát?

Köszönöm előre is a válaszokat!