Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Fizetés nélküli szabadság

drbjozsef #   2018.12.03. 16:57

Egyszerűbben :

Aki önként felmond, annak nem jár végkielégítés.

Aki önként megszüntetné a munkaviszonyát (=nem felmond) adott feltételek mellett, az kaphat végkielégítést, toronyórát lánccal, örök életet és ingyen sört - vagy bármit, amit ő is, és a munkáltatója is hajlandó aláírni.

Ha a munkáltatód elfogadja a munkaviszony közös megszüntetésére tett ajánlatodat a leírt feltételekkel - akár dolgozol, akár táppénzen, szabadságon vagy bármin vagy -, akkor elfogadja. Ha nem, nem.

Tedd meg ez ajánlatodat, vagy kérd az övékét, és munkáljátok ki közösen, mit tudtok mindketten alákanyarintani.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drbjozsef #   2018.12.03. 16:51

Úgy érted, ez a fórum a munkáltatód?

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

cukisapkas # e-mail 2018.12.03. 16:09

Jelenleg nem nagyon akarnak senkit elküldeni de felajánlottak egy olyan lehetőséget,hogy aki önként felmond megkapja a végkielégítést,plusz még 3 hónapot.
Csak az lett volna a kérdésem,hogy fizetetlen szabadságon alatt is lehetséges lehet így a felmondásom ezekkel a feltételekkel?

drbjozsef #   2018.12.03. 15:45

cukisapkas,

Mivel munkajogilag olyan nincs, hogy "felmondás+végkielégítés", ezért egy ilyen konstrukció csak és kizárólag közös megegyezésen alapulhat. Márpedig közös megegyezéssel szinte bármilyen feltétellel meg lehet szüntetni a munkaviszonyt.

Magyarán nincs erre szabály, kérdezd meg a munkáltatódat, vonatkozik-e rád, és ha igen, milyen feltételekkel.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

cukisapkas # e-mail 2018.12.03. 15:11

Érdeklődni szeretnék,hogy van 22 év munkaviszonyom egy munkahelyen,viszont 2 éve fizetetlen szabadságon vagyok,gyes gyed igénylésével.
Viszont most a munkahelyemen van egy olyan lehetőség hogy fel lehet őnként mondani,és kifizetik a végkielégítést is,kérdésem az lenne,hogy mivel fizetetlen szabadságon vagyok ez vonatkozhat e rám is,vagy a fizetetlen szabadságon miatt a végkielégítés fő fog jelenthet e?

Edith_Buisson # e-mail 2018.05.19. 19:20

Jó estét!

Érdeklődni szeretnék, hogyha gyermekgondozás céljából 3 év munkanélküli szabadságot vettem ki, ebből 2 és fél év már lejárt.

Heti 30 órás részmunkaidőben elmehetek dolgozni ez mellett? A gyermek nem lenne bölcsődében, vagy ha igen, akkor magánbölcsődében.

Köszönettel

Edith

Emma33 # e-mail 2018.05.11. 20:14

Kedves Jusztasz,
Koszonom a valaszt! Meg annyit szeretnek megkerdezni, hogy ha fizetes nelkuli szabadsag ideje alatt kerul vki betegallomanyba, akkor van lehetosege tappenzre valtani a fizetes nelkulirol?
Koszonettel,
Emma

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.05.07. 18:52

A gyermekgondozás céljára biztosított fizetés nélküli szabadság ideje alatt a munkáltató egyáltalán nem mondhat fel. [65. § (3) c)] Másféle fizetés nélküli szabadság viszont nem akadálya a felmondásnak sem munkáltatói, sem munkavállalói oldalon.

Ezek után még mindig azt kérdezem, szerinted technikailag mit jelent a felmondási idő letöltése, ha a munkavállaló fizetés nélküli szabadságon van?

www.kbs-ugyved.hu

Marci97 # e-mail 2018.05.07. 18:17

Akkor hogy van?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.05.07. 06:49

Munkáltatói felmondás esetén sem úgy van.

www.kbs-ugyved.hu

Marci97 # e-mail 2018.05.07. 05:25

Például azt, hogy amikor a fizetés nélkülim lejár, esetleg akkor indul a felmondási idő. Úgy tudom, ha a munkáltató mond fel, akkor így van. Nem tudom, hogy a munkavállalói felmondás esetén hogy van, ezért kérdeztem.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.05.06. 18:42

Szerinted, ha fizetés nélküli szabadságon vagy, akkor technikalilag mit jelent a felmondási idő letöltése?

www.kbs-ugyved.hu

Marci97 # e-mail 2018.05.06. 17:08

Fizetés nélküli szabadságomat töltöm és szeretnék felmondani. Le kell-e dolgoznom a felmondási időmet, illetve hogyan lehet a felmondásban kérvényezni, hogy ne kelljen letöltenem?
Köszönöm előre is a válaszokat: Rita

Jusztasz #   2018.04.17. 09:07

Emma33 2018.04.14. 00:51

Erdeklodni szeretnek, hogy ha fizetes nelkuli szabadsag ideje alatt (10 ev munkaviszony utan) esek teherbe, jar-e gyed/gyes?

