Előrehozott öregségi nyugdíj
Ulrika
Az evidens, hogy a Nyugdíjbiztosító még nem mond semmit, hiszen korábban már többször leírtam, hogy a Közlönyben történő kihirdetés után kb. 8 napra mondanak ők valamit, mivel értelmezniük kell a kihirdetett törvényt.
NOS!
A beírásodból azt következtetem ki, hogy 1953-as nő vagy, feltételezem, hogy nem rendelkezel a 40 év jogosultsági idővel (munkaviszony+gyerekekkel otthon töltött idő együtt 40 év, tanulmányi idő nincs benne).
Ha a jubileumi jutalmat meg szeretnéd kapni a ma még hatályos tv. szerint, akkor úgy gondolom, hogy tényleg kezd meg a felmentési időt, de attól a naptól minimum, amitől számítva a felmentési időd letelik és az utolsó jogviszonyban töltött napod az 59. szülinapod legyen. Másnaptól kérheted a korhatár előtti ellátás megállapítását.
oldpuli
A tv.javaslat szerint januárban "nekunk" korhatár előtti ellátottaknak is lesz emelés a nyugdíj mértékével. Ezen kívül nekünk csak a szánk jár, semmi egyéb. :-)
Üdvözlettel Veci
medion
Azt nem tudom, hogy a veszélyességi pótlék alapján van-e korkedvezményre jogosító időd. Csak akkor tudod érvényesíteni, ha a munkáltató igazolást ad ki róla, hogy korkedvezményre jogosító munkakörben dolgoztál. Férfiak esetében 10 év esetén, nők esetén 8 év után van 2 év korkedvezmény, utána 5 ill. 4 évenként 1 év korkedvezmény.
Nagyon szerényen eltitkoltad, hogy nőként vagy férfiként érdeklődsz.
Amit kikövetkeztetek nincs meg az idén a nyugdíjbavonulásod feltétele.
Üdvözlettel Veci
Veci.
Bocsánat,de lemaradtam dolgokról?
Előrehozott ( 51-s férfi ) csökkentett összegű nyugdíjas vagyok 2 hónapja,de nem tudom a 2012 évben milyen járandóság % jár nekem - nekünk?
Köszönöm a segítségeteket.
oldpuli
- miután e. nyugdíj a neve----még az idei törvények szerint jogosult lennék a jub. jutalomra.Főnőkeim hozzájárulnának, hogy az idén dec. 15- én megkezdhessem a 8 hónapos felmentési időm megkezdését.A munkaügyes felhívta a nyugdíjfolyósítót és ott elképedtek, hogy még csak most lesz erről a vita, így ők csak a tv. kihirdetése után foglalkoznak ezzel.Ki tudja , hátha kiveszik a tv-ből ezt az előrehozottat és akkor eldobnék 40 év szolgálati időt.Így egyenlőre áll a dolog, nem indították el a felmentési kérelmemet.Hiába hivatkoztam a Nyufignál, hogy a tervezet 41. § értelmében még az idei elbírálást kell alkalmazni.Azért vegyem rá a főnökeimet, hogy a napokban írjanak nekem határozatot arról, hogy megkezdhetem a felmentésemet.Mit tegyek, különösen Veci véleményére lennék nagyon kíváncsi.Előre is köszönöm a segítő tanácsotokat.
Vacsi, erre nem is gondoltam, de remélem , h fel lehet venni, / rafkósok a fiúk !!! / annak idején direkt velünk már csak ilyet kötöttek, mert akkor még közel voltunk a nyd-hoz, nekünk 96 novemberébe kötötte a főnökünk, az idei lett volna a 15-ik év.
Vacsi, a 40 éves akcióssal mentem nyd-ba , 57 voltam tavasszal , előrehozottba 60,5 évesen mehettem volna , ha..ha..54-es vagyok .
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hogy 38 év 315 nap szolgálati idővel rendelkezem és 56 éves vagyok. Dolgoztam olyan munkahelyen, ahol veszélyességi pótlékot kaptam. Van- e esélyem arra, hogy az éven nyugdíjban részesüljek???
2011.11.02. 08:06
Svéd nyugdíjmodell vár Magyarországra?
A Híróra vendége Németh György, közgazdász és Angyal József, okleveles adószakértő.
