Kezdő orvos bj-i felelősége?


csufi99 # 2004.06.19. 12:17

Láttam itt vársz válaszra, elég bonyolult kérdés, ismerni kellene, vagy átnézni hozzá egy jó adagnyi jogszabályt.Mivel erre én sem vállalkozom, egyet tennék a helyedben, írásban kérném meg a munkavégzés felelősségre vonatkozó részét a munkáltatótól, aki elrendelte a munkát.Udvariasan , de határozottan. Egyszerű, a választ nem kerülheti meg a munkáltató, s hátha akad egy egészségügyben is jártas jogász közben erre is.
Addig pedig úgy végezném a munkát, hogy minden egyes esetben írásban konzultálnék szakorvos kollégéval, írásban természetesen. S ezt is közölném a munkáltatóval.Ezzel talán gyors válaszra készteted.

nexxuss # 2004.06.14. 18:50

Sziasztok!
Volna egy égetően fontos (a címet olvasva, húsbavágó ) kérdésem. Rezidens orvost (szakorvosi végzetségge tehát még nincs) beosztanak EGYEDÜL SZAKRENDELÉSRE, igazgatói írásbeli utasítással, holott szakorvosok is rendelkezésre állnak az épületben. Meg KELL e tagadni ezt a munkát, mivel nyilvánvaló, hogy a szükséges személyi feltételek a betegellátáshoz nincsenek meg.
Mivan ha azt mondják, hogy márpedig ezt a munkát el kell végezni, holott szakorvosok is rendelkezésre állnak? És mi a helyzet abban az esetben, ha a rezidens hibát vét? Felelőségre vonhatják e, megindulhat e ellene az eljárás, vagy csak a kórházat büntetik meg?

Amint lehet válaszoljatok! Előre is köszönöm!