Munkahelyi zaklatás


kicsimoki # 2018.03.28. 18:13

Kedves Drdjozsef!

Közben az ismerősöm egyik kollégáját kirúgták a munkahelyéről (aki őt nem szekálta semmilyen formában), így tud jönni tanúskodni az ismerősöm mellett.

Így ilyen formában azt is eltudja mondani a tanúskodása alatt, hogy a főnöke ki akart kezdeni ismerősömmel, de Ő ebbe nem ment bele és ezeknek a következményeit szenvedi most el a munkahelyén.

Kedves Nonolet!

A "játszmát" elkezdi és vállalja, tartjuk benne a lelket és erőt, hogy csinálja végig és elkezd majd gyűjtögetni további bizonyítékokat is írásban.

Az EBH-hoz szerintem beadunk majd egy kérvényt is, hogy kezdjék el kivizsgálni az esetet. Bár a bíróságot, mint szervet erősebbnek tartom, mint az EBH-át. Illetve, nem tudom, hogy amint elkezdődik a per, belehet-e vonni az EBH-t is, érdemes-e?

Köszönettel.

drbjozsef # 2018.03.29. 04:57

Nem lesz könnyű. Sok sikert hozzá, sajnos választ nem tudok, mert laikus olvasó vagyok, de per mellett úgy tudom, eleve felfüggesztik az EBH eljárását, a per jogerős befejezéséig, szóval bevonni nem érdemes.

kicsimoki # 2018.04.16. 18:50

Sziasztok!

Közben ismerősömmel a munkáltatója megállapodást kötött (sikerült jó ügyvédet találnia), kap fél évnyi "kártérítést" és cserébe eláll a pertől és persze új munkahelyet keres, plusz közös megegyezéssel kifizetnek neki 2 hónapot - amit nem kell ledolgoznia - és a végkielégítését is. :)

Kicsimoki

drbjozsef # 2018.04.17. 05:26

Na, csak érdemes a sarkára állni az embernek.