Üdvözlettel Veci
istike54
A te öregségi nyugdíjkorhatárod 63,5-4=59,5 év, ettől 2 évvel azaz 57,5 évesen tudnál elmenni előrehozott nyugdíjba, vagy ha a munkáltató az idén megállapodna veled a korengedményes nyugdíjra és az 59,5 éves korodig kifizetné egy összegben a nyugdíjadat, akkor az idén nyugdíjas lehetnél, de ez is átalakul korhatár előtti ellátássá.
Az javasolom, hogy a Nyugdíjbiztosítótól kérdezd meg, hogy te mikor lehetnél a korkedvezménnyel öregségi nyugdíjas, igénybevehetnéd-e a korengedményes megállapodást, akkor az a vonal járható lenne, amit leírtam. De a korengedményesben teljesen nem vagyok biztos, mivel legutoljára az 1953-as születésűekkel lehet megállapodni. Ezt tisztázzad légyszíves.
Ha a korengedményes számodra nem járható út, akkor te 59,5 évesen tudsz öregségi nyugdíjba menni, ha nem lenne csak ez a 4 év korkedvezmény.
Üdvözlettel Veci
1954októberben születtem,37 év 3 hónap szolgálati évem van.Ezen kivül van 4 év korkedvezményem.Van rá mód hogy ez év dec.31 előtt nyug.ba menjek?
Fennállhat az is, hogy csak a nyugdíjbamenetelkor lehetne az Önkétes magánnyugdíjpénztári kivétet intézni. Mivel most még nincs törvénymódosítás, addig szerintem a biztosító sem tud mit válaszolni.
Üdvözlettel Veci
Szafika,
Te az idén még előrehozott nyugdíjba mehettél, az ilyenek még felvehették a megtakarítást. Jövőre ezt nem nyugdíjnak fogják nevezni, akkor vajon fel lehet-e venni?
Eszterann kérdése jogos, mellesleg engem is nagyon érdekel, hasonló cipőben járok.
Eszterann, ahogy kezedbe a határozat, már intézheted is ! Én letöltöttem a netről a nyomtatványukat, kitöltöttem , ajánlottként postáztam nekik, nem kellett bemennem , mert amikor a hozamot felvettem , az is a számlámra jött. A határozat viszont az erdeti kell nekik, amin pecsét van . A 4-ik lapon volt csak pecsét, azt a 4 lapot küldtem be, csak ,amíg vissza nem küldték, egy frászba voltam , nehogy elkallódjon, mert azt mondták, az erdetit ne adjam ki a kezemből ! Hálistennek visszakaptam, ami bosszantott , csak simán küldték vissza, nem ajánlva , csak bedobták a postaládába . A neten fent vannak , de , hívd fel őket és tájékozódjál, h náluk hogy működik, ahány annyiféle , az enyémek nagyon rendesek voltak .
Kedves Sitimaci! Barátom!
Te mindig a jó oldalát nézed a dolgoknak!
Ha értelmesen végigolvassák a mondanivalódat, én sem
értem a reakciót!
Vecinek igaza van! NEKED MÁR TOLERÁNSNAK KELL LENNI!
Az igazi munka szerintem most kezdődik!
Üdv: Józsi
Kedves Hozzáértők!
53-as nő lévén 2012. májusában előrehozott átnevezett-be szeretnék menni. Vajon az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításomat azért megkaphatom? A választ előre köszönöm.
avera és sitimaci
Ne legyetek már ennyire szőrszálhasogatók! Mindenki érzékeny, most feszültek vagyunk. Ne legyen békétlenség ebben a topicban.
Kirandne
Korhatár előtti ellátott leszel te is, de valaki feltett egy cikket, amiből az jön le, hogy mivel nem nyugdíjat kapunk (51-es vagyok én is), így a vállalkozás fővállalkozássá alakul. De ehhez én nem értek.
Üdvözlettel Veci
- Szia! Mint mindig,most is egyetértek veled,kemény és határozott vagy,megírod a lényeget!Ugyan az a véleményem az egészről,mint Neked!Sajnos,sokan lesznek olyanok,akik kemény 45-50-éves szolgálati idővel hulla fáradtan tudnak csak nyugdíjba menni,ha addig egyáltalán kibírják!Miért van ez így,miért?Érthetetlen!Üdv.,maci
- Ha nem vetted volna észre,akkor én éppen a Nők 40-évesét védtem,juhlacinak írt levelembe!!! És máshol is,megtettem ugyan ezt,kaptam is érte!!! Tényleg,már mindent félrenéztek,félremagyaráztok? Olvassatok el egy beírást,mielőtt értelmezitek és utána írjatok,a másikról kritikát! Engem speciel nem érdekel a Nők 40-évese,de vannak érdekeltek a családomban,de ha visszaolvasol.akkor sok Nő/?/ nem tartja igazságosnak! Akkor címezd a kritikádat,azoknak a beíróknak,mert ők,nem éppen kevesen,nem feltétlenül értenek egyet sem ezzel,sem azzal! Üdv.,maci / Az írásom lényege az volt,hogy legalább azoknak a nőknek kedvezett a Fidesz,akik elmehetnek a 40-évesbe!Ez kemény kritika??????/
Tisztelt Fórum!
