rendkívüli munkavégzés - rugalmas munkaidő


efi99 # 2021.04.08. 15:44

Talán kezdjük azzal, hogy a túlmunkát a munkáltató rendeli el eleve, nem pedig - ahogy Mo-on szokás - a munkavállaló saját magának. Ráérős munkavégzés, hosszabb kávészünet, FB, aztán jön a gyerekek én még maradok, menjetek csak, mert sok a melóm. Sokan automatikus keresetkiegészítésnek használják ily módon.
A rugalmas munkaidő sem azt jelenti, amit írsz, hanem hogy a 8 órás munkaidőnek van egy jellemzően 4-5-6 órás törzsidő része, amikor mindenképp bent kell lenni, a többi meg lehet egy adott napon éppen 0 óra is, de összesen akár több is, mint 8, a lényeg, hogy a munkaidőkeret végén ne legyen mínusz óra.

himre82 # 2021.04.08. 08:56

Értem ezalatt azt, hogy a tényleges túlóra helyett csak a maximumot fizeti ki.

himre82 # 2021.04.08. 05:31

Sziasztok,

irodai alkalmazott vagyok rugalmas munkaidő beosztásban (a standard 8 óra + esetleges túlórák). Idéntől cégünk munkaidő-keretet alkalmaz az irodai dolgozókra is, ami azt jelenti, hogy a hónap végén keletkezik túlórát elszámolják. Elsődlegesen ezt le kell csúsztatni, de ha nem sikerül, akkor az kifizetésre kerül v. több havi munkaidő-keret esetén átkerül a következő hónapra. Az átvihető/kifizethető túlóra mértékét a munkavállaló maximalizálta. Kérdésem, hogy megteheti-e ezt?