Sziasztok!
Segítséget/tanácsot szeretnék kérni!
Harmadik gyermekemmel vagyok várandós.
A második gyermekemmel GYED-en vagyok.
Munkahelyemmel határozott idős szerződésem van/volt(?).
Eme szerződés a GYED ideje alatt fizetés nélküli szabadságok kérelmének elfogadásával (6 haviak) (ha jól sejtem) hosszabítódtak.
A legutobbi ilyen elfogadás 2004.06.30,.-ig volt érvényes.
2004.07.02.-ától 07.19.-éig vidéken tartózkodtam.
Amikor hazaérkeztem/tünk a levélszekrényben 2 (kettö) darab postai tértivevényes-ajánlott levélről szóló értesítőt találtam. A második (utolsó) átvételi határideje 07.19.-e volt. Tekintettel arra, hogy este zárva volt a Posta, mikor hazaértünk, másnap kíséreltem meg átvenni, de már visszaküldték a feladónak.
07.22.-én délelött telefonon kerestek a munkahelyemről, hogy menjek be elintézni a kilépésemet, \"különben nem kapok GYED-et\".
Munkahelyemre másnap bementem, majd ott egy adminisztrátor közölte velem, hogy nem hosszabbították meg a szerződésem, és intézzem a kilépésemet.
Utolag kiderült, hogy a munkahelyem küldött tértivevényes-ajánlott levelet, amit ők 2004.07.02.-én postáztak. A levél tartalma a mai napig számomra ismeretlen.
1. Kérdés:
Tekintettel arra, hogy nem áll szándékomban kilépni,ki kell-e lépnem a munkahelyemről???
2. Kérdés:
Ha nem kell kilépnem, a munkaviszonyom él-e még??
3. Kérdés:
A GYED-et miért nem tudják (vajon) átutalni a folyószámlámra (amire eddig is utalták)?
4. Kérdés:
Amennyiben megszünt a munkaviszonyom, a munkáltatóm köteles-e írásban tájékoztatni erről??
5. Kérdés:
MI TÉVÕ LEGYEK?????????????