SMS felmondás visszavonás


Talmács # 2003.10.17. 17:37

A pénzem és a papírjaim ettől a munkáltatótól konkrétan megkaptam.

Talmács # 2003.10.17. 17:35

Köszönöm a választ Big Cat. Nem hiszem, hogy komolyan gondolná a volt főnök a továbbfoglalkoztatásomat azért majd felhívom. Köszönöm.

the big cat # 2003.10.17. 16:34

A felmondást írásban átadták neked. Annak egyoldalú visszavonása nem lehetséges, csak ha ehhez te írásban hozzájárulsz, tehát már ezért sem érvéynes jognyilatkozat amit kaptál, de ezen túl az SMS, ha az nincs a törvény szerinti hitelesített elektronikus aláírással ellátva, akkor nem helyettesíthet olyan jognyilatkozatot amire az írásos forma kötelezően elő van írva. tehát ezért sem érvényes.

Javaslom hívd fel a főnököd, és kérdezd meg, hogy valóban akar-e továbbfogalakoztatni, mert akkor hajlandó vagy egy új munakszerződésről egyezkedni., vagy esetleg a a felmondás közös megegyezéssel való semmisnek tekintéséről megállapodást alírni, de persze minden egyéb feltétele a szerződésnek változatlan kell maradjon.

Egyébként már felmentettek amunakvégzés alól a felmondási idő felére? Ha igen, megkaptad az összes járandóságod és papírjaidat?

Talmács # 2003.10.17. 15:07

Kaptam egy SMS-t volt munkáltatómtól céges mobilról aki próbaidő alatt kirugott, elérni még nem tudtam de nem tudom mit tegyek. Az üzenet szövege: Ezuton SMS-ben értesítem, hogy az általam 2003 január 27.-én tértivevényel kiküldött munkaviszonyát m egszüntető jognyilatkozatot visszavonom és 2003 január 27.-ével kezdődőleg otthoni munkában alkalmazom tovább. Még nem reagáltam rá SMS-ben sem, de szerintem részeg volt és céges mobilon akart valakit (igy engem) megviccelni vagy más hackerkedett valahogyan. Kérdésem, hogy bizonyít-e az SMS valamit, és ha igen és bírósághoz fordulnék ha nem alkalmaz mégsem ami valószinű, lehet-e bajom abból ha kiderülne, hogy nem ő küldte az sms-t mégse, csak valami internetes szemétség az egész? A feladó viszont a volt munkáltatóm céges telefonja a cég az előfizetője a számnak ma is, ezt a Westel tudakozóban leellenőriztem.

Köszönettel várom válaszotokat

Peti