Munkaköri leírás mégegyszer


SzCsB # 2004.06.12. 20:37

Köszönöm válaszát!

A munkakör megnevezése megegyezik a korábbi megnevezéssel. A régi szerződés 2 oldalas, a mostani egy részletesebb, "bővített kiadás".

the big cat # 2004.06.12. 04:30

A munakör megnevezése a korábbi megnevezéssel megegyik a módosításban? Egyébként is minek a módosításban oylan elem, amiben nincs változás? vagy mégis van? mert ha van, akkor nehéz lesz arra hivatkozni, hogy szóban ebben meg ebben egyeztünk meg...

Javaslom, hogy kérjen olyan munakszerződésmódosítási javaslatot, amelyben kizárólag a bér megváltozása szerepel. ha ezek után mégsem ugyanazt a munkát végzi, akkor azt szimplán nem köteles végezni, de a munkáltatója köteles fizetni. (évente 44 napra azért írásos kirendelés keretében más munakörbe irányíthatják)

SzCsB # 2004.06.11. 19:17

Kérdésem a következő:

Lassan megyek vissza dolgozni Gyes-ről és szóba megállapodtunk a munkáltatóval, hogy visszakapom a korábbi munkakörömet. Kaptam egy munkaszerződés módosítást (fizetés emelés miatt), de ebben csak a beosztásom szerepel ("gyűjőfogalom"), amiből nem derül ki a munkaköröm. Ha visszamegyek és első nap kiderül, hogy mégsem azt csinálhatom, amiben megállapodtunk de mást nem is szeretnék, akkor mi a helyzet???

Választ előre is köszönöm.

the big cat # 2004.05.17. 11:29

A munaköri leírás nem kötelező eleme a munakszerződésnek, csak a munkakör szükséges pontosságú megahtározása, ami lehet akár a neve is. Ezen túl a munkáltatót védi, ha munkaköri leírást ad, mivel annak hiányában jogvita esetén nem hivatkozhat arra, hogy az aktuálisan vitatott tevékenységa munkaör része volt.

hotdog # 2004.05.17. 10:54

Kedves Mindenki!

Mi a véleményetek arról, hogy valakit foglalkoztatnak v.milyen munkakörben, de mivel kisvállalkozásról van szó, a bejelentett munkabér -szerencsére nem minimál- szóval v.milyen adminisztratív munkakörrel jelent le a vállalkozó, de a feladat nem egészen az. A munkaidőt is a "nem egésszen ahhoz" találja ki, természetesen a próbaidő lejárta után. Előtte stimmelt. Sajnos csak mostanában ismertem meg ezt a fórumot és nem tudtam, hogy a munkaköri leírás a m.szerződés része, így nem is követeltem a felvételemkor. A fentiek miatt meg szerintem nem is adna a főnököm, mert nem stimmelne az általa elvártakkal a bejelentett státuszom.
köszi a választ!