Egyetemi végzettség?


entropia # 2024.02.11. 08:48

Oké, köszi, megértettem.

Majordomus # 2024.02.10. 20:29

A Ner annyit lök hogy ne haljon éhen. Kinek jó ez?

drbjozsef # 2024.02.10. 15:56

entropia,

Igen, igazad - volt. Lemaradtál egy brosúrával.
A Púétv. óta (leénykori vagy köznapi nevén : státusztörvény) NINCS besorolási bértábla. Csak a négy kategória van egy-egy fizetési sávval (gyakornok, ped1, ped2, mesterped).
Ezen kívül csak olyan általános, nem egzakt leírások vannak, hogy súlyozható a fizetés a végzettség szintjével, pályán töltött idővel. Meg egy csomó mással is (milyen szak, milyen térség, plusz feladatok, etc)

Tehát a kérdésedre a válasz : egyik sem. A kategóriájának (fenti 4-ből) meg kell kapnia a minimumfizetését, és ennyi. Ha magasabb a végzettsége, kapHAT több bért, de már az sem kötelező.

entropia # 2024.02.10. 06:17

Azért a felsorolt példák elég sarkosak. A pedagógusoknál van egy besorolási tábla, amely végzettség szerint rangsorol.

A kérdés az, hogy a pedagógusok bérszabályozása úgy szól-e, hogy

  • egyetemi végzettség esetén ennyi-meg-ennyi

vagy

  • egyetemi végzettséghez kötött pozíció betöltése esetén ennyi-meg-ennyi.

További kérdés, ha valaki főiskolai végzettséggel egyetemi végzettséget igénylő pozíciót tölt be - természettudományos szakoknál ez előfordul -, akkor főiskolai végzettség után, vagy egyetemi végzettség után kapják-e a bért.

Majordomus # 2024.02.09. 21:15

Ha a fülöpszigeteki kolléga olcsóbban mosogat,akkor a diplomás pedagógus is fülöpszigeteki szintű bért fog kapni.

drbjozsef # 2024.02.09. 17:41

entropia,

Véleményed szerint ha a Phd. doktor tizenkét diplomával elmegy mosogatófiúnak, akkor milyen fizetést kell neki biztosítani?

entropia # 2024.02.09. 15:10

Tisztelt Szakértők!

Adva van egy külföldön végzett pedagógus. A külhoni diploma egyetemi végzettségnek felel meg, ezt az akkreditációs bizottság el is ismeri (leírja, lepecsételi, iktatja, megküldi, stb). A betöltött munkakörhöz elegendő a főiskolai végzettség, ezért a fizetési besorolás is ennek megfelelő.

A kérdésem az, hogy a bér megállapításakor mi számít? A tényleges végzettség, vagy a betöltött munkakörhöz szükséges végzettség?