Koszonettel, Emma

Kedves Emma!

Ez így túl kevés információ. Nem mindegy, hogy milyen okból van fizetésnélküli szabadságon. Van ok, amely szerint ez időszak alatt biztosítottnak minösül (pl. gyed, gyes folyósítása) és van amikor nem (kimegyek a férjemmel külföldre, amig Ő kint dolgozik, közben én napozok, shoppingolok stb.).

CSED-re (csecsemőgondozási díj) és GYED-re (gyermekgondozási díj) főszabály szerint csak az jogosult, aki a szülés napján –Tbj. 5. § szerinti- biztosított (pl. munkaviszonyban áll) ÉS a szülést megelőző 2 éven belül rendelkezik legalább 365 biztosításban töltött nappal.

Látható, hogy a jogosultsághoz két feltétel együttes fennállása (konjuktív feltétel) szükséges.
Ez egyben azt is jelenti, hogyha a kettőből az egyik hiányzik, akkor a jogosultsági feltételek nem teljesültek, és így az ellátásra való jogosultság sem állapítható meg.

Arról,hogy fiznélküli alatt szünetel-e a biztosítás a Tbj. rendelkezik ekként:

Tbj. 8. § Szünetel a biztosítás:

  1. a fizetés nélküli szabadság ideje alatt, kivéve, ha

aa)a fizetés nélküli szabadság idejére csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermekgondozási segély vagy gyermeknevelési támogatás kerül folyósításra, vagy

ab) a fizetés nélküli szabadságot tizenkét évesnél fiatalabb beteg gyermek ápolása címén veszik igénybe,

ac) azt önkéntes tartalékos katonai szolgálat teljesítése céljából veszik igénybe.

  1. az igazolatlan távollét időtartama alatt,
  2. a munkavégzési (szolgálatteljesítési) kötelezettség alóli mentesítés ideje alatt, kivéve, ha a munkavégzés alóli mentesítés idejére a munkaviszonyra vonatkozó szabály szerint átlagkereset jár, vagy munkabér (illetmény), átlagkereset (távolléti díj), táppénzfizetés történt,
  3. az előzetes letartóztatás, szabadságvesztés tartama alatt, kivéve, ha a letartóztatottat az ellene emelt vád alól jogerősen felmentették, vagy a büntetőeljárást megszüntették, továbbá, ha az elítéltet utóbb a bíróság jogerősen felmentette,
  4. az ügyvédi tevékenység szünetelésének ideje alatt, a közjegyző, a szabadalmi ügyvivő kamarai tagságának szüneteltetése alatt,
  5. az egyéni vállalkozói tevékenység szünetelésének ideje alatt,
  6. az állat-egészségügyi szolgáltató tevékenységet végző állatorvos tevékenységének szünetelése alatt,
  7. a tanulószerződés szüneteltetésének időtartama alatt,
  8. az a)–h) pontban nem említett olyan esetben, amikor külön jogszabály szerint a biztosítás alapjául szolgáló jogviszony szünetel.

Tekintettel arra, hogy a korábban az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által ellátott, az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásokkal (táppénz, gyermekápolási táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj), baleseti táppénzzel és utazási költségtérítéssel kapcsolatos feladatok 2017. november 1-jétől a Magyar Államkincstár Központjához kerültek át, ezért esetleges további kérdéseit az elnok@allamkincstar.gov.hu e-mail címre küldheti el, ahol készséggel állnak a járulékfizető biztosítottak rendelkezésére.

Ezen túlmenően az igényelbíráló szervnél -a Megyei Kormányhivatal megyeszékhelyén működő Járási Hivatalnál, vagy ha a közszférában dolgozik a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodájánál, vagy ha 100 főnél többet foglalkoztató cégnél dolgozik a munkáltatói TB kifizetőhely tb. ügyintézőjénél- lehetősége van személyes konzultációt is kezdeményezni.

