hazautazás

wufka # 2004.11.28. 17:22

Sziasztok!

Egy hozzáértő kedves segítőtől kérdezném az alábbiakat:
Budapesten dolgozok egy cégnél,viszont az állandó lakcímem vidéken van.Amúgy Budapesten nincs bejelentett lakcímem.
A hazautazásomat vidékre kell -e a cégnek valamilyen formában térítenie?,és ha igen akkor havi hány alkalommal?és milyen mértékben?
Köszönöm a segítséget!
Üdv

the big cat # 2004.11.28. 17:34

Igen fizetnie kell a napi bejárást a buszbérlet 80%-val, a vasúti jegy 86%-val.

wufka # 2004.11.28. 17:40

Szia the big cat!
Köszi a válaszod.Még azt meg tudnád mondani,hogy havi hányszor kell kifizetnie a hazautazásom.Tulajdonképpen Szegeden van az állandó lakcímem és pénteken megyek haza és vasárnap jövők vissza,tehát nem naponta járok be,mert bp-en lakom a Nagymamámnál.
Köszi,szia

Szakbarbár # 2004.11.28. 21:12

Ahányszor hazamész és viszel róla számlát.

78/1993. (V. 12.) Korm. rendelet
a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről

2. § E rendelet alkalmazásában

1. hétvégi hazautazás, ha a munkavállaló ideiglenesen munkavégzési célból munkahelyével azonos helységbe, illetőleg annak közelébe (napi munkába járással elérhető távolságra) költözik, onnan hetente egyszeri állandó lakóhelyére történő oda- és visszautazása.

3. § (1) A munkáltató köteles a munkavállalónak megtéríteni a munkába járást szolgáló bérlettel vagy teljes árú menetjeggyel való elszámolás ellenében azok díjának

1. 86%-át, ha országos közforgalmú vasút 2. kocsiosztályon;
  2. 80%-át, ha elővárosi vasúton, valamint helyközi díjszabással közlekedő helyi és távolsági autóbuszon

utazik.

wufka # 2004.11.29. 06:02

Köszi szépen Szakbarbár!

wufka # 2004.11.29. 18:33

sziasztok!
Újabb kérdésem lenne,mert a munkáltató akadékoskodik.Szerinte nem vagyok jogosult.Én is kerestem a kormányrendeletet,de nem tudom,hogy most mi a helyzet.
Tulajdonképpen ez a rendelet mindenkire érvényes akinek nem egyezik meg az állandó lakcíme a munkavégzési helyével?
Azt mondják,hogy ez csak megváltozott munkaképességű és pályakezdőkre vonatkozik.
köszi a segítséget
üdv wuffka

Szakbarbár # 2004.11.29. 20:27

Ez hülyeség. A pályakezdőkről egyáltalán semmi nincs benne, a mozgáskorlátozottaknról meg egy ezen felüli plusz lehetőséget tartalmaz.

wufka # 2004.11.30. 09:48

Tehát akkor mindenkire vonatkozik?korlátozás nélkül?
köszi

the big cat # 2004.11.30. 18:03

Igen. Mindenkire.