Fizetett ünnep -munkaidőkeret


StHajnal* # 2004.06.26. 13:02

Munkaidő adatrögzítő vagyok, kíváncsi lennék a véleményetekre a fizetett ünnep elszámolásával kapcsolatban. Kéthavi munkaidőkeretben fogalkoztatjuk dolgozóinkat, egyéni 2-3 műszakos folyamatos munkarendben. Ha valaki a hétköznapra eső fiz.ünnepen dolgozik, akkor megkapja a munkabérét, a fiz.ünnepi pótlékot, és még egy plusz fizetetlen szabadnapot. Ezzel kapcsolatban nincs is kérdésem, de:...
Az eddigi gyakorlat a HÉTVÉGÉRE eső fiz. ünneppel kapcsolatban az alábbi volt:
Ez ugye elsősorban pihenőnap, de aki dolgozik, annak elszámoltuk a munkabért+fiz. ünnepi pótlékot, és természetesen a rendes pihenőnapját is megkapta egy másik napon. A központi bérszámfejtés azt kéri, hogy ezekre a napokra is adjuk ki a plusz fizetetlen szabadnapot még az említetteken felül, mert így túllépjük a törvényes munkaórát. Nem igazán értem az érvelésüket, hisz többször volt átfogó munkaügyi ellenőrzés a telephelyen, de az eltelt évek alatt csak a hétközbeni fiz. ünnepek korrekt elszámolását vizsgálták.

Más: Szabályos e?, -ha a pénztáros havi fix. 1000 forint pénztárkezelési pótlékot kap alapból. De ha már van egy fizetett ünnep adott hónapban, akkor nem kapja meg az egész összeget, hisz az ünnepnappal is osztanak, aztán csak a ledolgozottal szoroznak. A pénztáros munkaköre ált. adminisztrátor, heti 40 órában (hétfőtől-péntekig), 1 műszakban dolgozik.

Köszi