Minta személyes konzultáció kezdeményezéséhez itt:

http://aktaforum.hu/showthread.php?…

vagy ha a közszférában dolgozik itt:

http://aktaforum.hu/showthread.php?…

Lásd még:
https://egbiztpenzbeli.tcs.allamkincstar.gov.hu/

További, az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos tájékoztatók, összefoglalók, segédletek, panaszlevél és egyéb beadvány minták itt:
http://aktaforum.hu/…mdisplay.php?…

Emma33 # e-mail 2018.04.14. 00:51

Erdeklodni szeretnek, hogy ha fizetes nelkuli szabadsag ideje alatt (10 ev munkaviszony utan) esek teherbe, jar-e gyed/gyes?

Koszonettel, Emma

Linusska # e-mail 2018.02.06. 19:26

Szervusztok!/ Jó Napot!

Nekem olyan kérdésem lenne a témával kapcsolatban, két és fél hónap fizetetlen szabit igényeltem külföldi családlátogatás miatt. Mi történik abban az esetben ha nem jelentem a NAV felé és nem fizetem meg a járulékokat? Külföldön fogok tartózkodni így itthoni eü.szolgáltatást nem lesz lehetőségem igénybe venni. Miféle hátrány érhet, ha nem jelentek és nem fizetek? Tudnátok esetleg felvilágosítást adni?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv
Linusska

nonolet # e-mail 2018.01.09. 17:07

A kiadott szabadságról is bármikor visszarendelhető a munkavállaló... nem is túl komoly indokkal is.

wers # e-mail 2018.01.09. 14:42

Egészen biztosa az, hiszen a szabadságot nem a munkavállaló veszi ki, hanem a munkáltató adja ki.

:) na erről tudnék mesélni. Többnyire a nyári leállásokról derül ki, hogy a mégis munkavégzést kell, hogy végezzeekn, mert ...... Épp a munkáltató lenne sokszor nagy bajban, ha tényleg elmenne mindenki szabadságra, és szó szerint betartaná mindenki a törvény eme részét.

drbjozsef #   2018.01.09. 14:38

Bocsánat, fordítva : egészen biztosan nem az, a munkáltató adta ki a szabadságokat, neki kell számolnia (pláne, ha szólt előre, mire számítson a munkavállaló). Persze elvileg a szabadnapok kiadására vonatkozó jogszabályt be kellene tartania, de ettől elég nagyvonalúan el szoktak tekinteni úgy a munkavállalók, mint a munkáltatók.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drbjozsef #   2018.01.09. 14:36

hogy mennyit vett ki a munkavállaló előtte. Az is talán a munkavállaló hibája, ha egy - két jegyű számok kivonása, összeadása nehezen megy.

Egészen biztosa az, hiszen a szabadságot nem a munkavállaló veszi ki, hanem a munkáltató adja ki.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

nonolet # e-mail 2018.01.09. 14:09

"Végül is a munkavállaló kérte"

Kérte?!! van róla írás is?

Mert ennyire hülye munkavállalót én még nem láttam, soha-sehol.

Aki a távolléti díjas nap(ok) helyett fizetés nélkülit kérne magának.

Ezzel nem csak pénzt veszítve,
de még a saját nyakába véve
az ügyintézés (bevallás) terhét is.

Ne már... van ilyen vakegér is?

nonolet # e-mail 2018.01.09. 14:05

"nem teljesen értem, amit KBS írt. „Szerintem az nem fizetés nélküli szabadság, hanem engedélyezett távollét.”

Távollétre JÁR az állásidős bér.
(távolléti díj)

wers # e-mail 2018.01.09. 13:59

Azt tudom. Végül is a munkavállaló kérte, ill. valaki másképp kerekített. Azt még mindíg nem teljesen értem, amit KBS írt. „Szerintem az nem fizetés nélküli szabadság, hanem engedélyezett távollét.
Az csak nézőpont kérdése, hogy a munkáltató kötelezi-e, ha az év utolsó napjaira jó előre szabadságot ad ki a dolgozónak, csak menet közben nem ellenőrizte, hogy mennyit vett ki a munkavállaló előtte. Az is talán a munkavállaló hibája, ha egy - két jegyű számok kivonása, összeadása nehezen megy.

nonolet # e-mail 2018.01.09. 12:45

Mondom: a cég nem küldhet fizetés nélkülire!

CSAK a dolgozó kérhet fizetés nélkülit...

wers # e-mail 2018.01.09. 11:20

Köszönöm a válaszokat. A cég azért nem annyira gonosz és igazságtalan, vagyis nem mindig. Az egyik esetben inkább a munkavállaló prólkozott, hátha elsumákolhatja, hogy már nincs ennyi szabija. Ill. nem volt érthető néhány esetben, pl. a 3,75 időarányos fizetett szabi miért 3. De legyen. De csak az év végefelé létesített munkaviszonyoknál volt-van kavarc, a munkáltató júliusban kiadta, mikor lesz az évben az utolsó munkanap.