Azt hittem, csak a mi munkáltatónk ilyen link a fizetésekkel, de ahogy olvaslak benneteket, látom, nem vagyok egyedül. Mi kb fél éve rendszeresen több hetes késéssel kapjuk meg a fizetésünket. Egyik hónapban majdnem elvitte miatta a bank a tízéves autónkat(elmaradtunk a részlettel). A vezetők csődbe vitték a céget, a bevételt a saját zsebükbe tömték. Létszámleépítéssel akarják megoldani a helyzetet, persze nem az ő szintjükön. Minket, bolti eladókat ritkítanak, de annyira, hogy akik maradnak, szabadnap nélkül fognak dolgozni, mert kevesen leszünk a kiadásához. Törvényes ez? Túlórát természetesen nem akarnak fizetni. Ilyen feltételek mellett élhetek-e a rendkívüli felmondás jogával? Azt hallottam, ha én mondok fel, nem jár munkanélküli segély. Akkor is igaz ez, ha a munkáltató törvényszegése miatt kell felmondanom? Én szeretnék dolgozni, de nem rabszolgaként, és néha a családomat is szeretném látni. Vagy ez túl nagy kérés manapság?
fizetés késve -> rendkívüli felmondás
- 1
- 2
A munkáltató kötelezettsége a munakidőnyilvántartás vezetése, ezt a felelősségetnem háríthatja a dolgozóra, azza, ha a dolgozónak kellene beírni, de mégsem teszi meg, ez a munkáltaó baja, mert nem tud vele bizonyítani.
A rendkívüli felmondás esetén természetesen jár a segély. A túlóra rendzseres meg nem fizetése, a törvénytelen munkáltatás rendkívüli felmondás jogszerű indoka lehet, de feltétlenül konzultáljatok ügyvéddel, legjobb, ha ő készíti el a felmondó levevlet, mert per lesz belőle.
Sziasztok, lehet hogy rossz helyen de lenne egy(két) kérdésem, dolgoztam egy cégnél ami csődbe ment és talán persze az utolsó havi bért nem fizette ki, azt mondták valahol fennt lesz a neten ha kijelölik a csődgondnokot, nem tudjátok ennek hol lehetne utána nézni?
Köszi
A cégbíróságon meg lehet nézni. Egyébként ha nincs pénzük fizetni, a felszámoló köteles a bérgarancia alaphoz fordulni, és abból kifizetik a munkabért. (max. 3 hónap)
- 1
- 2

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02