1951-ben születt nő vagyok, 57 évesen elmentem előrehozott öregségi nyugdíjba (39 év szolgálati idővel). Most keigészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó vagyok. Mi fog rám vonatkozni 2012-ben? Mivel volt vállalkozói kivétem 3 éve fizetem a nyugdíjjárulékot ami a nyugdíjkorrekció alapja is. Beleszámít-e a szolgálati időmbe ez a 3 év ha a 2012-es új szabályok szerint újra főfoglalkozású egyéni vállalkozóvá minősítenének át? Akkor már 42 évem lenne és érvényes lenne-e rám a 40 év szolgálati idő? Mivel nem nyugdíj lenne amit 2012-ben kapnék, újra kérni kéne a nyugdíjmegállapítást a 40 évre való tekintettel? Lehet hogy csak agyalás, de így 61.évemben ez nekem igazán nem mindegy! És gondolom nem vagyok ezzel a problémával egyedűl.
Segítő válaszukat előre is köszönöm!
Veci.
Bocsánat,de lemaradtam dolgokról?
Előrehozott ( 51-s férfi ) csökkentett összegű nyugdíjas vagyok 2 hónapja,de nem tudom a 2012 évben milyen járandóság % jár nekem - nekünk?
Köszönöm a segítségeteket.
oldpuli
malacka54
Az idén korengedményes nyugdíjra volna lehetősége, ha a munkáltató megállapodna vele és egy összegben befizetné a nyugdíja összegét 60,5 éves koráig. Erre nem látok esélyt. Sajnos a férjed előtt is lehúzták a rolót, 2012-ben változik a törvény, íminek okán ő csak 62,5 évesen tud nyugdíjba menni, ha a munkáltató nem állapodna meg vele.
Üdvözlettel Veci
Avera, nomális , épeszű ember nem is irigyli a nyd-at attól , aki ledolgozott 35-40-45 évet , főleg így , h alig van munka, hagyhatnák már a politikusok a fiatalokat dolgozni, nem mindenkinek van olyan szerencséje, hogy az egyetemről kikerülve rögtön a husosfazék mellé pottyannak !!! Én kiterjeszteném a pasikra is , ha ledolgozta a maga 40 évét , hadd pihenjen egy kicsit, hadd dolgozzanak azok is akik eddig csak keveset, v semennyit sem dolgoztak még !!! Pofátlanság, h ilyen hosszú idő után , annak aki dolgozott egy életen át , van bőr a képükön akármilyen jogcímen pótlékot, támogatást , segélyt , akármit akarnak adni , nem kéne összemosni azokkal , akik munka nélkül jutottak , jutnak bármiféle pótlékhoz, gyakran többhöz , mint aki dolgozott, dolgozik !!! Vannak sajnos sokan , akik nagyon jól tudják hol juthatnak mindenféle támogatáshoz, holott a közös fazékba életükbe se sokat raktak !!! de ügyesen összecsipegetik az ilyen -olyan lehetőséget, amit az , akinek mindenért dolgozni kellett, még csak nem is ismer !
Kedves Veci!
Férjem 1952.12.16-án született. Jelenleg 40 év és 3 hónap szolgálati idővel rendelkezik. A jelenlegi törvények szerint az előrehozott csökkentett összegű nyugdíjhoz 42 év szolgálati idővel kellene rendelkeznie. Kérdésem: megváltható-e az előrehozott nyugdíjazáshoz szükséges 1 év 9 hónap is, vagy ez csak a "rendes" öregségi nyugdíjra vonatkozik (ehhez sajnos még több mint 3 évre lenne szüksége). Ha nem váltható meg, van-e valamilyen lehetősége arra, hogy még 2011-ben bármilyen módon nyugdíjba vonuljon.
Köszönettel: malacka54
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02